NieuwNieuws

Glamorama

Zwarte Cross begint publieke omroep

Tante Rikie op de buis!

Feestfabriek Alles Komt Goed BV, organisator van de Zwarte Cross, begint een online videoplatform dat uiteindelijk moet uitgroeien tot een publieke omroep. De omroep krijgt voor nu de naam STAMPPOT en de Feestfabriek hoopt voor het einde van dit jaar de 50.000 leden te verzamelen die nodig zijn voor de eerste publieke omroep vanuit de Achterhoek. 

Omroepvereniging Stamppot trapt af met een livestream-evenement "om alle Zwarte Cross-bezoekers een hart onder de riem te steken vanwege de afgelasting van het festival door het coronavirus". In deze uitzending zal de vereniging tevens de aftrap geven voor de ledenwerving. Liefhebbers kunnen voor 7,50 euro per persoon lid worden en als het lukt om dit jaar 50.000 leden binnen te halen, gaat de omroepvereniging in januari 2021 een aanvraag indienen voor erkenning als aspirant-omroep. "Dit proces zien wij met vertrouwen en veel plezier tegemoet!", aldus Ronnie Degen, penningmeester van de omroepvereniging. 

Hilversum

Als aspirant-omroep zou Stamppot programma's kunnen uitzenden op NPO1, 2 of 3, maar daarvoor verhuist de club niet naar Hilversum. "De insteek van het online platform STAMPPOT zal ook de blauwdruk vormen van de aspirant-omroep. Een uitvalsbasis op het mediapark past daar niet bij. Daarnaast is, met de hedendaagse technieken, huisvesting in die regio sowieso niet nodig", aldus Stan Gordijn, voorzitter van Omroepvereniging Stamppot. De programma's komen dus gewoon uit de Achterhoek, zo belooft de vereniging. 

Schijt aan hokjes

Afgezien van de uitzendlocatie is het nog niet precies duidelijk wat STAMPPOT voor vernieuwing gaat brengen op de Nederlandse televisie. Volgens de organisatie richt de omroep zich "op het oneindige universum buiten de bubbel van de gevestigde media". Het lijkt erop alsof de oprichters zich opzettelijk geen grenzen willen opleggen als het gaat om in de inhoud van de programma's die in eerste instantie op het online platform verschijnen. "STAMPPOT is de veilige haven op het grote boze internet voor iedereen die op een positieve wijze maling heeft aan welke vorm van hokjesgeest dan ook. Op STAMPPOT kan en mag alles. De enige voorwaarde voor alle inhoud is dat het uit het hart komt en gemaakt is met toewijding." 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: