NieuwNieuws

Algemeen

LIVE - Mark Rutte houdt persconferentie over coronacrisis

Minister-president Rutte en Hugo de Jonge blikken terug op een half jaar corona in Nederland

Het kabinet houdt dinsdagavond een persconferentie over de pandemische situatie in Nederland. Betekent dit nieuwe restricties of versoepelingen? Nee, vermoedelijk niet.

Dit persmoment is vooral bedoeld om terug te blikken op zes maanden coronavirus in Nederland. 1 september was de laatste datum van de formele 'routekaart' van corona. Toch wil het kabinet terugblikken en vooruitkijken. 

"Waar staan we nu?" en "Wat doen we nu en de komende tijd om de tweede golf voor te blijven?" zijn de twee belangrijkste vragen tijdens dit persmoment. Dit bericht wordt aangevuld.

Het inmiddels gesloten liveblog

Update 19.28 uur: Het moet navolgbaar en inzichtelijker gemaakt worden waarom regionaal beleid wordt doorgevoerd. Hier moet in de week van 22 september meer duidelijkheid over komen.

Update 19.20 uur: Volgens Mark Rutte is collega Grapperhaus nog steeds geloofwaardig.

Update 19.09 uur: Minister De Jonge meent dat je je alleen moet laten testen als je symptomen hebben, de vraag steeg van 100.000 naar ruim 160.000 testen per week. Zo'n toename kunnen de laboratoria niet aan. "Op dit moment is de vraag naar testen groter dan de laboratoria aankunnen", stelt hij. De capaciteit moet zo snel mogelijk opgevoerd worden. 

Update 19.08 uur: Hugo de Jonge neemt het woord over en benadrukt dat ook hij werkt volgens voortschrijdend inzicht. Het onder de duim houden van het virus vergt uithoudingsvermogen en verantwoordelijkheid. 

Update 19.06 uur: In Nederland kon afgelopen half jaar volgens Rutte het afgelopen half jaar meer dan in veel andere landen. Het verschil met een half jaar geleden is groot. Met wat extra voorzorgsmaatregelen kan er gewoon een biertje gedronken worden en een bioscoop bezocht worden.

Update 19.05 uur: Discotheken en clubs moeten voorlopig de deuren gesloten houden. Risico op nieuwe uitbraken is te groot. Quarantainebeleid voor kinderen 0 t/m 4 wordt gelijkgetrokken met dat van oudere kinderen.

Update 19.04 uur: Mark Rutte blikt terug op een half jaar corona. De besmettingscijfers zijn stabiel met 500 besmettingen per dag. Het reproductiegetal zou sinds deze week weer onder de 1 zitten. De ontwikkeling is voor alsnog niet alarmerend.

Update 19.02 uur: Mark Rutte was in gezelschap van Kajsa Ollongren en Eric Wiebes in gesprek met jongeren over de huidige situatie. 

Rick Brandsteder vertoeft komende tijd in afkickkliniek

Glamorama

'Moet aan zichzelf werken'

Lees verder

Vogels verwerken vuurwerk pas na dagen

Niet Doodchecken

Knallen slecht voor mentaal welzijn van vliegende dieren

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Angela Merkel: In mijn laatste jaar kon ik niets tegen Vladimir Poetin doen

Lees verder

Matthijs van Nieuwkerk werkt mee aan onderzoek naar DWDD

Lees verder

Over tien jaar alleen nog sigaretten bij tabaksspeciaalzaken

Lees verder

Onderzoek naar gedrag Ye West tijdens samenwerking met Adidas

Lees verder

Mazzel voor Mark - ChristenUnie wil ook aanpak asielstroom

Lees verder

Justitie in Frankrijk onderzoekt verkiezingsgeld Macron

Lees verder

Deel Amerikanen denkt dat chocolademelk uit bruine koe komt

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Tweeling geboren uit embryo's die in 1992 werden ingevroren

Lees verder

Uitgeverij Bob Dylan vervalste handtekeningen met machine

Lees verder

Oeps! Stadion eert pornoster in plaats van militair

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: