NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het NieuwNieuws van 20 oktober

In een paar minuten bijgepraat over de belangrijkste en opvallendste nieuwtjes

Met vandaag een stille Donald Trump, een heuse pinguïnsoap en de straf van wegpiraat Boef.

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons nieuwe dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneer in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts, wat we echt heel aardig zouden vinden dus dankjewel. Beluister de uitzending van vandaag hieronder: 

Transcript

Heb je even geen oortjes bij de hand, maar wil je onze podcast niet missen? Dan kun je hem hieronder ook, jawel, lezen.

Bij het volgende presidentiële debat tussen Donald Trump en Joe Biden zal de microfoon van de kandidaten soms tijdelijk uitstaan. Hiermee hoopt de organisatie dat het debat op een rustigere manier verloopt dan de complete chaos tijdens de eerste confrontatie tussen de twee kandidaten. Het debat van aanstaande donderdag duurt negentig minuten en bestaat uit zes onderwerpen die ieder vijftien minuten worden besproken. Over ieder onderwerp mogen de kandidaten twee minuten lang hun zegje doen terwijl de microfoon bij de ander uitstaat. Pas daarna gaat het debat verder als open gesprek tussen beide partijen. Voor ons kijkers is het in ieder geval wel fijn want als je je dan een keertje druk maakt om wat de <…> maar kun je rustig met Pringles op de bank genieten van de inhoud. 

Drama van soapserieniveau in Dierenpark Amersfoort, want daar heeft een homoseksueel pinguïnstel het volledige nest, inclusief de eieren, van een lesbisch pinguïnpaar gekaapt. De zwartwitte pikken-dieven sloegen toe op een onbewaakt moment en zijn nu niet meer van het nest weg te slaan. Overigens is dit vorig jaar ook al gebeurd. Ondanks hun doorzettingsvermogen zullen de homo's ook dit jaar geen kinderen kunnen verwelkomen, omdat als mannetjes gaan broeden dan zijn de eieren sowieso niet bevrucht. Ze zijn wel fanatiek want beide vogels bewaken het nest om en om. Overigens zijn er ook beelden van deze gebeurtenis, maar Dierenpark Amersfoort heeft gezien de gebruikte muziek niet echt gevoel voor dramatisch effect. 

Vanaf dit jaar vallen ook alle meisjes in Nederland onder de dienstplicht. Wacht, vielen meisjes nog niet onder de dienstplicht? Wat is, he? Nou ja, vanaf dit jaar krijgen ook meiden van zeventien een brief van het ministerie van Defensie waarin staat dat ze staan ingeschreven voor de militaire dienstplicht. Zoals altijd in Nederland hoef je er niks mee te doen, want de plicht om op te komen is opgeschort. Ook prinses Amalia heeft de brief gekregen. Zij wordt op 7 dec… Echt? Dit is pas sinds dit jaar? 

Het gerechtshof in Den Bosch heeft rapper Boef een rijontzegging van in totaal 2,5 jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk opgelegd. Daarnaast krijgt hij een voorwaardelijke celstraf van twee weken met een proeftijd van twee jaar en moet hij een bedrag van 6.500 euro overmaken aan de Vereniging Verkeersslachtoffers. Het boefje krijgt deze straf voor het asociale weggedrag waarvan hij zelf beelden op internet deelde. Daarin was te zien hoe hij in de vroege ochtend van 2 juni 2016 in een auto van een vriend bijna 300 km/u aantikte op de snelweg van Eindhoven naar Tilburg. Vervolgens reed hij in Tilburg op de Ringbaan Oost 165 km/u waar slechts 50 km/u is toegestaan. 

Nog meer dierennieuws! Een voorbijganger heeft een hele bijzondere ontdekking gedaan in een sloot in Etten-Leur. Een reusachtige python van ongeveer vier meter lang dobberde in het water. De politie werd ingelicht en die heeft het beest uit de sloot getakeld. De grote slang was al dood en de gemeente is uiteindelijk gekomen om de slang op te halen. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het beest naar een dierenasiel in Breda is gebracht. Wilt u als luisteraar nog een dode slang een nieuw leven geven, dan weet u waar u terecht kunt. Dat scheelt u ook de stress van het opvoeden van een dode babyslang. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: