NieuwNieuws

Auto

Veilig Verkeer Amsterdam

Veilig Verkeer Amsterdam is een initiatief van DIKS autoverhuur

Veilig Verkeer Amsterdam (VVA) is in het leven geroepen om het aantal verkeersongevallen te verminderen. Wat DIKS betreft is elk ongeval er namelijk één te veel. Met behulp van diverse campagnes, gericht op bewustwording en voorlichting, maakt VVA verkeersdeelnemers bewust van het feit dat een ongeluk vaak in een klein hoekje zit. 

De campagnes van VVA

Afgelopen jaren heeft de VVA zich ingezet  om de bewustwording te vergroten bij de verkeersdeelnemers.

De campagne in 2023 "Deelnemen aan het verkeer is geen grap"  werd vooral via viral video's onder de aandacht gebracht. Deze video's lieten een normale verkeerssituatie zien die desalniettemin heel verkeerd kan aflopen wanneer je als weggebruiker niet oplet. Het aantal verkeersongevallen met slachtoffers is toegenomen in 2022. Tevens het aantal fietsongelukken gestegen. 

Hoewel deze stijging te verklaren is door het feit dat er in de voorgaande corona jaren veel minder verkeer op de weg was, is dit een alarmerende trend. Elk verkeersslachtoffer is er immers één te veel. Daarom lanceerde VVA rond 1 april 2023 de campagne "Deelnemen aan het verkeer is geen grap" welke gericht is op het creëren van bewustwording over de verantwoordelijkheden van verkeersdeelnemers.

Meer veiligheid en alertheid

Afgelopen jaar richtte VVA de peilers op "De oplossing tegen verkeersagressie". Alwaar de hulp  van Toon Lager ingeschakeld werd, Chief Executive Sound & Safety Engineer en expert op het gebied van geluid en veiligheid. Na uitgebreid onderzoek en een lange ontwikkelfase werd 1 april 2022 een nieuw geluid voor alle bussen in het DIKS wagenpark een feit. Het doel van dit geluid? Meer veiligheid en alertheid creëren onder weggebruikers.

Waarom is Veilig Verkeer Amsterdam opgericht? Het is geen geheim dat het verkeer in Amsterdam druk en chaotisch kan zijn. De inwoners van deze stad zijn allemaal wel eens geconfronteerd met gevaarlijke verkeerssituaties of ongelukken op de weg. VVA zet zich in voor een verkeersveilig Amsterdam.

Hoe bevordert VVA de verkeersveiligheid?

Uit onderzoek van VVA is gebleken dat te hard rijden belangrijkste oorzaak van verkeersongevallen is. Daarnaast zie je de volgende oorzaken terug zoals afleiding, het niet verlenen van voorrang, rijden onder invloed, vermoeidheid en onduidelijke verkeerssituaties, 

Deze oorzaken zijn vaak het gevolg van onoplettendheid en gemakzucht. De campagnes van VVA richten zich op deze gevolgen door verkeersdeelnemers bewust te maken van hun verantwoordelijkheden. Daarmee bevordert VVA de verkeersveiligheid op de weg voor automobilisten, scooterrijders, fietsers én voetgangers.

Bewustwording en educatie

Om ons doel te bereiken, hebben we een aanpak ontwikkeld die is gebaseerd op bewustwording en educatie. Door verkeersdeelnemers te informeren over verkeersveiligheid en hun verantwoordelijkheden zorgen we samen voor een veiliger Amsterdam.  

Video - Een boodschap van Pieter Omtzigt voor Shell, Esso en Mark Rutte

Politiek

'Wie in Nederland krijgt deze behandeling en wie is hier de baas?'

Lees verder

BNNVARA maakt vandaag 'inclusieve pornofilm' in eigen directiekamer

Glamorama

Directie werkt vanuit huis

Lees verder

Jan Slagter wil Matthijs van Nieuwkerk verhaal laten doen in eigen programma

Glamorama

Slagter wordt verlosser van de gecancelden

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Video - Caroline van der Plas (BBB) wil iets van de coalitie weten over Mark Rutte

Lees verder

Video - Jesse Klaver wil weten waarom Mark Rutte eerder wel aftrad en nu niet

Lees verder

Nare Jongens Podcast met Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf - Poesjes Special

Lees verder

Lizzo verplettert fatshamers met rondbillige vakantiefoto's

Lees verder

Video - Eric van der Burg over Marokko-reis Mark Rutte: Ik weet van niets

Lees verder

Video - Groningers trekken naar Den Haag voor gasdebat

Lees verder

Fout op Nationaal Monument: Geen heks terechtgesteld in Sneek

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vermiste hond na acht maanden weer terug bij baasje

Lees verder

Klachtenregen om Heineken-posters: modellen lijken te jong

Lees verder

'AI-drone negeert menselijke orders om doel te bereiken'

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: