NieuwNieuws Beta

Binnenland

Bestuurders ziekenhuis vangen 'coronabonus', verpleging krijgt niks

Leidinggevenden krijgen extraatje wegens 'extra vergaderingen', zorgpersoneel is WOEST.

Leidinggevendden van het Zaans Medisch Centrum in Zaandam hebben een speciale toelage gekregen voor de "extra vergaderingen" die zij moesten houden tijdens de coronacrisis, terwijl het zorgpersoneel - 'de handen aan het bed' - geen rode cent van dit bedrag hebben gezien, schrijft De Telegraaf vandaag gebaseerd op verschillende bronnen in het ziekenhuis.

"Hoe breek je het moreel van je personeel dat zich de voorbije maanden kapot heeft gewerkt? Van mensen die hun eigen levens in de waagschaal stelden? Echt bizar", zegt een bron tegen de krant. De bonus is al uitgekeerd, en het bedrag wordt door bestuurders van het ziekenhuis  "welverdiend" genoemd vanwege het "extra, zware werk".

De extra betaling werd per toeval ontdekt door de ondernemingsraad van het ziekenhuis, dat vervolgens boos aan de bel trok bij de Raad van Bestuur. Bij diverse leden van de ondernemersraad "kwam het stoom uit de oren", schrijft de krant.


"We betreuren de ophef"

De ophef is natuurlijk niet compleet zonder dat de woordvoerder van het ziekenhuis tegen de Telegraaf zegt "het onstante beeld te betreuren". "De gratificatieregeling is gebruikt om een beperkt aantal medewerkers een beloning te geven en ze daarmee vergelijkbaar te behandelen als medewerkers die de extra gewerkte uren wel uitbetaald krijgen", aldus een woordvoerster van het ziekenhuis tegen de krant. 

Vakbond CNV noemt de uitkering "onhandig" en voegt eraan toe dat het ziekenhuis wettelijk zo'n extra toelage mag uitkeren aan bestuurders, maar vindt de timing van de uitkering niet heel slim. De uitkering staat nog los van "het extraatje" van minister De Jonge van Volksgezondheid, dat nog niet terecht is gekomen bij de medewerkers van het ziekenhuis. Gelijktijdig zegt  ic-hoofd Armand Girbes vandaag tegen Het Parool dat "de motivatie en opofferingsbereidheid" van de medewerkers van de intensive care afneemt. "‘Ik ben bang dat sommigen besluiten iets anders te gaan doen" aldus Girbes tegen de krant.

Twents lab gaat eerste externe coronatests doen voor GGD

Binnenland

Wat zou Hugo hiervan vinden

Lees verder

Hoeveel coronabesmettingen kwamen er in jouw gemeente bij?

Binnenland

In totaal ontvingen 3.302 Nederlanders in de afgelopen 24 uur slecht coronanieuws.

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Roland Garros: Bertens wint krankzinnig duel met servicekanon

Lees verder

Kylie Jenners bikinikiekjes hebben effect

Lees verder

Hoera, België heeft eindelijk een federale regering!

Lees verder

Serena Williams verlaat Roland Garros

Lees verder

Poppodia Melkweg en Paradiso verplichten mondkapjes

Lees verder

Kamermeerderheid wil mondkapjes in publieke binnenruimte

Lees verder

Straaljager zorgt voor harde boem boven Parijs

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Moeder vindt zoon 16 jaar na tsunami weer terug

Lees verder

Dierenpark verwijdert papegaaien na uitschelden bezoekers

Lees verder

Amerikaan mogelijk achter tralies om slechte hotelreview

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws