NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Sekswinkel steunt hihi officieel voor 'Vogel van het jaar'

Tijd voor echt belangrijke verkiezingen

Terwijl de wereld zich concentreerde op de verkiezingen in de Verenigde Staten barstte in Nieuw-Zeeland pas echt een belangrijke verkiezingsstrijd los: de 'Vogel van het jaar'-verkiezing. Daarbij heeft seksspeeltjewinkel Adult Toy Megastore zich voor het eerst in hun geschiedenis achter een kandidaat geschaard: de hihi. 

Het kleine vogeltje wordt in Nederland de geelbandhoningeter genoemd, maar staat in Nieuw-Zeeland beter bekend onder de aanzienlijk leukere naam 'hihi'. Niet alleen zien de mannetjes er mooi uit met hun zwart-gele verenkleed, maar ook blijken de beestjes op seksgebied bijzonder vrije vogels te zijn. Niet alleen is dit de enige zangvogel die tijdens het paren zijn partner aankijkt, maar ook doen zowel het mannetje en vrouwtje aan consensuele polyamorie, wat vrij zeldzaam is in het dierenrijk. 

Maar dat is nog niet alles. De mannetjes hebben in verhouding tot de lichaamsgrootte de grootste testikels in de wereld. "Hihi mannetjes moeten grote hoeveelheden sperma produceren om dat van andere mannetjes te verdunnen, dus daarom zijn hun ballen groter dan hun hersenen. Hoe kan je niet op ze stemmen?", schrijft de seksspeeltjesboer in een verklaring. Daarnaast heeft de winkel lovende woorden over voor de lange tong van de vogels, waarmee ze diep in de bloem kunnen komen. 

Steun uit alle hoeken

De steun van de sekswinkel is een belangrijke stap voor de hihi in de verkiezing. Na een intensieve campagne van fans van het vogeltje spraken eerder ook al vice-premier Grant Robertson en de Wellington Zoo hun voorkeur uit voor de hihi. Deze ondersteuning kwam niet zozeer vanwege de seksuele capaciteiten van het vogeltje, maar omdat het geel-zwarte verenkleed overeenkomt met de stadskleuren van Wellington. 

De verkiezing is niet alleen lollig. Met de campagnestrijd wordt ook aandacht gevraagd voor de bescherming van de soort. De hihi komt alleen nog voor op een klein eilandje voor de kust. Nieuw-Zeelanders kunnen nog tot 15 november stemmen op de 'Vogel van het jaar'. 

Vervanger F1-coureur Romain Grosjean bekend

Sport

Haas-rijder rijdt volgend weekend niet door verwondingen

Lees verder

Daniel Ricciardo walgt van beelden crash Grosjean

Sport

F1-organisatie oneens met Australiër 

Lees verder

Top 2000 begint dit jaar eerder

Glamorama

Meer ruimte voor albumversies van nummers

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Plannen DENK: Racistenlokkers en Zwarte Piet-verbod

Lees verder

Geen treinverkeer door ziekmelding bij ProRail

Lees verder

Man verliest auto dertig seconden na aankoop

Lees verder

Dader gewond bij zware plofkraak Westervoort

Lees verder

Fans boos op coronagevaarlijk diner Cardi B.

Lees verder

Prins Bernhard niet blij met Prins Bernhard-belasting

Lees verder

FvD statenfractie Utrecht splitst zich af

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vader noemt dochters 'Mara' en 'Dona'

Lees verder

OPHEF: Demi Lovato eet gebraden kalkoen na knuffelen met kalkoen

Lees verder

VIDEO - Varkensdarmen vliegen in het rond in Taiwanees parlement

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: