NieuwNieuws

Glamorama

'YouTuber Snapking sloeg Famke Louise het ziekenhuis in'

Zangeres onthult trauma's in documentaire

Zangeres en influencer Famke Louise werd jarenlang mishandeld tijdens haar relatie met YouTuber Snapking. In de documentaire "Famke Next" die vanaf vrijdag te zien is op Videoland spreekt ze van een periode waarin ze "fysiek en mentaal kapot ging". 

De YouTuber, die tegenwoordig bekend staat als DieTim en wiens echte naam Tim van Teunenbroek is, wordt in de documentaire niet bij naam genoemd. Wel worden video's beschreven die destijds op zijn YouTube-kanaal verschenen. 

Geschopt en geslagen

Snapking maakte van 2015 tot 2017 veelbekeken 'prank-video's' waarin Famke vaak een rol speelde. Soms waren de video's seksueel getint, hier werd Famke Louise - die toen minderjarig was - naar eigen zeggen toe gedwongen. Maar achter de schermen ging het er nog heftiger aan toe. In de documentaire komt naar voren dat ze regelmatig werd geschopt, geslagen en gedwongen tot seks. 

Een keer liep het zelfs zo uit de hand dat ze met een "gat in haar hoofd" op de spoedeisende hulp belandde. Nadat ze die klap kreeg pakte Snapking onmiddellijk zijn camera en dwong haar op beeld te zeggen dat ze tegen een nachtkastje was gevallen, zegt de zangeres.

Controverse

Tim van Teunenbroek gaat al sinds het begin van zijn YouTube-carrière gehuld in schandalen. Naast de expliciete inhoud die hij aan veelal jonge kijkers voorschotelde gingen er video's rond waarin hij racistische opmerkingen maakte en lichtte hij minderjarige kijkers op door ze een 0900-nummer te laten bellen voor een persoonlijke boodschap, hij nam de telefoon alleen niet op en troggelde bij fans zo torenhoge belkosten af. 

In 2019 werd hij zelfs al veroordeeld voor stalking, mishandeling en het verspreiden van naaktbeelden van een ex-vriendin. Ook in die zaak was het slachtoffer minderjarig toen de vergrijpen plaatsvonden. Famke Louise zegt in de documentaire nooit aangifte te hebben gedaan, maar dat ze nu overweegt om dit wel te doen. Van Teunenbroek wilde geen reactie geven in de documentaire.

Bizzey

In de driedelige documentaire komen meerdere moeilijke periodes in het leven van de 21-jarige influencer naar voren. Na haar vierenhalfjaar lange relatie met Snapking bracht ze haar eerste rapnummers uit. Al snel nam rapper Bizzey haar onder zijn hoede, ook dat werd een (professionele) relatie die moeilijk verliep. 

Zo moest de zangeres van Bizzey naar de sportschool omdat hij haar "te dik" vond worden, dit zou niet goed zijn voor de albumverkoop. Uiteindelijk besloot Famke Louise na breuken met verschillende managements zelfstandig verder te gaan.

In "Famke Next" is een aaneenschakeling van zware gebeurtenissen te zien in het leven van de jonge artiest. Ook de 'Ik Doe Niet Meer Mee'-video en de zelfmoord van haar vader komen aan bod. "Jullie zien alleen de buitenkant en ik ben nu klaar om ook mijn binnenkant met jullie te delen" schrijft Famke op Instagram.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: