NieuwNieuws Beta

Glamorama

Zwarte Cross begint publieke omroep

Tante Rikie op de buis!

Computer Computer

Feestfabriek Alles Komt Goed BV, organisator van de Zwarte Cross, begint een online videoplatform dat uiteindelijk moet uitgroeien tot een publieke omroep. De omroep krijgt voor nu de naam STAMPPOT en de Feestfabriek hoopt voor het einde van dit jaar de 50.000 leden te verzamelen die nodig zijn voor de eerste publieke omroep vanuit de Achterhoek. 

Omroepvereniging Stamppot trapt af met een livestream-evenement "om alle Zwarte Cross-bezoekers een hart onder de riem te steken vanwege de afgelasting van het festival door het coronavirus". In deze uitzending zal de vereniging tevens de aftrap geven voor de ledenwerving. Liefhebbers kunnen voor 7,50 euro per persoon lid worden en als het lukt om dit jaar 50.000 leden binnen te halen, gaat de omroepvereniging in januari 2021 een aanvraag indienen voor erkenning als aspirant-omroep. "Dit proces zien wij met vertrouwen en veel plezier tegemoet!", aldus Ronnie Degen, penningmeester van de omroepvereniging. 

Hilversum

Als aspirant-omroep zou Stamppot programma's kunnen uitzenden op NPO1, 2 of 3, maar daarvoor verhuist de club niet naar Hilversum. "De insteek van het online platform STAMPPOT zal ook de blauwdruk vormen van de aspirant-omroep. Een uitvalsbasis op het mediapark past daar niet bij. Daarnaast is, met de hedendaagse technieken, huisvesting in die regio sowieso niet nodig", aldus Stan Gordijn, voorzitter van Omroepvereniging Stamppot. De programma's komen dus gewoon uit de Achterhoek, zo belooft de vereniging. 

Schijt aan hokjes

Afgezien van de uitzendlocatie is het nog niet precies duidelijk wat STAMPPOT voor vernieuwing gaat brengen op de Nederlandse televisie. Volgens de organisatie richt de omroep zich "op het oneindige universum buiten de bubbel van de gevestigde media". Het lijkt erop alsof de oprichters zich opzettelijk geen grenzen willen opleggen als het gaat om in de inhoud van de programma's die in eerste instantie op het online platform verschijnen. "STAMPPOT is de veilige haven op het grote boze internet voor iedereen die op een positieve wijze maling heeft aan welke vorm van hokjesgeest dan ook. Op STAMPPOT kan en mag alles. De enige voorwaarde voor alle inhoud is dat het uit het hart komt en gemaakt is met toewijding." 

DrankDrank

Geschorste directeur Haga Lyceum 'stortte ton op verdachte rekening'

Binnenland

Eén dag na zijn schorsing maakte Söner Atasoy een ton over op een rekening waar hij alleen bij kan. 

Lees verder

Poolse vicepremier: 'héél Polen moet een LGBT-vrije zone zijn'

Buitenland

"Geen enkele euro meer naar organisaties en activiteiten die LGBT promoten."

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Moeder 'wurgde baby met ceintuur van badjas' in Haaksbergen

Lees verder

Hoesten levert een rode kaart op in Premier League

Lees verder

Oeps! Iedereen is klaar met Gaby Blaaser

Lees verder

Belgisch stel vlucht uit Spaans ziekenhuis voor coronatest

Lees verder

'Kettingrukker' opnieuw actief in Utrecht

Lees verder

Microsoft 'toch weer in gesprek' over aankoop van TikTok

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Vechtpartij tijdens (!) Ibizavlucht om mondkapje

Lees verder

Smokkelvliegtuig crasht door overdosis cocaïne

Lees verder

België faalt met kneuterig corona-formulier voor reizigers

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

ComputerComputer