NieuwNieuws

Algemeen

PODCAST - Het NieuwNieuws van 12 november

Het belangrijkste en meest opvallende nieuws in slechts een paar minuten!  

Met vandaag in onze podcast: President Trump is klaar met Fox News en geen vuurwerk maar carbidschieten tijdens Oud en Nieuw

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts. Zouden we echt vet aardig vinden, dus dankjewel. Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

Van de 150 Tweede Kamerleden hebben 21 leden een incomplete of onjuiste opgave gegeven in het zogenaamde "nevenfunctiesregister". Dat komt naar voren uit onderzoek van televisieprogramma Zembla.
Het register is bedoeld om bij te houden of Kamerleden naast hun Kamerlidmaatschap nog elders inkomsten hebben of bijvoorbeeld een betaalde nevenfunctie hebben.
21 Kamerleden staan met een nevenfunctie bij een B.V., stichting of vereniging geregistreerd in de Kamer van Koophandel, maar die nevenfunctie geven
zijn niet op in het register van de Kamer. Nog eens 8 Kamerleden geven hun nevenfunctie wel op in het register, maar geven daarbij niet op hoeveel inkomsten zij daarmee genereren. De opgegeven nevenfuncties lijken nauwelijks gecontroleerd te worden. Een aantal
vondsten van het televisieprogramma zijn Bram van Ojik (GroenLinks), die al zeven jaar penningmeester is van een coöperatie van roerend goed in Frankrijk. Ook deponeert hij al vijftien jaar geen jaarrekeningen bij de Kamer van Koophandel, wat een economisch delict is.
Nadat Van Ojik door Zembla hierop gewezen is, heeft hij zijn functie alsnog opgegeven. Links lullen, rechts
vullen. Ook Thierry Baudet (Forum voor Democratie) heeft een B.V. waar inkomsten uit royalty's van zijn
boeken en gastoptredens binnenkomen, deze B.V. staat niet in het nevenregister vermeld, noch de inkomsten
die hij daaruit ontvangt. Rechts lullen, rechts vullen. De volledige lijst van snaaiende snoepdoosjes is vanavond te zien om 21:30 uur op NPO 2.
President Trump is er klaar mee. Fox News telde namelijk de stemmen van de verkiezingen en kwam tot
de conclusie dat de persoon met de meeste kiesmannen gaat winnen. Schandelijk natuurlijk, want alleen zittend president Trump kan aanspraak maken op een nieuwe termijn, aldus Trump. Daarom gaat hij een eigen digitale videodienst opzetten om zo het
succes van Fox te ondermijnen. Hij wil wraak, zo klinkt het volgens ingewijden. De potentiële kijkers van het station zouden voornamelijk "MAGA-fans" zijn, die gerekruteerd worden uit de al bestaande database van Trumpstemmers die zijn campagne verzameld heeft.
Daarnaast zou hij rally's willen gaan organiseren waarin hij Fox "in ieder mogelijk kwaad daglicht" zal zetten. Al tijdens Election Day klaagde Trump in een interview met ochtendprogramma Fox & Friends over de zender. "Wat is er in die vier jaar veranderd? Ik ben niet veranderd, Fox is veranderd" sneerde de president. Dat klopt, Trump is niet veranderd.

Het heeft er alle schijn van dat de komende jaarwisseling zonder vuurwerk zal verlopen. Er is echter één soort knalwerk dat wel gewoon mag.
Carbidschieten! Het gaat dan ook goed in het Carbidwezen, want de vraag is enorm groeiende.
"Doordat er dit jaar vermoedelijk een vuurwerkverbod komt, richten velen zich op carbidschieten. Dit merken
wij aan de binnenkomende bestellingen, deze lopen in rap tempo op. Door de grote drukte kan het zijn dat je  iets langer op je pakket moet wachten". Dat meldt, jawel let op, de melkbusshop. Het is nog niet duidelijk of carbidschieten tijdens deze jaarwisseling legaal blijft.
De veiligheidsregio's beslissen hier pas over twee weken over. Veiligheidsregio's IJsselland en Noord- en Oost Gelderland lopen daar al op vooruit en heeft aangegeven dat de knallende melkbussen wel gewoon toegestaan zijn in die regio.
Wij hebben vast Vuurwerkhandelfaillietdenkaandarbid.nl vastgelegd.

Vannacht werd Den Haag opgeschrikt door pistoolschoten. De ambassade van Saudi-Arabië kreeg het voorduren en enkele ruiten werden geperforeerd
met kogels. Inmiddels is een 40-jarige verdachte uit Zoetermeer aangehouden en hij wordt op dit moment
verhoord. Volgens Regio15 deed de politie rond het middaguur een inval in een woning in Zoetermeer,
maar troffen ze de verdachte daar niet aan. Na een buurtonderzoek werd de man alsnog aangehouden in
een woning in de buurt. Burgemeester Jan van Zanen noemde de beschieting "onacceptabel", het Saudische
koninkrijk spreekt van een "laffe aanval". Bij de schietpartij raakte niemand gewond, maar sneuvelden wel verschillende ruiten van de ambassade. Volgens ooggetuigen werd er wel tot 20 keer geschoten op het ambassadegebouw.
Over het motief van de man is nog niet bekend, mogelijk is hij geen fan is van het vermoorden van journalisten, maar dat is amputatie... speculatie.

Is de donkere stampende techno die menig raver tot in de vroege uurtjes in clubs vermaakt wel echt muziek?
Dat is de vraag waar een Duitse rechter zich eens uitgebreid over gebogen heeft. Na intensief beraad kwam daar uiteindelijk het verlossende woord: techno is muziek. De rechtszaak is van belang voor de belasting die discotheken moeten afdragen. Waar concertzalen
profiteren van een verlaagd tarief van 7 procent, zaten de clubs vast aan het standaardtarief van 19 procent.
Oneerlijk, vonden ze zelf en daarom spande een groep clubs uit Berlijn, een rechtszaak aan om eindelijk eens duidelijkheid te krijgen.
En de rechter besliste in het voordeel van de clubs. "Dj's draaien niet alleen geluidsdragers (gecomponeerd door anderen), maar
spelen hun eigen muziekstukken met instrumenten in de breedste zin van het woord om zo geluidssequenties te creëren met hun eigen karakter", oordeelt de rechtbank in het vonnis. Goed nieuws dus voor technofans. En om dit succes te vieren gaan we nu
luisteren naar een nieuw stuk, van componist DJ Perico.
Die op een perfect manier zijn gevoel met digitale instrumenten weet te vertolken. DJ Pericho.
Tot slotte wilde ik je graag wijzen op een interview die onze verslaggeefster Mirte had met Gordon. Over zijn nare tijd vol corona, een overval en een vervelende maagballon. Bekijk het interview nu via het Youtubekanaal van NieuwNieuws. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: