NieuwNieuws

Sport

PSG gooit Leipzig zonder moeite uit Champions League

Fransen spelen Duitsers met 0-3 van het veld

Paris Saint-Germain heeft zich vanavond zonder noemenswaardige problemen geplaatst voor de finale van de Champions League. In de halve finale stuurde het Franse sterrenteam RB Leipzig met 0-3 naar huis.

Marquinhos helpt in de dertiende minuut de Duitse droom al om zeep door een goed ingedraaide vrije trap van Neymar in het net te koppen. Het gemak waarmee die bal erin vliegt is tekenend voor de eerste helft, waarin PSG het spel domineert. Het blijft dan ook niet bij deze ene treffer, want vlak voor rust is het wederom raak. Deze keer is het Ángel Di María die de bal voor zijn voeten krijgt na een blunder van doelman Gulácsi. Ook hier speelt Neymar weer een rol, omdat hij de bal met een prachtig tikje doorgeeft aan de vrije speler.

Genadeklap

In het begin van de tweede helft deelt PSG de genadeklap uit in de 56ste minuut. De voorzet is van Di María en Juan Bernat kopt hem in het net. De var kijkt er nog even naar, maar uiteindelijk moet scheidsrechter Björn Kuipers concluderen dat om een geldig doelpunt gaat.

Na de derde treffer haalt Paris de druk er een beetje af en komt de wedstrijd wat meer in balans. Veel te laat natuurlijk voor RB Leipzig, die ondanks enkele kansen geen doelpunt weet te forceren. Paris Saint-Germain kan zich opmaken voor de finale zondag en RB Leipzig pakt het vliegtuig naar huis.