NieuwNieuws Beta

Sport

Heeft Luis Suárez door fraude een Italiaans paspoort gekregen?

Daar zat geen woord Portugees bij...

Even leek het erop dat Luis Suárez dit seizoen in het zwart/wit-gestreepte shirt van Juventus zou gaan spelen. Toch was er een probleemp: het grote aantal spelers binnen de selectie van buiten de EU zat boven de norm, waardoor ze hun sterren niet in mochten schrijven voor de competitie en Europese toernooien.

Om dit probleem op te lossen wilde Juventus Uruguayaan Luis Suárez van FC Barcelona overnemen om hem hierop direct Italiaan te laten worden na het doen van een snel inburgeringsexamen. Zo gezegd zo gedaan, afgelopen donderdag meldde Suárez zich voor zijn Italiaanse inburgeringsexamen waar hij met vlag en wimpel voor is geslaagd. 

Het examen, waar normaal een uur of twee voor staat, werd volbracht in slechts een kwartiertje, meldt het Algemeen Dagblad. Heeft Luis Suárez een indrukwekkende talenknobbel en kent hij de hele Italiaanse geschiedenis uit zijn hoofd? Justitie was hierin elk geval niet bepaald van overtuigd en startte een onderzoek naar fraude. Suárez zou zonder ook maar een werkwoord te kunnen vervoegen, toch geslaagd zijn voor zijn examen.

Van Luis naar Luigi?

Hoewel de speler zelf niet als verdachte wordt gezien in de zaak, geldt dit wel voor drie bestuursleden van de Università per Stranieri in Perugia die het examen aflegden. Hen wordt valsheid in geschrifte verweten. Voor de 33-jarige Suárez maakt zijn nationaliteit overigens weinig meer uit. 

Omdat de inburgeringssoap voor Juventus ondanks alles toch nog te lang duurde, is Suárez in zee zijn gegaan met Atlético Madrid. Hij heeft zijn lopende contract bij FC Barcelona laten ontbinden omdat hij bij de ploeg op weinig speelminuten kan rekenen onder Ronald Koeman die zijn selectie wil verjongen. 

Ironisch genoeg kan de Uruguayaans/Italiaanse-voetballer ondanks alles op dit moment ook bij zijn nieuwe ploeg als EU-speler meegeteld vanwege zijn discutabele Italiaanse verblijfsstatus. Het is niet bekend hoe lang hij hier nog over zal beschikken.

Deze regio's lijken controle over corona iets terug te winnen

Binnenland

Een sprankje hoop op de dag waarop Nederland voor het eerst meer dan 10.000 gevallen meldt?

Lees verder

Brit verkracht kippen en krijgt drie jaar cel

Niet Doodchecken

Hij mag wel gewoon nog kippen als huisdier hebben

Lees verder

Knoop doorgehackt: Vegaburger is ook burger

Binnenland

En daar moet u het mee doen 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

'Was' NOOIT mondkapjes in de magnetron want dat is heel dom

Lees verder

Football Manager bleek wondermiddel tegen geheugenverlies

Lees verder

Springlevende kiezer schrikt zich dood

Lees verder

Pedojagers lokken vermeend pedofiel naar parkeerplaats

Lees verder

Renners hebben geen zin: Giro etappe ingekort

Lees verder

IOC: Vaccin voor Olympische Spelen is klaar

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Boze imker dumpt 1.500 terrorwespen bij gemeentehuis

Lees verder

Dwarse Drent kost provincie miljoenen

Lees verder

Lotto-winnaar deelt hoofdprijs met zichzelf

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws