NieuwNieuws

Glamorama

Must watch: De beste films & series voor dit weekend

Horror, feel-good en stonertv: onze favoriete nieuwe releases

TikTok uitgespeeld, klaar met commenten op Facebook en geen zin meer om te schreeuwen op Twitter? Top. Wij tippen je elke week de nieuw-nieuwste films en series, programma’s die je moet bingen, klassiekers die je eindelijk kunt streamen of die ene vreemde release waarvan je twijfelt of je ‘m moet kijken. Zo kom jij je weekend door. 

Nieuw in de bioscoop: Follow Me

Social media, een escape room en influencers die alles doen voor de likes. Helemaal van deze tijd, dacht Follow Me-schrijver en regisseur Will Wernick (Escape Room). Giet er een horrorsausje overheen en je hebt weer een film die het hoogstwaarschijnlijk niet gaat halen bij Saw. Gezien het vrij karige aanbod van nieuwe films in de bioscoop deze week, geven we ‘m een kans. Beetje goor, lekker van deze tijd, een paar goede schrikmomenten en wel vermakelijk. 

Follow Me vertelt het verhaal van influencer Cole die uitdagingen van zijn volgers opvolgt. Die worden natuurlijk steeds een beetje extremer, alles voor de likes. De challenge die we in de film zien, loopt natuurlijk he-le-maal uit de hand. Op basis van de trailer hebben we niet al te hoge verwachtingen, maar het klinkt ons als prima weekendvertier in de oren.

Niet te verwarren met de op IMDB 3,7 scorende film #followme uit 2019, trouwens.

Op tv: Catch me if you Can

Je kunt zaterdagavond na het eten met een keurig afgemeten bakje chips en een Radler klaar gaan zitten voor weer een quiz of de zoveelste talentenshow, of je schakelt naar Spike voor een steengoede film. De zender zendt namelijk Catch me if you Can uit.  Een jonge Leonardo DiCaprio speelt een oplichter met onbeperkt geld, vrouwen en reisjes. Wat wil je nog meer?

Leo won met zijn rol in de in 2002 uitgekomen klassieker uiteraard geen Oscar, maar dat doet niet af aan zijn knappe uiterlijk acteerkunsten. De film is overigens gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wél een gevalletje ‘don’t try this at home’. Geen zin in reclame? Je kijkt ‘m ook op Netflix of huurt ‘m voor 2,99 op Google Play

Even wat anders: Doctor Sleep

Al wanneer Stephen King denkt aan een nieuw boek staan regisseurs te springen er een verfilming van te maken. De afgelopen tijd zagen we IT, The Dark Tower, The Green Mile, The Shawshank Redemption, Secret Window, Carrie (1974, de rest mag je vergeten) en natuurlijk The Shining. Eind 2019 kwam er een nieuwe, zeer goed gelukte verfilming bij: Doctor Sleep. 

Regisseur Mike Flanagan brengt het vervolg op The Shining tot leven met Ewan McGregor in de hoofdrol. Volgens sommigen is de film zelfs beter dan het boek (2013), waarin King ons meeneemt in het leven van hoofdpersoon Danny Torrance. Inderdaad: de zoon van Jack - ‘here’s Johnny’ - Torrance. Dertig jaar later is Dan uiteraard volwassen en keert hij terug naar het hotel. 

King zelf keurt dit cinematografische hoogstandje goed. Waar hij nog steeds pissig is op wijlen Stanley Kubrick die in 1980 The Shining naar het witte doek bracht, claimt de schrijver dat de verfilming van Doctor Sleep de creatie van Kubrick zelfs een beetje goed maakt. Hoe dan ook, wat ons betreft spenderen we dit weekend vijf uur en tien minuten in en om The Overlook Hotel. Doctor Sleep kijk je sinds deze week op Amazon Prime, The Shining kost je 2,99 op  Google Play Films

Lekker ontspannen: Pixar in Real Life

Zelfs de grootste cultuursnob kan niet constant hele intelligente en moeilijke content consumeren. Je kunt weer terug naar sociale media, of je kijkt op Disney+ naar Pixar in Real Life. Alle klassiekers van de animatiegigant worden tot leven gebracht in de echte wereld. Menselijke sokken worden ter ontploffing gebracht door de medewerkers van Monsters Inc., robot WALL-E is verdwaald in een grote stad en een aantal zeedieren uit Finding Dory spelen de de ontsnappingsscene na. Inclusief een verborgen camera die de reacties van toeschouwers vastlegt.

Stonertv

Mocht je zaterdagavond de lokale coffeeshop leegkopen, dan adviseren we je ViceNL aan te slingeren. Tussen half tien en half één zendt Vice non stop The Joy of Painting with Bob Ross uit.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: