NieuwNieuws Beta

Binnenland

De Jonge en Grapperhaus keuren gedrag Willem II-fans af

"Dit is de snelste manier om onze vrijheid kwijt te raken", aldus Hugo de Jonge

Vanuit Den Haag is er met enige verbazing en afkeuring gereageerd op de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tussen Willem II en Rangers FC in Tilburg gisteravond. Hugo de Jonge en Ferd Grapperhaus werden door Omroep Brabant gevraagd om hun reactie op het de goedkeuring van burgemeester Theo Weterings om duizenden fans gezamenlijk voor een groot scherm naar de wedstrijd te laten kijken.

Het feit dat de supporters zich gisteravond konden laten gaan zonder zich aan maximumaantallen van groepsbijeenkomsten of de anderhalvemeterregel te houden, veroorzaakte veel commotie vanwege het sterk opgelopen aantal coronabesmettingen. "Dit is de snelste manier om onze vrijheid kwijt te raken", vertelt Hugo de Jonge aan de regio-omroep.

Ook minister Grapperhaus heeft de beelden gezien en concludeert dat dit absoluut niet door de beugel kan. De ministers zijn echter niet van plan de beslissing van burgemeester Weterings te veroordelen. "Ik ga de burgemeester hier niet op aanspreken. Wat er in het lokale domein gebeurt, is aan het lokale domein", aldus Grapperhaus die binnenkort weer over een blanco strafblad beschikt.

Dolksteek in de rug

De Jonge is het met zijn Justitie-collega eens. Hoewel hij de beelden absoluut niet weet te waarderen, meent hij dat het aan de Tilburgse gemeenteraad is om een oordeel te vellen over het besluit van de burgemeester. "Ik zit niet op de stoel van Weterings, dus ik ga daar geen uitspraken over doen," vertelde hij.

Deze gemeenteraad slijpt de messen voor een raadsvergadering die gepland staat op maandagavond. Vanuit de Tilburgse raad is met grote ontsteltenis op het soepele pleinfeest gereageerd. De plaatselijke PvdA noemt het goedkeuren van het voetbalfeest een dolksteek in de rug van zorgpersoneel, hulpverleners en politie. Burgemeester Weterings liet vanochtend ook al weten dat hij het met de kennis van nu vermoedelijk toch anders had aangepakt.

Beide ministers lieten wel weten geschokt te zijn na het zien van de beelden en doen een beroep aan iedere burger om zich te houden aan de regels. "Het begint bij de mensen en het gedrag van de mensen zelf. Gedrag, gedrag, gedrag", benadrukt de gezondheidsminister. 

Instagram introduceert nieuw borstenbeleid

Glamorama

Het moet allemaal niet te sexy zijn

Lees verder

Te koop: bijzonder klushuis met enorme inboedel

Buitenland

Hier worden zelfs hoarders bang van

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Hobbypiloot brengt huisdieren in veiligheid tijdens lockdown

Lees verder

Dieven breken in bij escape room Utrecht

Lees verder

Overvaller gepakt door afgehakte vinger op plaats delict

Lees verder

Insta-model filmt gluurders vanaf haar ronde billen

Lees verder

Oreo bouwt enorme koekjeskluis in Noorwegen

Lees verder

Officieel: Morgen GEEN persconferentie met nieuwe coronamaatregelen

Lees verder

Afgetrainde Nicole Scherzinger showt sexy kiekjes

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Hond met groene vacht geboren in Italië

Lees verder

Ontsnapte klonende mutantenkreeftjes ‘terroriseren’ Vlaamse begraafplaats

Lees verder

Historicus ontdekt echte 'James Bond' in archieven koude oorlog

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws