NieuwNieuws Beta

Glamorama

Bizzey en andere rappers deleten #ikdoenietmeer-video's

Influencers verslikken zich in hijgerige hashtag na coronagolf van kritiek

De hashtag #ikdoenietmeermee, een project van Viruswaanzinhopman Willem Engel, werd maandagavond met veel bombarie door tientallen sterren en Thomas Berge op Instagram gedeeld. Anderhalve dag aan kritiek later is er weinig meer over van de actie, inventariseert Puna. Rappers Bizzey, Rugged, Trobi, Dyna, Yes R en Grosso verwijderden hun deelnamevideo stilzwijgend nadat er tumult was ontstaan op sociale media en aan tafel bij de talkshows.

Het is niet de eerste van de 'prominenten' die de keutel intrekt. Eerder liet ook al Thomas Berge, wiens laatste hit uit 2010 komt, weten dat hij zichzelf niet als een volgeling van Willem Engel of Viruswaarheid ziet. Maar hij vindt wel dat de 'zorgen van andere professionals' zouden moeten worden gehoord 'vanwege de zorgen omtrent het huidige beleid'.

Aan tafel bij Op1 zei Tim Douwsma iets soortgelijks. Volgens hem moest de hashtag vooral gezien worden als een oproep om kritisch te blijven ten opzichte van het regeringsbeleid en dat dit in zijn ogen te weinig gebeurde. Ondanks deze oproep tot een kritische houding, was de hashtag wat hem betreft misschien wel wat ongelukkig gekozen.

Een opheftig verhaal

De groep 'prominenten' kwam in verlegenheid nadat bekend werd dat de hashtag het werk was van Willem Engel. Hij liet gisteren aan NRC weten dat hij de prominenten om 'strategische redenen' bij elkaar in een appgroep gezet heeft om gezamenlijk 'informatie te verzamelen' over het coronavirus en zich kritisch op te stellen tegen 'de acties en maatregelen'. 

Ook Famke Louise las haar verklaring gisteravond voor bij Jinek aan tafel van een papiertje tegenover IC-baas Diederik Gommers die haar van zachte repliek voor zag. Ondanks het feit dat ze naar eigen zeggen toch geen 'schijt had aan de anderhalvemetersamenleving', leek dit niet het geval te zijn toen verslaggever Dennis Schouten bij haar kwam buurten.

Een groot deel van het BN'er-gezelschap heeft hun #ikdoenietmeermee-video van Instagram verwijderd. Spijt lijken ze niet echt te betuigen want ze plaatsen gewoon weer updates alsof er helemaal niets is gebeurd. Klaarblijkelijk herkennen ze zich niet in het geschetste beeld, maar betreuren de meesten van hen de ophef voor alsnog in stilte.

Deze regio's lijken controle over corona iets terug te winnen

Binnenland

Een sprankje hoop op de dag waarop Nederland voor het eerst meer dan 10.000 gevallen meldt?

Lees verder

Brit verkracht kippen en krijgt drie jaar cel

Niet Doodchecken

Hij mag wel gewoon nog kippen als huisdier hebben

Lees verder

Knoop doorgehackt: Vegaburger is ook burger

Binnenland

En daar moet u het mee doen 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

'Was' NOOIT mondkapjes in de magnetron want dat is heel dom

Lees verder

Football Manager bleek wondermiddel tegen geheugenverlies

Lees verder

Springlevende kiezer schrikt zich dood

Lees verder

Pedojagers lokken vermeend pedofiel naar parkeerplaats

Lees verder

Renners hebben geen zin: Giro etappe ingekort

Lees verder

IOC: Vaccin voor Olympische Spelen is klaar

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Boze imker dumpt 1.500 terrorwespen bij gemeentehuis

Lees verder

Dwarse Drent kost provincie miljoenen

Lees verder

Lotto-winnaar deelt hoofdprijs met zichzelf

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws