NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Horror, activisten en heel wat scifi

Het is weekend! En bij gebrek aan nationale feesten en partijen een prima weekend om gewoon eens thuis te blijven. Om films en series te kijken op de bank. Of een tripje naar de bioscoop te maken. Wat je ook doet: we hebben de beste nieuwe releases weer voor je op een rij gezet. Fijn weekend!

In de bioscoop: Beau Is Afraid

Goed nieuws voor liefhebbers van Hereditary en Midsommar: schrijver en regisseur Ari Aster heeft alweer een nieuwe film op zijn naam staan. De New Yorker heeft vermoedelijk wat Kafka opengeslagen en dacht: Joaquin Phoenix in een paranoïde trip, dat klinkt als een goed idee. En we kunnen Aster geen ongelijk geven. Mocht je zin hebben in een complete horrormindfuck, dan kun je gerust naar Beau Is Afraid in de bioscoop.

Al te veel gaan we daar niet over vertellen want Beau Is Afraid is toch het vetst als je er enigszins blanco in gaat. We zien de paranoïde Beau in verschillende fases in zijn leven, de ietwat bijzondere band met zijn moeder en vooral de reis die Beau naar zijn moeder maakt. Die gaat namelijk niet al te soepel. Dit surrealistische werk van Aster is opnieuw echt de moeite.

Ook in de bioscoop: Annie Colère

Een heel ander genre vind je ook in de bioscoop, en wel in je favoriete filmhuis. De Franse film Annie Colère ging deze week in première. Ook wel te vinden onder de titel Angry Annie. Want Annie, het personage waar het om draait, is inderdaad boos. Ze heeft twee kinderen, is zwanger van de derde maar zit helemaal niet te wachten op nog meer kroost. Erg onhandig: het is 1974 en abortus is niet legaal in Frankrijk. Dus gebeurt het gerust met alternatief materiaal als breinaalden.

Annie is helemaal klaar met het gedoe en sluit zich aan bij een pro-abortusbeweging. En dat wordt haar niet door iedereen in dank afgelopen. Overigens jaren later wel door heel erg veel vrouwen. Precies waar ze 't voor deed. Een prachtige film over een actiegroep die écht heeft bestaan. En jammer genoeg is het onderwerp bijna vijftig jaar later nog steeds actueel.

Disney+: The Muppets Mayhem

Disney+ komt met de realityserie waarvan we niet wisten dat we erop zaten te wachten. De iconische band uit The Muppets Show heeft eindelijk een eigen serie! Want hoewel The Electric Mayhem al sinds 1975 bestaat, is er nooit een album uitgekomen. Zonde, vonden ze ook bij Disney. Dus nu krijgt de poppenband de kans om een album uit te brengen. Al blijken ze niet helemaal in de hedendaagse muziekwereld te passen. Het is hilarisch.

Met gastrollen voor onder andere Paula Abdul, Steve Aoki, Deadmau5, Morgan Freeman, Kesha, Lil Nas X, Chris Stapleton, Danny Trejo, "Weird Al" Yankovic en nog veel meer. Kortom: een classic Muppets-productie. En goed nieuws: je kunt alle afleveringen gewoon bingen want ze staan al online.

Netflix: Black Knight

Bij Netflix weten ze niet van ophouden met het maken van Zuid-Koreaanse producties en daar zijn we maar wat content mee. Want ook de nieuwste actieserie Black Knight - of eigenlijk meer een scifi-serie - is er eentje om te bingen. Niet omdat je er vrolijk van wordt, trouwens. In de serie duiken we de nabije toekomst in en die ziet er alles behalve rooskleurig uit.

De wereld is verwoest en er hangt nogal wat vervuiling in de lucht. De mensen die de ramp hebben overleefd, zijn afhankelijk van koeriers die zuurstof komen brengen. Koerier 5-8 wordt gestalkt door een vluchteling die dolgraag koerier wil worden. Vet onhandig. En dan is er ook nog eens een groep rijkelui die de boel wil komen verstieren.

SkyShowtime: A Town Called Malice

Als je zin hebt in een ouderwetse crimeserie, dan kun je op SkyShowtime kijken naar A Town Called Malice. Het is niet enorm bijzonder, maar wel vermakelijk. De serie speelt zich af in Zuid-Londen in de jaren tachtig. Of nou ja: een groep gangsters uit Zuid-Londen. Ze zien een gouden kans om hun gloriedagen aan de Costa del Sol terug te pakken en doen er alles aan om dat waar te maken.

Sky was niet blij met de reacties dus de serie is na een seizoen alweer gecancelled. Er zijn acht afleveringen en soms is 't gewoon ook wel eens lekker om na een seizoen klaar te zijn met alle heisa. Gewoon een lekker vermakelijke serie.

Prime: The Power

In de meeste producties waarin mensen superkrachten blijken te hebben, draait het om één of een paar karakters. Niet in The Power op Prime: duizenden meisjes blijken dezelfde superkracht te hebben. Ze kunnen elektriciteit beheersen. Vet handig, maar voor het gros van de wereld ook doodeng. Want meisjes met macht, dat moeten we niet hebben. 

Dat is precies wat The Power zo goed maakt: ineens draait het wel om vrouwen en meisjes die aan de macht komen. Of mannen dat nou willen of niet. En hoewel de mannen in kwestie proberen er alles aan te doen om het te voorkomen, lijkt het toch een flinke uitdaging te worden om ook daadwerkelijk aan de macht te blijven. Het levert naast een goeie scifi-serie ook een interessante kijk op.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.  

Algemeen

Jonge Belgen de straat op, eisen hogere straffen voor dodelijke ontgroening

Lees verder

Politiek

Bonusquote - 'Ruud Lubbers trok zich dingen aan en leed, Mark Rutte helemaal niet'

Lees verder

Vaste Binnenhof-ijscoman Moes Pekdemir (67) overleden

Politiek

Den Haag rouwt om 'icoon'

Lees verder

Manchester City wint FA Cup ten koste van Ten Hags United

Sport

United al na 13 seconden op achterstand

Lees verder

Ten Hags United binnen 13 seconden op achterstand in FA Cup-finale

Sport

City - United begint met record

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Mark Rutte: Val van kabinet nog niet aan de orde

Lees verder

Sophie Hermans sluit coalitiecrisis over asiel niet uit: 'Mark, schiet op'

Lees verder

Het eerste EK Seks is in aantocht en zoekt nog deelnemers

Lees verder

Suri-Change looft 20.000 euro uit voor gouden tip over explosies

Lees verder

Video - Analyse: Keert Matthijs van Nieuwkerk terug op TV?

Lees verder

Honderden doden bij treinramp India

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

'AI-drone negeert menselijke orders om doel te bereiken'

Lees verder

Gestolen baby-ezel weer herenigd met moeder

Lees verder

Bijbel niet meer welkom op basisscholen in Utah

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: