NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Kleuter redt leven van moeder dankzij speelgoedambulance

Op het autootje stond een telefoonnummer afgebeeld

Het snelle denkwerk van de 5-jarige Josh uit het Britse Telford heeft misschien wel het leven van zijn diabetische moeder gered. Vorige maand raakte moeder van de kleuter bewusteloos na een hypo. Het jonge ventje was samen met zijn broertje de enige die bij haar was in de woning op dat moment.

De 5-jarige kende het alarmnummer niet uit zijn hoofd, maar bedacht dat zijn autootjes hem misschien konden helpen. Hij pakte een speelgoedambulance met daarop het telefoonnummer 112 afgebeeld. Hij pakte de telefoon om dit Europese noodnummer te bellen om hulp in te schakelen.

Hoewel in Groot-Brittannië 999 eigenlijk het officiële alarmnummer is, schakelt deze bij het bellen van 112 toch door naar de Britse alarmcentrale.

Kort na het telefoongesprek verschenen ambulance en een politiewagen bij de woning waar de melding vandaan kwam. Eenmaal aangekomen troffen hulpverleners een vrouw aan die buiten bewustzijn was in de nabijheid van Josh en zijn jongere broertje die zich ernstig zorgen maakten.

Cadeautip voor jouw kleintje? /Amazon

Van speelgoedambulance naar echte ambulance

Politiecommandant Jim Baker is trots op de jonge held. "Het is een ongelofelijke prestatie voor een kleuter om zo snel te denken in een noodgeval. Door op zijn speelgoedwagentje te kijken, kon hij een ambulance inschakelen. Hij was erg dapper en bleef aan de lijn tot we bij het huis aankwamen. Zijn moeder is door de ambulancemedewerkers opgelapt en maakt het inmiddels weer goed."

Een groep agenten van West Merica wilden graag met de jonge held op de foto en kwamen naderhand nog een keer langs om het jongetje in het zonnetje te zetten. Hierbij moest wel gedacht worden aan de in Groot-Brittannië geldende afstandsregels. Omdat Josh jonger dan twaalf is, hoefde hij voor de foto geen mondkapje op.

Ouders van jonge kinderen die na het lezen van dit verhaal ook wel een paar extra handjes en ogen in het huishouden willen bij noodgevallen weten dus wat ze de kleine voor autootje moeten geven. Kost je hooguit een tientje. Let alleen wel op dat het alarmnummer erop staat. 

Het maakt overigens niet uit of dit het Britse 999, Amerikaanse 911 of Europese 112 is, indien je het 'verkeerde' noodnummer intoetst wordt je in Europa alsnog doorgeschakeld naar de alarmcentrale. 

The Queen (95) hekelt ageism: Geef die prijs voor oude mensen maar aan iemand anders

Buitenland

'Ik voldoe niet aan de criteria'

Lees verder

Goffertstadion voorlopig gesloten na tribunefaal

Sport

Opruimen en onderzoeken

Lees verder

FvD wil weten of NTR Squid Game-filmpje strafbaar is

Binnenland

Pepijn van Houwelingen vergelijkt satire met genocide Rwanda

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Volkskrant moet onterecht ontslagen recensent Arjan Peters 370.000 euro betalen #MeToo

Lees verder

Video - Informateurs nodigen Pieter Omtzigt uit voor gesprek

Lees verder

Colin Powell overleden aan coronavirus

Lees verder

Erfgenamen King of Pop willen King of Pop verbieden

Lees verder

Kourtney Kardashian verloofd met Travis Barker

Lees verder

Marc van Ranst: Gelobotomiseerde platwormen intelligenter dan Thierry Baudet

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Noorwegen waarschuwt burgers: niet op Rusland plassen!

Lees verder

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: