NieuwNieuws

Algemeen

Politie: Verhaal Katja Schuurman ligt heel anders

Actrice zou het niet zo nauw nemen met de details

De politie is het niet eens met de kritiek die actrice Katja Schuurman vanmorgen uitte op de officiële waarschuwing die boa's uitdeelden aan het restaurant van haar vriend. De zaak zou net iets anders liggen en dat geldt ook voor het videootje dat Katja deelde van agenten bij een ander restaurant. 

Schuurman was woedend op een officiële waarschuwing die volgens het papiertje om 22:03 uur werd uitgedeeld, terwijl het restaurant slechts drie minuten eerder de deuren moest sluiten. "Onze boa’s en agenten zijn verantwoordelijk voor de handhaving", vertelt een politiewoordvoerder aan RTL Boulevard. "Ook in dit geval: in de zaak zaten om 22:03 nog enkele klanten aan tafel. De eigenaar of bedrijfsleider is daar door onze boa’s op aangesproken. De eigenaar liet weten dat iedereen snel zou vertrekken. Toen dat na tien minuten nog steeds niet was gebeurd werd er een waarschuwing geschreven, met daarop het tijdstip van de eerste constatering overtreding."

Uit de hand gelopen

Ook de video die Katja deelde over agenten die medewerkers aanspraken van een restaurant waar volgens "allang geen gasten meer aanwezig waren, maar de eigenaren aan het opruimen waren geweest", ligt net iets genuanceerde dan de actrice doet voordoen. Dat voorval vond om 23:50 uur plaats, bijna twee uur na de verplichte sluitingstijd. "De agenten zijn gaan kijken waarom er mensen voor het raam gezellig aan het drinken waren en de lampen nog hadden branden."

Het was voor de agenten in eerste instantie blijkbaar niet duidelijk dat het alleen om personeel ging, omdat de sfeerverlichting nog brandde en de zaak nog open oogde. De discussie liep volgens de politie na het filmpje flink uit de hand. Medewerkers zouden de agenten hebben beledigd en hierna werden de identiteiten van alle aanwezigen nog gecontroleerd.

Voorbeeldfunctie

De politiewoordvoerder heeft geen goed woord over voor het commentaar van Katja die de agenten omschreef als "lomp en zonder enig inlevingsvermogen". "Zij doen ook gewoon hun werk. We snappen allemaal dat mensen last hebben van de coronamaatregelen, daar hebben wij zeker bij de politie ook begrip voor", vertelt de woordvoerder in de Telegraaf. "Maar als BN’er met veel volgers heb je ook een voorbeeldfunctie. Dan zouden wij het waarderen als de zaken eerlijk worden voorgesteld. Dit straalt niet het juiste beeld uit. Zeg er dan ook bij dat het filmpje om 23:50 uur is gemaakt. Het is bovendien niet handig om voor het raam rond dat tijdstip aan een tafeltje nog een drankje te gaan drinken. Hierdoor kan de indruk ontstaan dat de sluitingstijden niet worden nageleefd. Doe dat gewoon niet."

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: