NieuwNieuws

Algemeen

Koude oorlog dreigt tussen minister Ollongren en Eerste Kamer

"Jij weigeren huren te bevriezen? Wij zetten al je toekomstige wetsvoorstellen in de ijskast." - SP, FVD, GroenLinks, PvdA, PVV, PvdD, 50Plus en OSF  (39/75 zetels)

De samenwerkingsrelatie  met Minister Kajsa Ollongren (D66) is al enige tijd behoorlijk bekoeld in de Eerste Kamer. Aanleiding is een hoogoplopend conflict over een motie die de minister weigert uit te voeren over de bevriezing van huren, voelt een meerderheid van de Senatoren zich in behoorlijk in de kou gezet. 

Na een historische motie van afkeuring, is de minister van Binnenlandse Zaken nog steeds niet van gedachte veranderd. De maat in de Senaat is inmiddels helemaal vol en werpt een nieuwe parlementaire sneeuwbal op, schrijft het Algemeen Dagblad

'Of u bevriest de huren of wij stemmen al uw wetten weg,' brieste een woedende Tiny Kox (SP) die gesteund wordt door FVD, GroenLinks, PvdA, PVV, PvdD, 50Plus en OSF die het voorval een ‘triest novum in de parlementaire geschiedenis.’ noemt.

Dat de minister zich op glad ijs begeeft, bewees een motie van afkeuring van dezelfde Kamermeerderheid. Sinds 1875 is het niet voorgekomen dat zo'n motie er doorheen kwam in de Eerste Kamer. 

Eerste Kamerlid Kox kotst op houding minister Ollongren

Winter is coming deze zomer?

Historisch of niet; de minister bleef hier behoorlijk koeltjes onder. Sterker nog: ze beschouwde het eerder als een aanmoediging  van haar beleid. Dit tot grote ontsteltenis van alle oppositiefracties van links tot rechts.

Deze 'aanmoediging van haar beleid' zal knap lastig te rijmen zijn als toekomstige wetsvoorstellen ongelezen worden weggestemd. Want dit zijn de senatoren van plan als ze blijft weigeren om de tijdelijke huurstop door te voeren. Hier werd om gevraagd als tegemoetkoming voor huurders die vanwege de coronacrisis in financieel zwaar weer kwamen.

De boze meerderheid liet daarbij doorschemeren dat de minister Ollongren een extra vlammende oppositie kan verwachten als haar Prinsjesdag-begroting door de Senaat moet worden geloodst. 

Het heeft er in elk geval wel alle schijn van dat er iets gaat bevriezen of dat er iets door het ijs zal zakken. Of dat nu de huren of de toekomstige wetsvoorstellen zijn, zal na het hete zomerreces moeten uitwijzen. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: