NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Van filmhuis tot musical

Het is weer weekend! Of eigenlijk misschien al wel langer. Want iets met Pasen, Goede Vrijdag en verplichte vrije dagen. Ons hoor je niet klagen.

Mocht je geen verplichte familiebezoekjes hebben en alle tijd voor jezelf hebben, dan tippen we dit weekend lekker in de bioscoop door te brengen. Genoeg goeds te zien. En als je liever thuisblijft, ook voldoende tips. We zetten ze weer voor je op een rij. Fijn extra lang weekend!

In de bioscoop: Empire of Light

Eén van de beste trailers van afgelopen tijd is die van Empire of Light. In plaats van dat je een samenvatting van drie minuten krijgt en het plot al wordt weggegeven, krijg je een verzameling beelden. Je hebt geen idee waar deze film over gaat, maar je wil 'm zien.

En terecht. Niemand minder dan Olivia Colman speelt de hoofdrol, Trent Reznor (Nine Inch Nails) schreef de muziek en verder zijn de Britse badplaatsjes altijd een geweldig decor. De film draait om een oud filmtheater dat gered moet worden, een vrouw met een midlifecrisis, racisme en het leven in een klein Brits badplaatsje en het is om bij weg te dromen vooral. Genieten.

Ook in de bioscoo: Sick of Myself

Ben je meer in voor bizar drama? Ook dan kun je goed terecht in je lokale filmhuis. Daar kijk je de Noorse film Sick of Myself. Signe vindt het nogal vervelend dat haar verkering, een kunstenaar, zijn doorbraak lijkt te gaan maken. In plaats van blij zijn voor hem, verzint ze een snood plan om in de spotlights te staan.

Online komt ze een medicijn tegen dat voor een mysterieuze huidziekte zorgt. Dat lijkt Signe wel wat. Ze besluit het medicijn te nemen en inderdaad, ze wordt hartstikke ziek. Maar de aandacht waar ze zo enorm op hoopte, blijft vooralsnog uit. En voor haar relatie en sociale contacten in de cultuurelite van Oslo werkt het hele riedeltje ook niet helemaal lekker. 

Nog meer in de bioscoop: Paved Paradise

Nog een bioscooptip dan. Omdat 't zo'n goeie is. Hoe je het ook wendt of keert: onze voedselindustrie is niet de meest efficiënte. We gebruiken te veel land, exporteren (en importeren) veel meer dan nodig is en nou ja, over de hoeveelheid onnodig dode dieren door stalbranden en ziektes gaan we het maar niet hebben.

Gelukkig is er een oplossing. En dat blijkt dus niet biologisch boeren te zijn. Wat dan wel? Beste vrienden Hidde Boersema, wetenschapsjournalist, en Karsten de Vreugd, regisseur, gingen op zoek naar een oplossing. Ze reisden de hele wereld over om de oplossing te vinden. En die zie je in de documentaire Paved Paradise. Leerzaam én vanuit je bioscoopstoel reis je met de prachtige shots in deze film ook nog eens de wereld over.

SkyShowtime: Confess, Fletch

Zin in een lekker lichte komedie met misdaadelementen? Zoek niet verder, SkyShowtime bedient je op je wenken. Niemand minder dan Jon Hamm speelt de hoofdrol in Confess, Fletch. Daarin speelt hij onderzoeksjournalist Fletch. Die is eigenlijk al met pensioen maar wordt gevraagd om weer eens in een zaak te duiken.

Het betreft deze keer een kunstroof. Fletch begeeft zichzelf tussen de artistieke elite en gaat een poging doen de zaak op te lossen. Totdat er iemand wordt vermoord en Fletch ineens zélf de verdachte is. Komt hij er onderuit of heeft hij echt iets op zijn kerfstok? Je ziet 't in deze heerlijk luchtige, makkelijk wegkijkende productie.

Netflix: Beef

Yes, eindelijk weer een goede serie op Netflix waar we écht veel zin in hebben. Na heel wat grappig geneuzel in de marge, is er met Beef weer eens een serie die er toe doet. Niet vanwege maatschappelijke dingen of omdat je er zo wijs van wordt, maar gewoon omdat 'ie heerlijk absurd, overdreven, grappig en stiekem ook wel gewoon herkenbaar is.

Want we zijn allemaal wel eens niet blij met ons leven. Maar soms gaat dat veel verder en moet je even stoom afblazen. Bij aannemer Danny en rijke huisvrouw Amy gaat het nog verder. Na een akkefietje in het verkeer besluiten ze elkaar het leven zuur te maken. Maar dan ook echt heel zuur. Dat levert een hilarische, herkenbare zwarte komedie op die tegelijk een heerlijke karikatuur van de hedendaagse mens neerzet.

AppleTV+: Schmigadoon!

De serie Schmigadoon! op AppleTV+ is eindelijk toe aan een nieuw seizoen! De serie is een satirische weergave van de musicalwereld in de jaren 40 en 50. Josh Skinner en Melissa Gimble belanden in het eerste seizoen in een musicaldorpje uit deze tijd.

Het tweede seizoen kent hetzelfde concept. Maar dan gaan de twee een paar decennia vooruit: ze komen terecht in Schmicago. In de jaren 60 en 70. Waar de musicals in het vorige seizoen nog braaf, kleurrijk en kuis waren, is het in Schmicago duisterder, sexier en gevaarlijker. Blijkt ook als Josh in de gevangenis belandt na een moord. Hoe ze 'm eruit gaan krijgen? Dat zie je in het tweede seizoen.

Kleine waarschuwing: de serie zit vol musicalliedjes.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.    

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: