NieuwNieuws

Glamorama

Patricia Paay wil dat Golden Shower-verspreiders zwaarder gestraft worden

Twee weken brommen niet genoeg

Patricia Paay vindt dat het Openbaar Ministerie te lichte straffen heeft geëist tegen twee Twitteraars die in 2017 haar plasseksfilmpje verspreidden. Vandaag eiste het OM een celstraf van twee weken voor Michiel Vellema en een taakstraf van 80 uur voor Ernst van der S. 

La Paay ziet de straffen liever wat strenger. Tegenover RTL Boulevard zei ze vanavond haar persoonlijk geleden schade niet in verhouding te vinden staan met de beoogde straffen. “Het letterlijk kapotmaken van iemands leven en bestaan is in de ogen van justitie dus niet zo heel veel waard.” Ze vindt het uitlekken van het filmpje vreselijk en heeft er nooit een geheim van gemaakt wraak te willen. Dat is al eens gelukt. Ze heeft van de twee Twitter-verspreiders en van GeenStijl al eens een schadevergoeding van 30.000 euro gekregen na een civiele zaak. Het OM ging daar met een nieuwe zaak overheen en deed een strafvoorstel van 3000 euro aan dezelfde drie partijen. GeenStijl, dat een link naar het filmpje had gepubliceerd, ging akkoord - Vellema en van der S. niet. 

Gouden Douche

In het AD zei Vellema, de man achter Twitter-account ‘Eendevanger,’ geen spijt te hebben van het verspreiden van Paay’s plasseksavontuur. “Ik kreeg het gewoon opgestuurd via WhatsApp, zoals half Nederland, en heb het op Twitter gezet. […] Maar we waren echt de enige niet. Ik zie Patricia Paay weer overal optreden, voor haar is het allemaal zo erg niet meer.”

Hij vindt dat hij al genoeg gestraft is en dat Paay niet zoveel last heeft van het filmpje als ze beweert. Vellema verwijst naar een fotoshoot voor het RTL-programma Het Perfecte Plaatje, waarin Patricia poseert met een gouden douchekop - een Golden Shower. Het strafvoorstel van het OM accepteerde hij niet omdat hij zegt het geld niet te hebben en geen taakstraf te willen doen. “Uit principe niet. Dan ga ik er wel een tijdje voor zitten.” Zowel Vellema als van der S. zeggen hun baan te verliezen als ze een strafblad krijgen, en hopen dat de rechter over twee weken aan hun kant zal staan bij de uitspraak. 

Om die hoop kracht bij te zetten gaf de advocaat van Vellema Paay zelf de schuld van het uitlekken van de beelden. “Ze is waarschijnlijk zélf de bron van de verspreiding,” zegt hij. Paay zou videobeelden van haar escapades wel vaker ruimhartig verspreiden onder haar vrienden.

De officier van justitie verdenkt de twee twitteraars van het aantasten van de eer en goede naam van Patricia en het schenden van auteurs- en portretrecht. Hij wees er in de rechtbank op dat ze het filmpje doorplaatsten nádat Paay al de oproep had gedaan dat vooral niet te doen.

Israël wordt 'hermetisch afgesloten' tegen coronavarianten

Buitenland

Alle passagiersvluchten aan de grond


Lees verder

Rellen Eindhoven eindigen met plunderingen en vernieling CS

Binnenland

Auto, fietsen, ruiten en Jumbo vernield

Lees verder

Lief: gezinsuitbreiding voor William en Kate

Glamorama

"Hele gezin is er gek op"

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Journalisten moeten Urk ontvluchten

Lees verder

Dave Roelvink doet opnieuw verslag van demonstratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.924 nieuwe besmettingen

Lees verder

Demonstraties in Eindhoven en Amsterdam uit de hand gelopen

Lees verder

Joe Exotic probeert het nog eens: wil gratie van Biden

Lees verder

Boer Zoekt Vrouw-boerin vernoemt dochter naar Yvon Jaspers

Lees verder

Brandweerman opgepakt voor brandstichting

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Bernie Sanders verkoopt truien met Bernie-meme voor goed doel

Lees verder

Ambulancekaping eindigt in drive-thru

Lees verder

Trouwe hond wacht een week voor ziekenhuis tot baasje terug is

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: