NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Zakelijke successen, muzikale helden en wat criminaliteit

Jazeker, je leest het goed. Het is weer weekend! Tijd voor vrijheid, bier en een heleboel bingen. Niet de alcohol, maar films en series. Geen idee wat? Hebben wij gewoon weer voor je uitgezocht. Fijn weekend!

In de bioscoop: Air

In Hollywood duiken ze maar al te graag op zakelijke verhalen om te verfilmen. Na The Big Short, The Wolf of Wall Street, The Social Network en heel veel andere American Dream-achtige verhalen (succesvol of niet), is er nu Air. En daarmee worden twee vliegen in één klap geslagen. Naast een lekkere bioscooprelease heeft Nike hier ook weer even een moment of fame

Air vertelt namelijk het verhaal van een basketballegende die in de tijd waarin de film zich afspeelt namelijk nog geen legende was. Wel eentje in wording: Michael Jordan. We gaan iets verder terug in de tijd. De All Star van Converse is dé basketbalschoen. En daar wil Nike maar al te graag mee concurreren. Dus komen ze met een schoen rondom het dan nog jonge basketbaltalent.

Aangezien heel wat mensen de schoen nog steeds in hun kast hebben staan, kun je wel raden hoe het afloopt. Een succesverhaal met ups, downs, Ben Affleck, Matt Damon, Jason Bateman en Viola Davis.

Meer in de bioscoop: Black Lotus

Onze eigenste Rico Verhoeven is een man die over zijn toekomst nadenkt. Hij heeft namelijk al een tijdje door dat mensen in elkaar beuken in de ring geen beroep is dat je tot je pensioen volhoudt. Dus is Verhoeven al een tijdje bezig met omscholing. En niet zomaar omscholing: hij is hard bezig om acteur te worden.

Na de nodige kleinere rollen heeft Verhoeven nu een hoofdrol te pakken. En ook niet de minste: in Black Lotus speelt hij onder andere naast Frank Grillo. Die speelt een grote crimineel die de dochter van Matteo (Verhoeven) heeft ontvoerd. Matteo zet in de film die zich grotendeels in Amsterdam afspeelt alles op alles om het meisje te redden. En ja, natuurlijk zijn er de nodige ridicule achtervolgingen met fietsen gefilmd. Je ziet dit alles vanaf deze week op het witte doek van je favoriete bioscoop.

Ook nog in de bioscoop: The Pope's Exorcist

Bij de titel The Pope's Exorcist denk je aan maar één ding en dat is horror. De makers hebben een goede titel gekozen want dat is namelijk precies wat je krijgt. Horror met een lekkere thriller-vibe. De makers gaan lekker Dan Brown in deze nieuwe bioscoopfilm want Russell Crow mag als Father Gabriele Amorth een eeuwenoud complot gaan ontrafelen.

Amorth is Hoofd Exorcisme van het Vaticaan en moet uitvogelen wat er met een jongetje aan de hand is. Die is onwijs bezeten, althans, dat denken die Katholieken nog wel eens. Er blijkt alleen veel meer aan de hand en dan vooral met de kerk en niet met het jongetje.

Leuk feitje: Amorth heeft écht bestaan. Tussen 1986 en 2016 voerde hij talloze exorcismes uit.

Prime: Salade Grecque

Op Prime kijk je de fijne Franstalige serie Salade Grecque. Tom en Mia, broer en zus, erven een huisje in Athene. Ze besluiten naar de Griekse stad te verhuizen en daar een leven op te bouwen. Maar nu komt de frictie - zonder frictie wordt het namelijk een hele saaie serie - Tom is een startup-dude terwijl Mia vol in het antikapitalisme zit.

Dat leven opbouwen lukt aardig. Waar 't spaak loopt, is de vele vluchtelingen. Mia wil dat ze wat gaan doen voor deze groep mensen terwijl Tom daar toch even wat anders instaat. Net als de overheid. Anderen helpen blijkt toch niet zo makkelijk als ze hoopten. Al met al een prima serie.

Netflix: Florida Man

Als er ergens 'Florida Man' in een titel zit, zijn we er als de kippen bij hier op de redactie. De nieuwe serie van Netflix is geen Reddit-waardig nieuwsbericht maar we zijn zeker blij met deze nieuwe serieaanwinst. Het gaat hier namelijk om een heerlijke miniserie vol actie, komedie en de staat Florida. Wat wil je nog meer.

In de serie moet voormalig agent Mike Valentine naar 'The Sunshine State' om de vriendin van een maffiabaas terug te halen. De dame in kwestie is verdwenen en Mike heeft nog wat schulden bij de crimineel. Dus gaat hij op pad naar de 'state shaped like a gun' om de bloedmooie blondine terug te halen. Of dat gaat lukken? Dat zie je op Netflix.

Op tv: A.I. Artificial Intelligence

Regisseurs Steven Spielberg en Stanley Kubrick liepen tientallen jaren geleden al lekker vooruit. Vooral Kubrick, die jaren heeft gewerkt aan zijn film A.I. Artificial Intelligence. Het gaat namelijk over... A.I.! Je verwacht het niet. Kubrick besloot het dystopische idee waar hij jaren aan werkte niet zelf te verfilmen, maar vroeg Spielberg om die taak op zich te nemen. Die leverde nog wat extra elementen aan en in 2001 verscheen dit meesterwerk in de bioscopen.

De film draait om het robotjongetje David. Hij is een prototype menselijke robot dat in huis wordt genomen door een liefdevol stel. Maar wanneer de biologische zoon van de ouders weer bijkomt, moet David vertrekken. Hij ontsnapt uit het robotvernietigingskamp om op zoek te gaan naar iemand die 'm kan veranderen in een echt jongetje. Een soort Pinokkio, maar dan net even anders.

Helaas heeft Kubrick de film niet meer in volle glorie kunnen aanschouwen. Wij kunnen dat wel, zaterdag om 20:30 op Paramount Network.

Ook op tv: Walk The Line

Het wordt zaterdag nog kiezen: Net5 zendt namelijk de briljante verfilming van het leven van Johnny Cash uit. Absoluut één van de betere verfilmingen van het leven van een muzikale held. In Walk the Line zie je Joaquin Phoenix als Johnny en Reese Witherspoon speelt zijn vrouw June. Zoals veel muzikanten was ook Cash niet in één klap beroemd en succesvol en had hij ook in zijn privéleven de nodige sores. 

In Walk the Line zie je de opkomst van de countrylegende, vanaf dat hij klein is. We zien hem worstelen met het vinden van zijn eigen geluid, met de liefde en met drugs. En natuurlijk wordt Folsom Prison ook niet overgeslagen. Je ziet 't zaterdag allemaal om 20:30 op Net5.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: