NieuwNieuws

Algemeen

Video: Haagse politie belaagd door woedende viruswaanzinnigen

Agenten moesten zich verweren tegen een groep zeer agressieve betogers

Protestbeweging Viruswaanzin houdt zich hoofdzakelijk bezig met drie kernactiviteiten: rechtszaken verliezen, demonstreren en Godwins. Dit was dan vandaag ook niet anders. Na de tigste verloren rechtszaak waarin ze eisten dat de coronamaatregelen per direct van tafel moesten, verzamelden de pandemiesceptici coronaclowns zich in Den Haag.

Hoewel in Nederland formeel gezien eigenlijk op geen enkel moment sprake was van een totale lockdown en hier zeker na alle versoepelingen van de afgelopen maanden eigenlijk helemaal niets meer van over is, demonstreerden de Willem Bengels toch tegen de vrijheidsbeperkende lockdown-maatregelen. 

Zo'n 200 demonstranten toonden hun onenigheid met de pandemische perikelen met een stadswandeling met een statement, spandoeken met tekst erop gekalkt en Sleeswijk-Holsteinse omgekeerde Nederlandse vlaggen. Ook werden hierbij leuzen geschreeuwd zoals 'Wij zijn tegen!', 'Wij zijn Nederland!' en dat de aanwezige agenten naast hun politietaken ook vermeende nevendiensten zouden verrichten als sekswerker voor het ministerie van Ferd Grappenhaus.

De politie heeft de directe omgeving van het Binnenhof afgezet toen de demonstranten tegen de afspraken in te dicht in de buurt van het Tweede Kamer-gebouw dreigden te komen. Ook enkele nabijgelegen straten werden door een muur van agenten afgesloten. Toch kon niet worden voorkomen dat de vlam in de pan schoot.

Het artikel gaat onder de tweets verder.

Gewonde agenten en meerdere aanhoudingen

Enkele betogers namen van de gelegenheid gebruik om Viruswaanzin's derde hoofdactiviteit tot uiting te brengen: Godwins. En het bleef niet bij vergezochte theatrale leuzen over het derde rijk. Een groep van tientallen anti-coronakerels zocht de confrontatie op met de politie waarbij ook enkele rake klappen en trappen werden uitgedeeld. Dit gebeurde na het officiĆ«le programma van de Viruswaanzindemo op de Lange Poten in de binnenstad. 

Op filmbeelden die verspreidt worden via sociale media, is goed te zien hoe de politie in de buurt van de Hofvijver het aanvankelijk erg lastig lijkt te hebben. Een groep zeer agressieve meningmensen belaagt de in het nauw gedreven agenten vanuit meerdere hoeken. Bij de schermutselingen is een agent gewond geraakt en is een nog onbekend aantal  wappiegekkies betogers aangehouden, weet Omroep West.

Het Openbaar Ministerie is absoluut niet te spreken over de gebeurtenissen van vanmiddag. Zij gaan de zaak nader onderzoeken. Meer aanhoudingen op basis van de videobeelden lijken hierbij niet uitgesloten. Inmiddels is de rust wedergekeerd in de Haagse binnenstad.

Niet iedereen kan het optreden van de politie waarderen. Een kerel met een lading vlaggen achter zijn naam meent dat zich taferelen hebben afgespeeld die doen denken aan het midden van de vorige eeuw in Duitsland. Dit keer betrof het niet de jaren '40, maar de decennia die hierop volgden in het oostelijke deel. "De DDR 2.0-politie heeft zich tegen het volk gekeerd," aldus de verontwaardigde vlagmans

Politiek

Collegewatch - Vrouwen aan de macht in Utrecht, omstreden Jos van Rey terug in Roermond

Lees verder

Sport

Koen Bouwman eerste Nederlandse winnaar van bergklassement in Giro

Lees verder

Wachtgeldwatch - Driekwart oud-ministers Rutte III heeft geen werk

Politiek

'Werkgevers weten niet wat een minister doet of kan'

Lees verder

Leclerc crasht NIET in FP1 #MonacoGP

Sport

Sterker nog: hij is de snelste

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vacature: school op bijna verlaten Schots eiland zoekt docent

Lees verder

Raadslid vergeet videovergadering op mute te zetten voor het schelden

Lees verder

Vrouw doodgereden, bestuurder rijdt door

Lees verder

Nederlander in Torremolinos doodgestoken na wedstrijd Feyenoord

Lees verder

Jude Law te zien in nieuwe Star Wars-serie

Lees verder

Amsterdammer woedend om laadpaalklevende Tesla-rijder

Lees verder

Ook flitsbezorger Getir ontslaat duizenden mensen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Bakstenen met verdachte inhoud: politie vindt 100 pallets met drugsstenen

Lees verder

Amerikanen gearresteerd voor illegaal vervoeren van compleet huis

Lees verder

Ram veroordeeld tot drie jaar cel na bloeddorstige moord

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: