NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Sekswinkel steunt hihi officieel voor 'Vogel van het jaar'

Tijd voor echt belangrijke verkiezingen

Terwijl de wereld zich concentreerde op de verkiezingen in de Verenigde Staten barstte in Nieuw-Zeeland pas echt een belangrijke verkiezingsstrijd los: de 'Vogel van het jaar'-verkiezing. Daarbij heeft seksspeeltjewinkel Adult Toy Megastore zich voor het eerst in hun geschiedenis achter een kandidaat geschaard: de hihi. 

Het kleine vogeltje wordt in Nederland de geelbandhoningeter genoemd, maar staat in Nieuw-Zeeland beter bekend onder de aanzienlijk leukere naam 'hihi'. Niet alleen zien de mannetjes er mooi uit met hun zwart-gele verenkleed, maar ook blijken de beestjes op seksgebied bijzonder vrije vogels te zijn. Niet alleen is dit de enige zangvogel die tijdens het paren zijn partner aankijkt, maar ook doen zowel het mannetje en vrouwtje aan consensuele polyamorie, wat vrij zeldzaam is in het dierenrijk. 

Maar dat is nog niet alles. De mannetjes hebben in verhouding tot de lichaamsgrootte de grootste testikels in de wereld. "Hihi mannetjes moeten grote hoeveelheden sperma produceren om dat van andere mannetjes te verdunnen, dus daarom zijn hun ballen groter dan hun hersenen. Hoe kan je niet op ze stemmen?", schrijft de seksspeeltjesboer in een verklaring. Daarnaast heeft de winkel lovende woorden over voor de lange tong van de vogels, waarmee ze diep in de bloem kunnen komen. 

Steun uit alle hoeken

De steun van de sekswinkel is een belangrijke stap voor de hihi in de verkiezing. Na een intensieve campagne van fans van het vogeltje spraken eerder ook al vice-premier Grant Robertson en de Wellington Zoo hun voorkeur uit voor de hihi. Deze ondersteuning kwam niet zozeer vanwege de seksuele capaciteiten van het vogeltje, maar omdat het geel-zwarte verenkleed overeenkomt met de stadskleuren van Wellington. 

De verkiezing is niet alleen lollig. Met de campagnestrijd wordt ook aandacht gevraagd voor de bescherming van de soort. De hihi komt alleen nog voor op een klein eilandje voor de kust. Nieuw-Zeelanders kunnen nog tot 15 november stemmen op de 'Vogel van het jaar'. 

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Sport

Gaat in een Mercedes rijden

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Sport

Grote terugkeer in Italië

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Marvel kondigt enorme lading nieuwe films aan

Lees verder

Billie Eilish verrast met foto's in Vogue

Lees verder

Nieuw drankspel: bierdoppen inslikken

Lees verder

Politie rukt uit voor seksende zwanen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Victoria Koblenko weer uit de kleren voor FHM

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: