NieuwNieuws

Binnenland

Nederlandse 'profeet' opgepakt in Duits klooster

De 58-jarige leider van een religieuze gemeenschap zou een 25-jarige vrouw gegijzeld hebben

Bij een grote actie van de Duitse politie in de Nordrhein Westfalen in een klooster bij Gogh, is een 58-jarige man die zichzelf 'profeet' noemt opgepakt met de Nederlandse nationaliteit. Hij wordt er van verdacht een of meerdere personen van hun vrijheid te hebben beroofd binnen zijn geloofsgemeenschap, meldt de SuedDeutsche Zeitung.

De politie kwam af op een melding van een 25-jarige vrouw die beweerde dat ze door de Nederprofeet werd gegijzeld. Eenmaal binnengevallen in voornamige klooster troffen ze in totaal 54 mensen waarvan tien minderjarigen aan. Gogh ligt een aantal kilometer over de grens met Nederland ter hoogte van Gennep en Boxmeer.

De van gijzeling verdachte leider van het gezelschap is in bewaring gesteld en wordt in de komende uren verhoord door de politie. Het Openbaar Ministerie kon niet bevestigen of de aanwezigen in het klooster tijdens de inval ook lid zijn deze gemeenschap of dat ze toevallig op visite waren.

Cirkels vormen 'geestelijke familie'

Wel is bekend dat de verdachte lid is van de Orde der Transformanten, een vrij geheimzinnige christelijke organisatie. Het voormalige katholieke klooster in Gogh is een van de zogenaamde 'cirkels' binnen de Orde der Transformanten, de club die vanuit Nederland opereert zou enkele tientallen leden hebben en wordt beschouwd als een sekte.

Volgens de officiële website dient een lid zich bij zo'n cirkel aan te sluiten om'volledig conform de Leer' te leven. Transformanten worden op deze wijze een 'geestelijke familie' die altijd voor elkaar klaarstaan en samenleven binnen een spirituele leefgemeenschap.

Aan het hoofd van zo'n gemeenschap staat de 'Doctore' die door de Transformanten beschouwd wordt als een religieuze leider die het woord van God aan zijn cirkelgenoten brengt en duidt. Het bestuur van de Orde meent dat zij geen verantwoordelijkheid dragen voor de leefgemeenschappen van hun leden.

Dagcijfers corona dalen weer: 4.610 nieuwe besmettingen

Binnenland

Schommelende cijfers nu weer bijna duizend in de min

Lees verder

Overlastveroorzaker bedreigt agent met de dood

Binnenland

Dat is een efficiënte manier om in de boeien te eindigen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw ontdekt dat PS5 geen luchtreiniger is, man in problemen

Lees verder

Ook Spotify test functie voor stories

Lees verder

Thierry Baudet blij met referendum over macht bij FvD

Lees verder

Eenzame olifant na 35 jaar eindelijk weer bij soortgenoten

Lees verder

Vervanger F1-coureur Romain Grosjean bekend

Lees verder

Daniel Ricciardo walgt van beelden crash Grosjean

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Politie vol lof: groentegeschenk valt in goede aarde

Lees verder

Vader noemt dochters 'Mara' en 'Dona'

Lees verder

OPHEF: Demi Lovato eet gebraden kalkoen na knuffelen met kalkoen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: