NieuwNieuws

Sport

Bayern München wint de Champions League

Paris Saint-Germain weer geen CL-kampioen

Bayern München bleek dit jaar niet te stoppen in de Champions League. Na de afslachting van Barcelona en het genadeloos wegzetten van Lyon, was nu ook Paris Saint-Germain kansloos tegen de Duitse grootheid. De Fransen hoeven zich niet te schamen, want de 0-1 eindscore geeft al aan dat PSG niet zomaar over zich heen liet lopen.

In de eerste helft zien we vermakelijk voetbal met enkele grote kansen aan beide kansen. Lewandowski tikt de bal tegen de paal en ook Mbappé weet een grote kans net niet te verzilveren. Ondanks een sterke strijd blijft het tot rust doelpuntloos.

Het is Kingsley Coman, notabene opgegroeid in de PSG-jeudopleiding, die Bayern in de tweede helft naar de 0-1 kopt. Hij staat compleet vrij op een uitstekende voorzet van Joshua Kimmich die de bal prachtig over de verdediging heen tilt. Het blijkt het winnende doelpunt te zijn, waarmee Coman zich ontpopt als de held van de avond.

Kansen zat

Vanaf dat moment moet Paris Saint-Germain wel aanzetten en dat opent de wedstrijd verder. Kansen zijn er aan beide kanten. Vlak na het doelpunt lijkt Lewandowski er meteen 0-2 van te maken, maar Kimpembe weet het te voorkomen. Aan het einde zijn er nog een paar grote mogelijkheden voor PSG, maar de scherpte ontbreekt om een verlenging af te dwingen.

Favoriet pakt beker

Uiteindelijk maakt Bayern zijn rol als topfavoriet waar. Hoewel PSG wel tegengas weet te geven, zijn ook de Fransen niet bestand tegen de machine die Bayern is. De opbouw van de Duitsers is veel beter en hoewel de verdediging soms te wensen overlaat, was Bayern wel duidelijk de sterkere club in deze finale, zeg maar gerust in dit toernooi. De cup met de grote oren gaat terecht naar München dit jaar.