NieuwNieuws

Binnenland

Kaag versus Visser in lijsttrekkersstrijd D66

De poster voor de minst spannende strijd van het jaar is bekend

D66 houdt deze zomer ook een lijsttrekkersverkiezing, maar zo spannend als bij de collega's van het CDA gaat het waarschijnlijk niet worden. De partij heeft namelijk maar twee kandidaten; de huidige Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag en Ton Visser. 

Laten we met die laatste beginnen. De 56-jarige Ton Visser vervult momenteel geen belangrijke functie binnen de partij en is naar eigen zeggen op Luister-en-Vertel-Tournee. "Vanaf 2005 zwerf ik over de wereld, vaak op de bonnefooi. Probeer met mensen in gesprek te raken, probeer naar die mensen te luisteren en vertel zelf ook. Van al die ontmoetingen schrijf ik verhalen en geef ik vertellingen." Hij wil de partij breder maken en meer ruimte bieden aan mensen "die niet zoals wij in het leven staan".

In de andere hoek

Aan de andere kant van deze strijd staat het politieke zwaargewicht Sigrid Kaag. De 58-jarige dame werkte eerder bij de Verenigde Naties en is sinds 2017 Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet Rutte III. Zij wil D66 weer groot maken. "Ik wil dat wij de grootste partij worden bij de verkiezingen. Om iedereen goed door de crisis te leiden, in een schone en eerlijke economie met nieuwe kansen en nieuwe banen." 

Verkiezing

Het mag duidelijk zijn dat Kaag met haar politieke ervaring de grote favoriet is voor deze strijd. Geen gedoe met meerdere rondes en hertellingen, dit wordt een knockout in de eerste ronde. D66-leden kunnen van 20 augustus tot 2 september stemmen op deze kandidaten en daarna maakt de partij Kaag de winnaar bekend. Spannend hoor.

Superoplichter Bernie Madoff overleden

Buitenland

Bouwde meer piramides dan de Egyptenaren 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Dochter David Hasselhoff uit de kleren voor Playboy

Lees verder

Don Diablo verdient miljoen met NFT

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Khloé Kardashian wil foto zonder filter van het internet hebben

Lees verder

Hülkenberg tekent nieuwe deal bij Aston Martin

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Scholier (12!) verkoopt tasers aan klasgenootjes

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: