NieuwNieuws Beta

Buitenland

Barbados transformeert zichzelf in thuiswerkwalhalla met soepelere visums

Vast inkomen? Check. Werken je afstand? Jup! Leuk, je mag een jaar blijven. 

Computer Computer

De Caribische eilandstaat Barbados heeft een groot deel van zijn inkomen te danken aan het internationale toerisme. Door de coronacrisis is het aantal vakantietripjes wereldwijd gigantisch afgenomen. Maar de regering van het land probeert nu op een andere manier internationale bezoekers te lokken. 

De zorgenaamde '12 maanden welkomst-stempel' werd deze week door premier Mia Amor Mottley aangekondigd op de eerste avond dat de horeca weer open was na het uitzitten van een lock-down, meldt de Britse Metro

Werken op afstand is vanwege de pandemie in een sneltreinvaart mainstream geworden. En aangezien er voor thuiswerken niets meer nodig is dan een 'thuis' en een internetverbinding. Het maakt in theorie weinig uit of dit 'thuis' nou in Europa of in de Caraïben ligt. Buitenlanders die aan de voorwaarden voldoen mogen een jaar lang blijven.

Werkvisums voor buitenlanders worden over de hele wereld verstrekt, maar om daarvoor in aanmerking te komen is normaliter een overeenkomst met een werkgever uit het land van aankomst nodig. Voor Barbados maakt dit binnenkort niet meer uit, zolang er maar ergens ter wereld een werkgever is.

Wolkjes aan de lucht, kutweer voor Caribische begrippen /Pixabay

Work or pleasure? Ja.

Het land opent op 12 juli de grenzen weer voor toeristen. Veel vertrouwen in een terugkeer van vakantievierders hebben ze vanwege de slepende coronacrisis echter niet. Daarom gooien ze het over een andere boeg. Barbados moet niet alleen een vakantiebestemming worden maar ook een flexibele werkplek.  

Op de 287.000 koppen tellende eiland zijn in de voorbije maanden slechts 98 mensen gediagnosticeerd met het virus. Het eiland is op dit moment op een geval na volledig coronavrij en dit willen ze ook graag zo houden. Iedereen die het eiland wil bezoeken, moet zich voor vertrek laten testen op Covid-19. 

Door de boel coronavrij te houden, zijn restricties of beperkingen in het openbare leven niet nodig. Er kan dus niet alleen op afstand gewerkt worden, maar ook een tropische strandfuif met groepsknuffels in het zand zijn geen enkel probleem. Onbetaalbaar? Valt mee. Het prijspeil zit min of meer op hetzelfde niveau als Nederland, maar boodschappen zijn er wel iets duurder.

Details over de voorwaarden het visumvrije werkverblijf dat voor een jaar geldig is, gaf premier Mottley nog niet vrij. 

Barbados, dat bekendstaat om zijn hagelwitte stranden en palmbomen, ligt zo'n 1500 kilometer ten noorden van Suriname en heeft een uiterst voorspelbaar klimaat: het hele jaar door is het overdag rond de 30 graden met een strakblauwe lucht. 

DrankDrank

Geschorste directeur Haga Lyceum 'stortte ton op verdachte rekening'

Binnenland

Eén dag na zijn schorsing maakte Söner Atasoy een ton over op een rekening waar hij alleen bij kan. 

Lees verder

Poolse vicepremier: 'héél Polen moet een LGBT-vrije zone zijn'

Buitenland

"Geen enkele euro meer naar organisaties en activiteiten die LGBT promoten."

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Moeder 'wurgde baby met ceintuur van badjas' in Haaksbergen

Lees verder

Hoesten levert een rode kaart op in Premier League

Lees verder

Oeps! Iedereen is klaar met Gaby Blaaser

Lees verder

Belgisch stel vlucht uit Spaans ziekenhuis voor coronatest

Lees verder

'Kettingrukker' opnieuw actief in Utrecht

Lees verder

Microsoft 'toch weer in gesprek' over aankoop van TikTok

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Vechtpartij tijdens (!) Ibizavlucht om mondkapje

Lees verder

Smokkelvliegtuig crasht door overdosis cocaïne

Lees verder

België faalt met kneuterig corona-formulier voor reizigers

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

ComputerComputer