NieuwNieuws

Buitenland

Zwaarbewapende mannen in Philadelphia wilden valse stembiljetten inleveren

Ze worden gelinkt aan de extreemrechtse complottheorie QAnon

Twee zwaarbewapende mannen zijn donderdagavond gearresteerd vlakbij het congrescentrum in Philadelphia, waar verkiezingsmedewerkers de stemmen telden van de (nog) onbesliste Amerikaanse presidentsverkiezingen. De heren kwamen met een Hummer-truck een lading valse stembiljetten afleveren. Ze droegen geladen pistolen en er werd een geweer met munitie aangetroffen in de truck.

Geen wapenvergunning

De politie kreeg donderdagavond een tip waarin werd vermeld dat er mensen met vuurwapens op weg waren naar het congrescentrum. Dit bleek dus inderdaad het geval. De mannen van 42 en 61 jaar waren niet in het bezit van een wapenvergunning, en werden in eerste instantie met die reden aangehouden. Later werden de valse stembiljetten aangetroffen. 

QAnon

Er zouden sms-berichten zijn gevonden waarin de mannen zeggen dat ze zich zorgen maken over het tellen van de stemmen in het congrescentrum, en dat ze "vrachtwagens vol valse stembiljetten zouden afleveren in Philadelphia."

In en op de Hummer van de mannen werden stickers en een hoed met logo's van de extreemrechtse complottheorie QAnon gevonden. QAnon gelooft in een 'deep state' die gericht is tegen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn aanhangers.

Het is nog onduidelijk wat de mannen precies wilden doen. De FBI en de politie van Philadelphia onderzoeken de zaak, zo meldt CBS News. Details over de valse stembiljetten zijn er nog niet.

Trump vs Biden

Op woensdag leidde de huidige Amerikaanse president Donald Trump nog met honderdduizenden stemmen in de staat Pennsylvania. Donderdag net voor middernacht kromp deze voorsprong tot ongeveer 24.000. Philadelphia had hier een groot aandeel in. Inmiddels neemt Trump's opponent Biden de leiding in Pennsylvania. 

Trump verklaart het slinken van zijn voorsprong door het "fraude" te noemen, maar daar is (nog) geen bewijs voor gevonden. Bekend was van tevoren dat Joe Biden meer stemmen per post zou krijgen. Trump had zijn aanhangers expliciet opgeroepen niet per post te stemmen. De poststemmen worden vrijwel overal als laatste geteld.

Weer drie punten aftrek voor ADO Den Haag

Sport

Club gaat weer in beroep

Lees verder

President Poetin in zelfisolatie

Buitenland

Verschillende coronabesmettingen in zijn omgeving

Lees verder

Studentencorps verliest beurzen na gewelddadige ontgroeningen

Binnenland

Straf voor uit de hand gelopen ontgroeningen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Tot tien maanden cel voor datadiefstal GGD

Lees verder

'Je wordt bedankt, Bin Laden': 'De missiemachine bleef draaien'

Lees verder

Hamilton is trots op stewards na straf voor Verstappen

Lees verder

Nieuwe arrestatie in verband met de vergisontvoering

Lees verder

Lingo-legende François Boulangé overleden

Lees verder

Kanye West ontvolgt Kim Kardashian op Instagram

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: