NieuwNieuws

Buitenland

Hobbypiloot brengt huisdieren in veiligheid tijdens lockdown

Ieder z'n coronahobby

Een restauranthouder in Amerika besteedt zijn tijd goed tijdens de coronacrisis. Nu zijn restaurants dicht moeten, vliegt de hobbypiloot heel Amerika door om honden en katten uit benarde situaties te redden.

In 1992, op zijn 19e vloogde Roemeense Eduard Seitan naar Amerika om zijn American Dream waar te maken: een eigen restaurant. Engels sprak hij niet, Italiaans wel. Dat leverde hem een baantje in een Italiaans restaurant op. Vijf jaar later vroeg één van de barmannen of hij samen een restaurant wilde openen. Inmiddels hebben Seitan en zijn partners tien restaurants in Chicago.

Helaas gooit corona roet in het eten. Ook in de Amerikaanse stad moet de horeca de deuren sluiten. De partners betalen zichzelf al sinds maart niet meer uit, maar de 700 personeelsleden moeten wel gewoon hun maandelijkse storting ontvangen. Seitan heeft al twee restaurants permanent moeten sluiten.

Dieren redden

Moeilijke tijden voor de Roemeense Amerikaan. Gelukkig heeft hij een manier gevonden om met de tegenslag om te gaan. Hij vliegt namelijk nogal graag. Als hobbypiloot maakt hij niet alleen maar loze ritjes, hij vliegt Amerika over om honden en katten uit uitzichtloze situaties te redden. Dieren die afgemaakt dreigen te worden, worden naar Chicago gevlogen waar ze ter adoptie worden aangeboden.

De ondernemer doet er alles aan om de dieren een goed thuis te geven. Wie eten bestelt bij één van zijn restaurants, krijgt automatisch een foto van één van de geredde dieren met de vraag of de eter het dier wil adopteren, vertelt hij aan Today.

Zijn goede daden zijn niet onopgemerkt gebleven. Seitan heeft inmiddels tien hobbypiloten aan zich weten te binden die dieren naar Chicago brengen om ze een beter leven te bezorgen. Onder de naam Pilots N Paws is er een stichting ontstaan. "Je voelt je zo goed als je begint met vrijwilligerswerk", zegt hij. "Welk vrijwilligerswerk dan ook. Ik ben gek op dieren. Aan het eind van een missie voel ik me zo goed dat ik ze mogelijk een beter leven kan geven."

CNN: Het was kantje boord voor Donald Trump toen hij corona kreeg

Buitenland

'The President was in danger of dying'

Lees verder

Rechterhand Ridouan Taghi uitgeleverd

Binnenland

Saïd R. werd opgepakt in Colombia

Lees verder

André Hazes en Sarah zetten relatie op pauze

Glamorama

En weten niet hoe lang dat gaat duren

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Joodse organisaties dagen Thierry Baudet voor de rechter om oorlogs-tweets

Lees verder

Kerstpakket - Formatie is rond voor de Kerst

Lees verder

Kamil E. en Delano G. langer vast als verdachten moord Peter R. de Vries

Lees verder

Het paleis deelt mede - Foto's van de Prinses van Oranje (morgen 18 jaar oud!)

Lees verder

Video - Sylvana Simons (BIJ1) krijgt op haar sodemieter tijdens emancipatiedebat

Lees verder

Video. Keeper Jensen scoort prachtige eigen goal

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Bordeel biedt half uurtje met dames bij vaccinatie

Lees verder

Belgische kerk reinigt altaar met wijwater en gebed na seksvideo

Lees verder

Celstraf dreigt voor blotebillenfoto Russisch model

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: