NieuwNieuws

Algemeen

Online videovertier heeft geen invloed op offline relatieplezier

Veel bezette mannen én vrouwen waarderen een natuurfilmpje voor het slapen gaan wel

Is het kijken naar adult entertainment schadelijk voor je relatie? Nee. Althans dat beweren onderzoekers van de Universiteit van Québec dat het 18+-surfgedrag van 434 Canadezen onder de loep nam. Ze wilden met hun onderzoek een antwoord krijgen op de vraag of blootstelling aan expliciete beelden invloed heeft op de relationele dynamiek, onderlinge verhoudingen en sensuele spanning van personen binnen een relatie.

"Het effect van de gewoonte op romantische liefdesrelaties is eigenlijk nauwelijks in kaart gebracht. We besloten voor onze studie onze proefpersonen een dagboek bij te houden om een inzicht te krijgen wat het expliciete beeldmateriaal voor rol speelde in hun leven," aldus assistent-professor Marie-Pier Vaillancourt-Morel tegen Psypost.

"Onze studie toont aan dat het effect eigenlijk te verwaarlozen is. Dit is niet alleen bij hetero-stellen het geval, maar blijkt eveneens voor koppels van hetzelfde geslacht zo te zijn. Ook relaties met verschillende etniciteiten werden in de studie meegenomen en toonden dezelfde patronen."

Zin in avontuur of last van mentale muur?

De koppels werden 35 dagen gevraagd om over hun kijkgedrag te schrijven in het eerder genoemde dagboekje en hier eveneens zaken als libido, relationele tevredenheid en gedrag onder de lakens in mee te nemen.

Een van de conclusies zal niemand verbazen. Mannen blijken vaker naar pikant materiaal te hunkeren dan vrouwen. De mannelijke gaykoppels waren het fanatiekst: 97 procent van hen gaf aan wel eens 'ja' aan te vinken bij een pop-up scherm of hij wel 18 jaar of ouder is. 

Toch bleek eveneens iets meer dan driekwart van de mannen in een hetero-relatie zichzelf wel eens te vermaken op deze wijze. Kijken vrouwen helemaal geen porno? Dat blijkt niet het geval. 40% van de hetero-vrouwen en 57% van de lesbiennes binnen een romantische relatie biechtte in het dagboekje op wel eens een spannend filmpje op te zetten.

Achter het scherm en tussen de lakens

Heeft het kijkgedrag invloed op de kwaliteit van de relatie? Hier is geen bewijs voor gevonden, mits er geen sprake is van een verslaving. Vrouwen associeren de filmpjes vooral met romantiek en een bevredigendere slaapkamerervaring, op de dagen dat zij dit deden was de kans ook groot dat ze met hun partner van bil gingen.

Bij hun mannelijke partners was dit eerder andersom. Op dagen dat zij voor hun laptop de broek op de knieën lieten zakken voor een beeldscherm, hadden ze juist vaak geen vrijpartij met hun wederhelft in dat etmaal. Bij de heren van de herenliefde was dit een combinatie van beide: veel vunzige video's kwam eveneens neer op veel intieme activiteit in het echie.

Verder werd nog onderzocht of grootverbruikers een slechtere onderlinge band met hun partner ontwikkelden dan de cyberfellatio-mijders. Hier bleek geen sprake van te zijn. Toch waarschuwt Vaillancourt-Morel wel voor heimelijk online fapvertier. 

"De video's hebben nog steeds een zeker taboe. Koppels zouden er goed aan doen om hier onderlinge afspraken over te maken", aldus de Canadese onderzoekster die haar werk publiceerde in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Social and Personal Relationships.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: