NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Huurmoordenaars, complotten en wat fantasie

Horen we daar de klok vijf slaan? Jazeker. En dat betekent: weekend! Goed nieuws, vinden wij ook. Zo'n weekend kun je niet stilletjes aan je voorbij laten gaan. Mocht je geen plannen hebben, dan hebben wij wel wat ideetjes. In de bios, op de streamingsdiensten. Hebben we gewoon weer op een rijtje gezet. Veel kijkplezier!

In de bioscoop: Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Een week geen makkelijk wegkijkende blockbuster op het randje van slecht is een week niet geleefd, is het adagio hier op de redactie. Ook deze week worden we weer op onze wenken bediend. En wel in de bioscoop! Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves is eindelijk in première. Jazeker, je leest het goed. Dungeons & Dragons. Als in dat kaartspel met die dobbelstenen waar bijna niemand iets van snapt.

Hollywood is er inmiddels achter dat spelletjes verfilmen een succes is. Na Jumanji volgden vele videogames en nu gaat men weer terug naar de analoge spelletjes. Met Chris Pine, Michelle Rodriguez en Hugh Grant weten ze een prima cast te strikken. Pine speelt de charmante dief die samen met zijn crew aan een epische queeste begint. Er moet een verloren relikwie worden gevonden, maar door magie, mensen met verkeerde bedoelingen en wat heksen blijkt dat allemaal niet zo makkelijk. Prima avonturenfilm in fantasty-jasje. Met precies genoeg humor om het dragelijk te houden.

Ook in de bioscoop: Blind Willow, Sleeping Woman

Voor de puristen onder ons gaan we naar het filmhuis voor een animatiefilm. Wellicht heb je wel eens gehoord van Haruki Murakami. De Japanse schrijver schrijft bestseller na bestseller en lezers raken niet uitgelezen in zijn magisch-realistische werelden. Tijd om Murakami naar een nieuw publiek te brengen: eentje die 'm misschien niet zo snel zou lezen.

Bereid je voor op een onwijs trippy film als je naar Blind Willow, Sleeping Woman gaat. Het verhaal is gebaseerd op verhalen van Murakami. Er is een enorme pratende kikker, een verloren kat en ondertussen dreigt Tokyo verloren te gaan door vele aardbevinden. Het is aan een bankmedewerker, zijn vrouw die alle levenslust is verloren en een schizofrene accountant om de stad te redden. Zie daar maar eens uit te komen. 

Meer bioscoop: Mona Lisa and the Blood Moon

Mocht je niet genoeg hebben van de ietwat vage films, dan kun je ook nog naar Mona Lisa and The Blood Moon. Iets minder vaag dan de Murakami-verfilming, maar nog steeds een beetje vreemd. Aanrader als je hebt genoten van onder andere Last Night in Soho en ongeveer alles van regisseur Nicolas Winding Refn.

Mona Lisa and the Blood Moon gaat over Mona 'Lisa' Lee, een jonge vrouw die ontsnapt uit een psychiatrisch ziekenhuis. Ze zit daar in complete isolatie maar weet met speciale krachten de zuster zover te krijgen dat ze kan ontsnappen. En vervolgens voor complete chaos zorgt. Tot ze Bonnie tegenkomt. Een stripper met een ondernemersgeest die het wel ziet zitten om de vreemde krachten van Mona te kapitaliseren. Het is vreemd, maar je wil dit echt in de bioscoop gaan zien.

Disney+: Kindred

Over trippy gesproken: de nieuwe serie Kindred op Disney+ kan er ook wat van. De nieuwe miniserie gaat over Dana, een jonge schrijver die hoopt het te gaan maken in de wereld van boeken. Zoals een aloud advies luidt: schrijf wat je weet en maak daar een goed verhaal van. Bij Dana komt de inspiratie letterlijk aanwaaien, al dan niet op een vervelende manier. Ze belandt namelijk zo nu en dan van het ene op het andere moment aan het einde van de 19e eeuw. Op een plantage. Dat is best een dingetje als vrouw van kleur.

Ze vraagt zich af of ze gek begint te worden, maar als haar vriend (witte dude) ook een sprong in de tijd maakt, wordt het allemaal knap ingewikkeld. 

SkyShowtime: Rabbit Hole

Op SkyShowtime kijk je een nieuwe kneiter van een serie met Kiefer Sutherland. De complotten tieren welig in Hollywood en blijken keer op keer inspiratie voor een lekkere productie. Rabbit Hole doet daar gezellig aan mee. Sutherland kruipt in de huid van John Weir, een particuliere spion die wordt ingehuurd door een mysterieuze organisatie. Wat Weir niet weet: de partij is uit op wraak. Weir heeft zoveel levens zuur gemaakt, dat ze besluiten hem een koekje van eigen deeg te geven. 

Voordat hij het weet, tuimelt Weir in een enorme rabbit hole van een complot. Maar nu blijkt er ook daadwerkelijk wat te moeten gebeuren. Althans, als Weir de democratie zoals we 'm kennen wil behouden. En de vijand die in het complot zit? Die is overal in deze dystopische, maar misschien niet eens zo onrealistische, alternatieve wereld.

Netflix: Kill Bok-soon

Het is natuurlijk leuk om ontzettend goed te zijn in je werk, maar soms brengt dat ook gewoon wat nadelen met zich mee. Je wordt steeds meer gevraagd en dat is soms best een aanslag op je privéleven. Dat ervaart ook single moeder Gil Bok-soon. Ze is ontzettend goed in haar werk als huurmoordenaar. Met een successcore van 100 procent weet je zeker dat de klus wordt geklaard.

In de nieuwe Netflix-film Kill Bok-soon werkt Gil voor het bedrijf M.K Ent. Haar baas: de man die haar de kneepjes van het vak heeft geleerd. Minstens net zo'n dodelijk figuur. En hij heeft de touwtjes in handen, hij kan besluiten haar carrière en leven tot een eind te brengen. Net als ze aan de contractonderhandelingen moet beginnen, raakt ze verzeild in een klus waarbij ze niet alleen iemand moet ombrengen: als zij het niet doet, wordt ze omgebracht. Ja, zie dat maar eens te combineren met je privéleven.

AppleTV+: Tetris

Of er nou Tetris staat? Jazeker, er staat Tetris. Als in dat wereldberoemde computerspelletje. De gekleurde puzzelblokjes die naar beneden vallen en verdwijnen als je er een rij mee vormt, hebben namelijk een veel langer verhaal. Het spel werd uitgevonden door Alexey Pajitnov, een Rus die destijds nog in de Sovjet-Unie woonde. 

Amerikaan Henk Rogers ontdekte het spelletje en wist: dit kan een hit worden. Hier kunnen we veel geld mee verdienen. Maar het zijn de tachtiger jaren en dat is een periode dat Rusland en Amerika niet echt heel lekker gingen samen. Toch zet Henk alles op alles om het spelletje aan de mens te brengen. Met risico voor zijn eigen leven, zo blijkt. Deze heerlijke AppleTV+-serie vertelt het hele (en wellicht wat aangedikte) verhaal van het razendpopulaire spel. Met in de hoofdrol niemand minder dan Taron Egerton en dat maakt het toch altijd wel éxtra de moeite.

Op tv: The Thing About Pam

En dan een tip voor ná het weekend! Maandag begint op Fox de serie The Thing About Pam. Los van het feit dat iedereen boos is dat Renée Zellweger in een fatsuit werd gestop voor de rol van Pam Hupp, is dit gewoon echt een hele goede serie om aan te beginnen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal en daardoor ook extra geschikt voor alle true crime-liefhebbers.

In december 2011 wordt Betsy Faria dood aangetroffen in haar huis in Troy, Missouri. De laatste persoon die haar levend gezien heeft, is Pam. Ze stond erop om Betsy thuis te brengen. Het volgende wat we weten is dat Betsy's man haar thuis vermoord aantreft. Hij wordt gearresteerd, maar is hij de dader of blijkt Pam er veel meer mee te maken te hebben?Pas op voor spoilers tijdens het googlen naar Pam.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.   

Video - Een boodschap van Pieter Omtzigt voor Shell, Esso en Mark Rutte

Politiek

'Wie in Nederland krijgt deze behandeling en wie is hier de baas?'

Lees verder

BNNVARA maakt vandaag 'inclusieve pornofilm' in eigen directiekamer

Glamorama

Directie werkt vanuit huis

Lees verder

Jan Slagter wil Matthijs van Nieuwkerk verhaal laten doen in eigen programma

Glamorama

Slagter wordt verlosser van de gecancelden

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Video - Caroline van der Plas (BBB) wil iets van de coalitie weten over Mark Rutte

Lees verder

Video - Jesse Klaver wil weten waarom Mark Rutte eerder wel aftrad en nu niet

Lees verder

Nare Jongens Podcast met Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf - Poesjes Special

Lees verder

Lizzo verplettert fatshamers met rondbillige vakantiefoto's

Lees verder

Video - Eric van der Burg over Marokko-reis Mark Rutte: Ik weet van niets

Lees verder

Video - Groningers trekken naar Den Haag voor gasdebat

Lees verder

Fout op Nationaal Monument: Geen heks terechtgesteld in Sneek

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vermiste hond na acht maanden weer terug bij baasje

Lees verder

Klachtenregen om Heineken-posters: modellen lijken te jong

Lees verder

'AI-drone negeert menselijke orders om doel te bereiken'

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: