NieuwNieuws

Binnenland

RUMAG in half jaar tijd helemaal kapotgelubacht

Ongeveer een halvering in Google-zoekopdrachten sinds begin dit jaar

Het lijkt allemaal niet zo lekker te gaan met Humberto Tan's lifestylemerk RUMAG, dat bedrijf van die puberale tekstjes op dingen in zwarte kadertjes. Ze hadden grootse plannen voor 2020: het moest het grootste lifesylemerk worden voor jongeren. Maar vanwege een controversieel verdienmodel met hun coronalijn, beschuldigingen van plagiaat en conflicten op Twitter, lijkt hier vijf maanden later helemaal geen spaan meer van heel te zijn.

Toegegeven: het is de nieuwe CEO die RUMAG gelukt om het bedrijf, dat bijna kopje onder ging na alle kritiek, maar rustiger vaarwater te koersen. Al zal dit niet het type vaarwater zijn waar ze op de burelen erg gelukkig van worden. Het aantal bezoekjes aan hun site is gekelderd. Deze daling is het gevolg van de controverse die ze op hun hals haalde in de begindagen van de coronacrisis. 

Deze rel liep dermate hoog op dat zelfs de NPO in de persoon van Arjen Lubach zich ermee ging bemoeien. Heeft dit effect gehad op de bezoeken aan de site? Behoorlijk. RUMAG haalde tijdens de ophef maar liefst 340.000 bezoekers en ramptoeristen binnen, maar inmiddels is de daling in gang gezet.

Dit toonde The Best Social-captain Diederik Broekhuizen aan op zijn Twitterpagina met de statistieken van SimilarWeb. En ook de betrokkenheid op hun sociale mediakanalen halveerde nagenoeg volgens de statistieken. Ook op Google Trends is dit beeld terug te zien, er wordt ongeveer de helft minder op RUMAG gezocht dan begin dit jaar.

'RUMAG niet stelen'

RUMAG stond sinds enkele jaren bekend als dat schurende jongerenmerk dat met van die edgy tekstjes het internet veroverde. Toen echter bleek dat ze niet altijd zelf de leuzen voor op hun mokken, t-shirts en posts, verzonnen kregen ze te kampen met een hoop kritiek. Dit werd al jarenlang aangetoond door een Twitteraccount dat speciaal hiervoor in het leven was geroepen, maar de veenbrand kwam dit voorjaar tot ontploffing.

Door gedoe over bedrukte mondkapjes, corona-verwensingen, jatwerk en een dubieus verdienmodel achter hun coronalijn in samenwerking met het Rode Kruis, sloeg de vlam in de pan. Toen het bedrijf daarna in Zondag met Lubach ook nog eens een kwartier lang door de mangel werd gehaald, zakte de hele bende als een kaartenhuis in elkaar.

Het bedrijf hield tot het allerlaatste moment vol dat de beschuldigingen aan hun adres onterecht waren en dat er karaktermoord op hen gepleegd werd. Op Twitter waren ze al langere tijd geen graag gezien merk, maar na de uitzending keerden ook hun eigen achterban op Facebook en Instagram zich tegen hen.

CEO en oprichter Thijs van der Heiden heeft hierdoor het veld moeten ruimen, begin april. Ze gaven toen toe hun leven te willen beteren. RUMAG zou voortaan stoppen met stelen en verdergaan met hun missie om het grootste jongerenmerk van Nederland te worden. Dit lijkt voor alsnog niet bepaald een meedogenloos groot succes te zijn.

Deze lijsttrekkers nemen het tegen elkaar op bij NOS-slotdebat

Binnenland

De NOS maakt de invulling van de laatste debatten voor Election Day bekend!

Lees verder

Amsterdam gooit Vondelpark op slot vanwege drukte

Binnenland

Na chaotische topdrukte gisteren

Lees verder

Honden Lady Gaga gestolen, hondenoppas neergeschoten

Glamorama

Gaga looft 500.000 dollar uit voor de beestjes

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Gevangenis ontsloeg medewerkster na vondst van 'smokkeltampon'

Lees verder

Kamer: China pleegt genocide op Oeigoeren

Lees verder

Dagcijfers corona: 5.048 nieuwe besmettingen

Lees verder

CBS kondigt vervolg op sitcom Frasier aan

Lees verder

Tuigjeugd berooft 12-jarig jongetje van bril

Lees verder

Undercoveragenten kopen drugs bij undercoveragenten: 2 doden

Lees verder

Lange Frans wil dat Vondelparkklagers Greta Thunberg beffen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Door De Boom geredde bibberende bever weer bevrijd

Lees verder

Boerderij naast Area 51 staat te koop

Lees verder

Vader komt om bij voorbereidingen gender reveal-machine

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: