NieuwNieuws

Algemeen

Willem Engel vindt mondkapjesdragers de 'nieuwe Joden'

De controversiële coronaviruscriticus besloot voor de verandering te demonstreren

Willem Engel die in korte tijd is uitgegroeid tot een van de meest prominente wappiegekkies criticasters van het Nederlandse coronabeleid. Zijn dagelijkse leven bestaat pakweg uit vijf verschillende bezigheden: hallucinogene filmpjes opnemen, aangifte doen tegen dingen, rechtszaken verliezen, demonstreren tegen onrecht en het uiten van Godwins.

Vandaag was dit dan ook niet anders. Het dagprogramma van de activist bestond uit vier van de vijf bovengenoemde elementen binnen een dagdeel. Aangezien het mooi weer was buiten, liet hij die benauwde rechtbank links liggen in gezelschap van een zomerzonnetje de straat op te gaan. Vanmiddag organiseerde de zoon van de beruchte Brabantse campingbaas een demonstratie tegen de mondkapjesplicht in enkele winkelstraten van burgemeester Ahmed Aboutaleb. 

Zijn organisatie heeft na gedoe op sociale media een nieuwe naam. Viruswaanzin gaat sinds deze week door het leven als Viruswaarheid. De aanpak en voorliefde voor metaforische verwijzingen naar zwarte bladzijden uit de Vaderlandse geschiedenis lijkt echter gelijk te blijven. Tegen Rijnmond laat de deskundige dansleraar weten dat de plicht op gezichtsbedekking paralellen toont met een zekere ster die in de jaren '40 van de vorige eeuw op de jassen van een zekere religieuze minderheidsgroep.

Volgens Engel waren dit niet zijn woorden, maar heeft hij binnen zijn eigen organisatie ook heel veel Joodse mensen zitten die hem op deze vermeende overeenkomst attendeerden. Om zijn ongenoegen over het bruinhemdenbeleid kenbaar te maken, organiseerde de Viruswaanzinnige Viruswaarheidsstrijder een demonstratie in het centrum van Rotterdam. 

De waanzinnige waarheid van Willem

Van een goede sfeer was woensdagmiddag tijdens deze manifestatie echter allesbehalve sprake. De vlam sloeg in de pan toen de betogers zich in de mondkapjeszone begaven zonder hun gelaat te bedekken met een smoelboerka. 

"Ik vind het een onderdrukking van het volk", zegt een bezorgde burger tegen de regio-omroep die zich tijdens het gesprek luidop afvroeg of Nederland nog wel beschouwd kon worden als een vrije democratie. 

De betogers zouden zich tijdens deze 'stadswandeling met een statement' vervelend hebben gedragen tegen politieagenten. Op een gegeven moment werden ze middenin de Koopgoot door een politieblokkade tegengehouden. Dit mondde uit in een confrontatie waarbij Viruswaarheid de discussie zocht met de agenten.  

Hoewel er volgens de Rijnmond geen aanhoudingen zijn verricht, meent Engel dat hij en zijn medestanders - waaronder rechterarmwappie Voorpostfrontman Ben van der Kooi -  slachtoffer zijn geworden van excessief politiegeweld. Onder toeziend oog van zijn aanhang, deed de activistische dreadlockdrachtige woensdagmiddag aangifte tegen het 'hardhandige optreden van de Rotterdamse politie'.

Het door Viruswaanzinnigen Viruswaarheid-aanhangers zo verguisde mondkapjesbeleid is volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond nodig om het aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen. De maatregel is sinds vanochtend van kracht in een paar drukke Rotterdamse winkelstraten en zou bij wijze van proef voor drie weken zijn ingevoerd.

Woon jij niet in Rotterdam? Dan heb je mazzel. Dat betekent er in jouw gemeente namelijk minder nieuwe coronabesmettingen bij zijn gekomen dan daar. Benieuwd hoeveel minder? Bekijk dan onze interactieve gemeentetabel. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: