NieuwNieuws

Tech & Crypto

Vinkjespurge: Twitter Blue wekt dode beroemdheden weer tot leven

En parodie-account hoort plots officieel bij Disney

De vinkjespurge op Twitter levert opmerkelijke situaties op. Nadat het sociale medium onder leiding van Chief Twit Elon Musk alle bestaande vinkjes wegtoverde, werd al snel duidelijk dat daar nog aardig wat haken en ogen aan zitten. Zo was de paus ineens niet meer officieel de paus, 'betalen' dode celebrities ineens voor Twitter Blue en behoorde vandaag een twijfelachtig parodie-account tot de officiële Disney familie.

Alle twittergebruikers die niet betalen voor een 'blue'-abonnement moesten donderdag hun verificatiebadge inleveren. En dat waren er nogal wat. Van de paus tot oud-president Donald Trump. Sommige celebs mochten hun vinkje bij de gratie van Musk wél houden maar met de mededeling dat ervoor wordt betaald. Dat viel bij thrillerster Stephen King niet al te best. ''Mijn twitteraccount zegt dat ik mij heb geabboneerd op Twitter Blue. Dat heb ik niet.''

Vinkjes teruggeplaatst

Om de schade te beperken zijn er naast het bekende blauwe vinkjes onder meer grijze en gouden vinkjes bijgekomen voor belangrijke leiders en erkende bedrijven. Ook werd bij een groot aantal accounts met meer dan 1 miljoen volgers opnieuw een blauw vinkje geplaatst. Zoals bij de NOS. Chef digitaal bij de omroep haastte zich naar de blauwe vogel om te benadrukken dat de NOS daar niet voor betaalt.

Maar ook het toekennen van de gouden vinkjes gaat niet vlekkeloos. De beheerder van een Disney Kids parodie-account wist maandagmorgen niet wat hij meemaakte. Zijn account bleek plotseling voorzien van het bewuste verificatie-icoon. “No fucking way. This isn’t actually real right. Someone fucking pinch me or something”, tweette het account met een kleine 2600 volgers maandagochtend.

Overleden beroemdheden

Dat @DisneyJuniorUK geen écht Disney-account was, werd niet bepaald onder stoelen of banken gestoken. Zo was de gepinde tweet van het parodie-account: '#FuckThatN****Elon'. Het profiel is inmiddels door twitter verwijderd, schrijft Variety. Ook het plaatsen van vinkjes bij dode beroemdheden leverde het sociale mediaplatform de nodige backlash op.

Onder meer acteur Chadwick Boseman, basketballer Kobe Bryant en kok Anthony Bourdain en de vermoorde journalist Jamal Khashoggi kregen in de loop van het weekend allemaal ineens een vinkje met de disclaimer 'dit account betaalt voor Twitter Blue'. Of Twitter bij gebruikers zomaar de suggestie mag wekken dat ze het Blue-abonnement onderschrijven is nog maar de vraag. Vooral bij de overleden celebs is het een pijnlijke kwestie.

Algemeen

Jonge Belgen de straat op, eisen hogere straffen voor dodelijke ontgroening

Lees verder

Politiek

Bonusquote - 'Ruud Lubbers trok zich dingen aan en leed, Mark Rutte helemaal niet'

Lees verder

Vaste Binnenhof-ijscoman Moes Pekdemir (67) overleden

Politiek

Den Haag rouwt om 'icoon'

Lees verder

Manchester City wint FA Cup ten koste van Ten Hags United

Sport

United al na 13 seconden op achterstand

Lees verder

Ten Hags United binnen 13 seconden op achterstand in FA Cup-finale

Sport

City - United begint met record

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Mark Rutte: Val van kabinet nog niet aan de orde

Lees verder

Sophie Hermans sluit coalitiecrisis over asiel niet uit: 'Mark, schiet op'

Lees verder

Het eerste EK Seks is in aantocht en zoekt nog deelnemers

Lees verder

Suri-Change looft 20.000 euro uit voor gouden tip over explosies

Lees verder

Video - Analyse: Keert Matthijs van Nieuwkerk terug op TV?

Lees verder

Honderden doden bij treinramp India

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

'AI-drone negeert menselijke orders om doel te bereiken'

Lees verder

Gestolen baby-ezel weer herenigd met moeder

Lees verder

Bijbel niet meer welkom op basisscholen in Utah

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: