NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Franse bulldog burgemeester Amerikaans stadje

Nieuwe leider van stad slechts zes maanden oud

Terwijl de wereld met ingehouden adem naar de tussenstand tussen Joe Biden en Donald Trump keek, was er in het dorp Rabbit Hash een veel spannendere strijd aan de gang. Daar werd gestemd over de nieuwe burgemeester. De Franse bulldog Wilbur van slechts zes maanden oud, is de winnaar van deze verkiezingen.

Het plaatsje in de Amerikaanse staat Kentucky mocht afgelopen dinsdag dubbel naar de stembus. Ze kozen niet alleen voor hun president, maar mochten ook stemmen op de nieuwe burgemeester. Met 13.143 van de 22.985 stemmen wist Wilbur de meerderheid te halen.

Veel concurrentie

De concurrentie is op z'n zachtst gezegd vrij pittig te noemen. Hij moest het opnemen tegen beagle Jack Rabbit en golden retriever Poppy. Zij werden respectievelijk tweede en derde. Ze zijn inmiddels wel benoemd tot ambassadeurs van Rabbit Hash.

Wilbur Beast, zoals hij voluit heet, volgt pitbull Brynneth Pawltro die in 2017 werd verkozen als burgemeester op. Sinds de jaren 90 kent het dorp louter honden als burgervader. Er kan door inwoners van Rabbit Hash alleen door een naam op het stembiljet te zetten en een dollar te doneren aan de Rabbit Hash Historical Society. 

De verkiezingen begonnen ooit om geld in te zamelen voor de historische stichting. Don Claire besloot de verkiezingen op deze manier in te delen en deed het voorstel dat er alleen dieren op de stemlijst zouden komen. Er is nog geen enkel mens verkozen sinds deze verkiezingen in de jaren 90. Honden die mee willen doen aan de verkiezingen, moeten vanuit hun huis een konijn opjagen naar het centrum van de stad. Redden ze dat binnen een uur, dan worden ze gekwalificeerd, weet NBC.

Dieren aan de top

Rabbit Hash is niet de enige stad waar dieren de leiding hebben. In 1922 werd in Brazilië een geit verkozen tot burgemeester. In 1938 volgde men in Washington het voorbeeld, waar een muilezel werd benoemd tot burgemeester. In Alaska kwam in 1997 een kat aan de macht en geit won in 2019 in Fair Haven de titel. In Ecuador lukte het een bedrijf dat voetenpoeder produceert om burgemeester te worden. 

Eenzame olifant na 35 jaar eindelijk weer bij soortgenoten

Buitenland

Van dierentuin naar vrije natuur in Cambodja

Lees verder

Vervanger F1-coureur Romain Grosjean bekend

Sport

Haas-rijder rijdt volgend weekend niet door verwondingen

Lees verder

Daniel Ricciardo walgt van beelden crash Grosjean

Sport

F1-organisatie oneens met Australiër 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Plannen DENK: Racistenlokkers en Zwarte Piet-verbod

Lees verder

Geen treinverkeer door ziekmelding bij ProRail

Lees verder

Man verliest auto dertig seconden na aankoop

Lees verder

Dader gewond bij zware plofkraak Westervoort

Lees verder

Fans boos op coronagevaarlijk diner Cardi B.

Lees verder

Prins Bernhard niet blij met Prins Bernhard-belasting

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vader noemt dochters 'Mara' en 'Dona'

Lees verder

OPHEF: Demi Lovato eet gebraden kalkoen na knuffelen met kalkoen

Lees verder

VIDEO - Varkensdarmen vliegen in het rond in Taiwanees parlement

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: