NieuwNieuws Beta

Binnenland

RUMAG in half jaar tijd helemaal kapotgelubacht

Ongeveer een halvering in Google-zoekopdrachten sinds begin dit jaar

Het lijkt allemaal niet zo lekker te gaan met Humberto Tan's lifestylemerk RUMAG, dat bedrijf van die puberale tekstjes op dingen in zwarte kadertjes. Ze hadden grootse plannen voor 2020: het moest het grootste lifesylemerk worden voor jongeren. Maar vanwege een controversieel verdienmodel met hun coronalijn, beschuldigingen van plagiaat en conflicten op Twitter, lijkt hier vijf maanden later helemaal geen spaan meer van heel te zijn.

Toegegeven: het is de nieuwe CEO die RUMAG gelukt om het bedrijf, dat bijna kopje onder ging na alle kritiek, maar rustiger vaarwater te koersen. Al zal dit niet het type vaarwater zijn waar ze op de burelen erg gelukkig van worden. Het aantal bezoekjes aan hun site is gekelderd. Deze daling is het gevolg van de controverse die ze op hun hals haalde in de begindagen van de coronacrisis. 

Deze rel liep dermate hoog op dat zelfs de NPO in de persoon van Arjen Lubach zich ermee ging bemoeien. Heeft dit effect gehad op de bezoeken aan de site? Behoorlijk. RUMAG haalde tijdens de ophef maar liefst 340.000 bezoekers en ramptoeristen binnen, maar inmiddels is de daling in gang gezet.

Dit toonde The Best Social-captain Diederik Broekhuizen aan op zijn Twitterpagina met de statistieken van SimilarWeb. En ook de betrokkenheid op hun sociale mediakanalen halveerde nagenoeg volgens de statistieken. Ook op Google Trends is dit beeld terug te zien, er wordt ongeveer de helft minder op RUMAG gezocht dan begin dit jaar.

'RUMAG niet stelen'

RUMAG stond sinds enkele jaren bekend als dat schurende jongerenmerk dat met van die edgy tekstjes het internet veroverde. Toen echter bleek dat ze niet altijd zelf de leuzen voor op hun mokken, t-shirts en posts, verzonnen kregen ze te kampen met een hoop kritiek. Dit werd al jarenlang aangetoond door een Twitteraccount dat speciaal hiervoor in het leven was geroepen, maar de veenbrand kwam dit voorjaar tot ontploffing.

Door gedoe over bedrukte mondkapjes, corona-verwensingen, jatwerk en een dubieus verdienmodel achter hun coronalijn in samenwerking met het Rode Kruis, sloeg de vlam in de pan. Toen het bedrijf daarna in Zondag met Lubach ook nog eens een kwartier lang door de mangel werd gehaald, zakte de hele bende als een kaartenhuis in elkaar.

Het bedrijf hield tot het allerlaatste moment vol dat de beschuldigingen aan hun adres onterecht waren en dat er karaktermoord op hen gepleegd werd. Op Twitter waren ze al langere tijd geen graag gezien merk, maar na de uitzending keerden ook hun eigen achterban op Facebook en Instagram zich tegen hen.

CEO en oprichter Thijs van der Heiden heeft hierdoor het veld moeten ruimen, begin april. Ze gaven toen toe hun leven te willen beteren. RUMAG zou voortaan stoppen met stelen en verdergaan met hun missie om het grootste jongerenmerk van Nederland te worden. Dit lijkt voor alsnog niet bepaald een meedogenloos groot succes te zijn.

Drugsbaron Taghi in Dubai ‘drie dagen lang gemarteld’

Binnenland

Zegt in nieuwe verklaring geschopt, geslagen en geëlektrocuteerd te zijn

Lees verder

Coronapiek sloopt Hugo de Jonge's coronadashboard

Binnenland

Oh dashboardmetertje wat doet U nu?

Lees verder

106-jarige dame uit India verslaat corona

Buitenland

Ze werd zondag uit het ziekenhuis ontslagen na een verblijf van tien dagen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Brits voetbal nog half jaar zonder publiek

Lees verder

Heeft Luis Suárez door fraude een Italiaans paspoort gekregen?

Lees verder

GGD's: Dagelijks kunnen 10.000 mensen niet testen door tekorten

Lees verder

Aandeel positieve coronatests gestegen naar alarmerende 6,1%

Lees verder

Politieachtervolging met paardrijdende cowboy op snelweg

Lees verder

Willem Engel blijkt 'meesterbrein' achter #Ikdoenietmeermee

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Meisje verraadt per ongeluk affaire van moeder aan vader

Lees verder

Aftellen vanaf 1000 in 7-tallen beste afleiding van pijn

Lees verder

Studente start crowdfunding voor kleinere voorgevel

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws