NieuwNieuws Beta

Sport

PSV stunt met binnenhalen Duitse linksback Philipp Max

De Brabanders slaan in korte tijd tweemaal toe op de transfermarkt

Waar Ajax zich behoorlijk roerde op de transfermarkt, was het vanuit Eindhoven tijdens de afgelopen zomer muisstil. Toch lijkt er op de valreep toch nog een kwaliteitsinjectie aan de selectie te zijn gegeven met een aantal nieuwe spelers. Deze versterking luistert naar de naam Philipp Max, de 26-jarige Duitser werd dinsdagmiddag door zijn nieuwe ploeg gepresenteerd.

Volgens het Eindhovens Dagblad is er met zijn club Augsburg een transferbedrag van acht miljoen overeengekomen die door bonussen kan oplopen tot ongeveer tien. Dit bedrag lijkt een koopje voor een speler die vorig seizoen nog een prijskaartje had van maar liefst 20 miljoen. 

Max zou heel graag onder de nieuwe Duitse trainer Schmidt willen werken om met PSV de landstitel in de Eredivisie te winnen. De oefenmeester is bekend geworden met zijn eigenzinnige aanvallende speelstijl waar hij bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen furore maakte.

De aanvallend ingestelde linksback moet de ploeg in zowel aanvallend als verdedigend opzicht gaan versterken. PSV zou in het transfergeweld Lazio Roma en West Ham United hebben afgetroefd. Met acht doelpunten en zes assists in de Bundesliga vorig seizoen, is de vleugelverdediger opmerkelijk productief op de voorste linies. Hij heeft voor vier jaar getekend bij de Eindhovenaren.

Dit is al de tweede speler die dankzij de nieuwe PSV-coach Roger Schmidt over de streep getrokken lijkt te zijn. Vorige week maakte de ploeg de komst bekend van de Zwitserse keeper Yvon Mvogo die ook al zijn debuut maakte in een oefenwedstrijd tegen Hertha BSC die met 0-4 gewonnen werd. Mvogo kwam over van Red Bull Leipzig en is voor twee seizoenen gehuurd.

Vanwege de coronacrisis begint het nieuwe seizoen van de Eredivisie later dan gebruikelijk. Op zaterdag 12 september vindt de eerste speelronde plaats. De Brabanders beginnen met een uitwedstrijd in Groningen die deze zomer eveneens stuntte met de komst van een pijlsnelle flankspeler met een verleden in de Bundesliga.

VIDEO - Formule 2-race gestaakt na zware crash

Sport

Brandende bolide en gesloopte bandenstapels

Lees verder

Afrojack getrouwd met Lamborghini

Glamorama

Dj geeft jawoord aan het Italiaanse Comomeer 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Londen: Opstootjes met politie bij massaal protest tegen coronaregels

Lees verder

OMG! Bachelorette Gaby Blaaser date weer, maar met wie?

Lees verder

Kersverse DENK-leider Azarkan hoopt op zes zetels

Lees verder

Johan Derksen vond het tv-optreden van Famke Louise onverantwoord

Lees verder

Reusachtige rat veroorzaakt overstroming van riool in Mexico

Lees verder

82 kilo cocaïne en 1,5 miljoen euro in verborgen ruimte van auto aangetroffen

Lees verder

Max Verstappen pakt P2 in kwalificatie

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

WTF? Politie vindt condoomrecyclingsbedrijf

Lees verder

Zak geld in geheime opslag Pablo Escobar gevonden

Lees verder

Topbaan beschikbaar: Reis door Amerika en drink bier

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws