NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Actie in de liefde, horror en drama op Texel

De week zit er weer op! Je kunt je computer afsluiten, de baas gedag zeggen en naar huis. Om daar vervolgens op de bank te ploffen met fast food en een berg films en series. Geen idee wat je moet kijken? Wij wel! En voor de bonus zitten er ook gewoon wat bioscooptips bij. Mocht je zitten te wachten op een uitje. Fijn weekend!

In de bioscoop: Goodbye Stranger

Deze week trappen we af met een productie van eigen bodem! De debuutfilm van Aaron Rookus ging afgelopen editie van het Internationaal Film Festival Rotterdam in première en is nu voor de gewone sterveling op het witte doek te bekijken. Hoewel de Hollandse houterigheid zelfs in deze film aanwezig is, is een tripje naar je lokale filmhuis zeker niet verkeerd.

Voor de gemiddelde grootstedelijke millennial zal Goodbye Stranger maar al te herkenbaar zijn. Paul is een enorme muziekliefhebber die zijn centen verdient met het cureren van afspeellijsten bij een grote streamingsdienst. Het lijkt 'm dan ook niet meer dan logisch om te solliciteren op een functie op het kantoor in Londen. Zijn vriendin ziet het ook wel zitten om te vertrekken. Of eigenlijk wil ze koste wat het kost naar Engeland. Dat terwijl de baan van Paul niet zo beklonken is als hij dacht.

De film speelt zich af in 24 uur. De mogelijke afwijzing zorgt dat Paul even stil komt te staan en alles, maar dan ook alles in twijfel trekt. De film is uiteraard doordrenkt van geprivilegieerde mensen met veel te coole levens, maar dat maakt deze film niet minder tof.

Ook in de bioscoop: A Good Person

Welke film je ook absoluut moet gaan zien: A Good Person. Daarin spelen Morgan Freeman en Florence Pugh de hoofdrol en ze doen dat echt fantastisch. Pugh speelt Allison. Net zo veelbelovend als Paul hierboven. Haar carrière zit helemaal snor, ze is verloofd met een leuke partner en op het gebied van familie en vrienden gaat het perfect.

Totdat ze met haar aanstaande schoonzus in de auto zit en de twee een ongeluk krijgen. Allison, die de wagen bestuurt, overleeft het. Haar schoonzus niet. Haar hele leven en haar schoonfamilie liggen overhoop. Allison grijpt naar de verdovende middelen om de pijn te verzachten. Vooral haar aanstaande schoonvader (Freeman) schuift niet onder stoelen of banken hoe woedend en verdrietig hij is. De twee vinden elkaar op een bijzondere manier. 

Wij zitten niet te huilen, je zit zelf heel hard te huilen. 

Meer in de bioscoop: Evil Dead Rise

Natuurlijk gooien we er ook nog even een lekkere horror in. Een week geen gore is een week niet geleefd, dachten de makers van Evil Dead Rise. Het is de vijfde film in de reeks en het geeft je precies waar je als klassieke horrorfan voor komt: demonen, superspanning en heel veel gorigheid. Evil Dead Rise speelt zich voornamelijk af in een appartement in Los Angeles.

Beth komt naar het betreffende appartement om haar zus Ellie op te zoeken. De stad wordt getroffen door een aardbeving, waarna Ellie's zoon een boek vindt waarin beschreven staat hoe je demonen kunt oproepen. Ja, nou, dat is dus niet zo handig, hè? Vragen om problemen. Toch gaat de knul ermee aan de slag en raakt Ellie bezeten. De film is nog net even een tandje harder aangezet dan de eerste films uit de reeks, maar dat is ook wel een beetje waar je voor komt. 

Disney+: True Lies

Mocht je hebben genoten van de filmklassieker True Lies uit 1994 en wel toe zijn aan een geüpgradede versie, dan is er goed nieuws! Disney+ bedient je op je wenken want er is een serie gebaseerd op de film uit. Die heet, jawel, True Lies. De verveelde huisvrouw Helen denkt dat haar echtgenoot gewoon een computerconsultant is. De beste man blijkt een internationale spion. 

Zodra ze daar achter komt, moeten de twee samen hard aan de bak om de wereld te redden en het zou natuurlijk leuk zijn als het huwelijk ook nog intact blijft. Het is zo glad, gelikt en clean als je van Disney verwacht en kijkt daardoor prima lekker weg. Het hoeft niet altijd moeilijk en hoogdravend.

NPO Start: De jurk en het scheepswrak

Op NPO Start kijk je een heerlijke documentairereeks terug. In De jurk en het scheepswrak staan heel wat belangen tegenover elkaar. En dat allemaal vanwege een jurk. Allemaal niet zo bijzonder, zou je zeggen. Ware het niet dat de jurk door schatduikers op Texel is opgedoken en superoud blijkt te zijn. De duikers willen de jurk op het eiland houden, wetenschappers zijn in de war over hoe de jurk is behandeld, het rijk wil de jurk zelf hebben en nou ja, gedoe, getouwtrek en ontzettend Nederlandse bureaucratie. Voer voor een geweldige documentaireserie die je hier kunt terugkijken.

ViaPlay: Snatch

Snatch ken je ongetwijfeld als die klassieker van Guy Ritchie. Een kleine zes jaar geleden is besloten om een serie van de film te maken. Dat kan heel verkeerd uitpakken, maar is in dit geval nog niet eens zo'n enorm drama. Dit keer spelen niet Jason Statham, Brad Pitt en Vinnie Jones de hoofdrollen, maar zijn onder andere Ed Westwick (Gossip Girl) en Rupert Grint (Harry Potter) te zien.

De serie met slechts één seizoen gaat over een groepje opkomende criminelen en hosselaars die per ongeluk op een enorme berg goud stuiten. Ze besluiten hun kans te grijpen, maar weten niet dat ze zich daarmee ook inlaten met de georganiseerde misdaad. En dat is nog wel even een stapje moeilijker dan gewoon een beetje hosselen. De vermakelijke serieversie van Snatch kun je nu kijken op ViaPlay.

AppleTV+: Ghosted

Op AppleTV+ geniet je van een heerlijke actiekomedie met een romantisch tintje. Chris Evans - we overwegen ze te nummeren aangezien er zoveel Chris-acteurs zijn die allemaal net teveel op elkaar lijken - speelt samen met Ana de Armas in deze heerlijke film. Twee veel te knappe mensen ontmoeten elkaar, hebben een one night stand en vervolgens hoort hij nooit meer wat van haar. Terwijl hij ervan is overtuigd dat zij de ware is.

Dus besluit hij groots en romantisch om de wereld over te reizen om haar te vinden. In het normale leven is er doorgaans al genoeg reden om dat niet te doen zodra iemand je ghost, voor Cole, het karakter van Chris blijkt het helemaal onhandig. Ana's personage blijkt namelijk een CIA-agent op missie en die missie komt in gevaar dankzij haar scharrel met de wanhopige Cole. 

Eigenlijk een soort True Lies maar dan net weer anders, dus.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: