NieuwNieuws

Glamorama

Must watch: de beste films en series voor dit weekend

Gooi de popcorn maar vast in de pan

TikTok uitgespeeld, klaar met commenten op Facebook en geen zin meer om te schreeuwen op Twitter? Top. Is het ook veel te warm voor.

Onze redactie tipt je elke week de nieuw-nieuwste films en series, programma’s die je moet bingen, klassiekers die je eindelijk kunt streamen of die ene vreemde release waarvan je twijfelt of je ‘m moet kijken. Zo kom jij je weekend door.

Net uit de bioscoop: Queen & Slim

Op 12 maart ging Queen & Slim in première in de Nederlandse bioscopen om de boeken in te gaan als misschien wel één van de kortst lopende bioscoopreleases ooit. Een paar dagen later ging het hele land in een superintelligente lockdown en daarna was de film nog maar op enkele witte doeken te zien. Gelukkig komt Amazon Prime met goed nieuws: de film Queen & Slim is daar helemaal gratis te streamen als je maandelijks je abonnementsgeld betaalt. 

In Queen & Slim zien we de eerste tinderdate van Queen en Slim (nee joh!). Daarna vraagt Queen of Slim haar thuis kan afzetten. Slim vergeet zijn knipperlicht, waarop een agent de twee jonge mensen aanhoudt. Het voorval loopt uit de hand tot het punt dat Slim het wapen van de agent pakt en hem uit zelfverdediging neerschiet. De twee slaan samen op de vlucht en worden neergezet als cop killers. Meest bizarre Tinderdate ooit.

Bingen: The Divergent Series

Voor hen die gek waren op de Maze Runner-serie en The Hunger Games-films, is er goed nieuws. De Divergent-trilogie is sinds kort te zien op Videoland. In de dystopische science fiction filmreeks - gebaseerd op de drie young adult-boeken van Veronica Roth - volgen we Beatrice Prior. Ze leeft in een futuristisch Chicago waar je niet afwijkend mag zijn. Afwijkende mensen kunnen onafhankelijk denken en dat wordt niet gewaardeerd door de politieke grootmachten. Samen met een aantal bondgenoten gaat Tris in de filmreeks op zoek naar onafhankelijkheid en anders mogen zijn. 

Mocht je denken: goh, wat eindigt deel drie abrupt? Kan kloppen. Het laatste boek zou in twee delen worden verfilmd. De laatste film kreeg echter zoveel slechte reacties dat deel vier is gecancelled. Maakt de drie films niet minder vermakelijk. Lekker zes en een half uur lang bingen.

Nieuw in de bioscoop: Moffie

Met de bioscooptip van deze week zal het filmhuis op de hoek blij zijn. De film Moffie kijk je namelijk niet bij de ketens, wel bij de kleinere theaters. En die kunnen de kaartverkoop ook prima gebruiken nu de wereld een tijdje stil heeft gelegen. Moffie gaat over een Zuid-Afrikaanse jongeman in 1981. Hij weet dat hij anders is en dat niet mag zijn, maar kan dat prima verbergen. Tot hij wordt opgeroepen om in het leger te vechten en er een romance ontstaat met een andere rekruut.

Keihard, prachtig gefilmd maar wel een beetje geromantiseerd. En daardoor volgens critici niet altijd even accuraat. Het gaat om fictie dus dat mag gewoon. Mocht je geen zin hebben om je in een klein zaaltje te verschansen of überhaupt graag je eigen chippies en bier wil drinken, dan huur je ‘m voor acht euro en vijftig cent via het platform Picl.

Op tv: 300 & 300: Rise of an Empire

Vorige week tipten we dat je The Gladiator op het witte doek kon bekijken, deze week blijven we nog even in het thema schaarsgeklede mannen eeuwenoude strijdmachten. Zaterdagavond kun je genieten van Gerard Butler in de rol van Koning Leonidas I van Sparta. Met zijn verfilming van een stripreeks die weer gebaseerd is op de film The 300 Spartans uit 1962, won regisseur Zack Snyder in 2006 een hoop prijzen, waaronder de prijs voor het beste massagevecht. Er zijn er toch weinig die dat kunnen zeggen. Ook deze film is historisch gezien niet helemaal accuraat, trouwens. 

Op zaterdagavond geniet je om acht uur bij Veronica van het oud-Griekse oorlogsgeweld tussen Leonidas, zijn leger en de Perzen. De slag bij Thermopylae waar de film om draait, werd gezien als een onmogelijk gevecht. Driehonderd Spartanen nemen het op tegen een enorm Perzisch leger. We zullen niet spoilen. Zondag kijk je op dezelfde tijd en zender naar het nét wat minder goed ontvangen vervolg, 300: Rise of an Emipre.

Vergeet zondag trouwens ook niet in te schakelen bij RTL7. We waren al bijna vergeten dat het normaal is, maar er is gewoon weer voetbal. Sevilla neemt het in de halve finale van de Uefa Europa League op tegen Manchester United. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek. 

Deze lijsttrekkers nemen het tegen elkaar op bij NOS-slotdebat

Binnenland

De NOS maakt de invulling van de laatste debatten voor Election Day bekend!

Lees verder

Amsterdam gooit Vondelpark op slot vanwege drukte

Binnenland

Na chaotische topdrukte gisteren

Lees verder

Honden Lady Gaga gestolen, hondenoppas neergeschoten

Glamorama

Gaga looft 500.000 dollar uit voor de beestjes

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Gevangenis ontsloeg medewerkster na vondst van 'smokkeltampon'

Lees verder

Kamer: China pleegt genocide op Oeigoeren

Lees verder

Dagcijfers corona: 5.048 nieuwe besmettingen

Lees verder

CBS kondigt vervolg op sitcom Frasier aan

Lees verder

Tuigjeugd berooft 12-jarig jongetje van bril

Lees verder

Undercoveragenten kopen drugs bij undercoveragenten: 2 doden

Lees verder

Lange Frans wil dat Vondelparkklagers Greta Thunberg beffen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Door De Boom geredde bibberende bever weer bevrijd

Lees verder

Boerderij naast Area 51 staat te koop

Lees verder

Vader komt om bij voorbereidingen gender reveal-machine

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: