NieuwNieuws

Algemeen

Zwollenaar die 47 meisjes online misbruikte op vrije voeten

Rechter laat viespeuk gaan, OM vreest gevaar voor herhaling

Een 32-jarige man uit Zwolle die dinsdag terechtstaat voor online misbruik van tientallen meisjes in de leeftijd van 10 tot 16 jaar oud is op last van de rechter op vrije voeten gesteld terwijl het onderzoek nog loopt. Het Openbaar Ministerie (OM) is naar eigen zeggen verrast door deze beslissing van de rechtbank, maar heeft geen wettelijke mogelijkheid om hiertegen in beroep te gaan.

Inmiddels 47 slachtoffers

De verdachte werd eind november 2022 aangehouden na een aangifte. Onderzoek bracht de politie op het spoor van meer slachtoffers van online misbruik. Het onderzoek is gestart in IJsselland, maar inmiddels zijn er ook slachtoffers uit de rest van het land en een klein aantal uit het buitenland bekend. Op dit moment is van 31 slachtoffers de identiteit vastgesteld. Van 16 meisjes moet dit nog gebeuren. De ouders van de slachtoffers worden ingelicht en hen wordt gevraagd om aangifte te doen. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat er fysieke ontmoetingen tussen de verdachte en de slachtoffers hebben plaatsgevonden.

Onderzoek loopt nog

De verdachte heeft in voorlopige hechtenis gezeten en verscheen dinsdag voor het eerst voor de rechtbank in Zwolle. De zaak werd nog niet inhoudelijk behandeld, omdat het onderzoek nog niet is afgerond. Het OM wil dat de verdachte gedurende het onderzoek in voorlopige hechtenis blijft zitten. Omdat het onderzoek nog loopt maar ook omdat de feiten ernstig zijn. "Tientallen jonge meisjes zijn aangezet om vergaande seksuele handelingen bij zich zichzelf uit te voeren en te filmen. Dit is ten laste gelegd als ontucht. Ook wordt de verdachte verweten dat hij schadelijke afbeeldingen naar minderjarigen heeft gestuurd. Verder staat er bezit en vervaardigen van kinderporno op de tenlastelegging", aldus de officier van Justitie.

OM: Gevaar voor herhaling

Ook wees de officier van justitie op het gevaar dat de verdachte in herhaling valt, gelet op de stoornis die bij hem is vastgesteld. Om die reden verzette de officier zich tegen het verzoek van de verdachte om zijn voorlopige hechtenis te schorsen. De rechtbank spreekt van 'ernstige feiten', maar besloot de voorlopige hechtenis van de verdachte toch te schorsen. De man komt op vrije voeten, maar moet zich wel houden aan voorwaarden, zoals contact met de Reclassering. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: