NieuwNieuws

Glamorama

Promenadefans beschuldigen Televizier van verkiezingsfraude

Diederik Ebbinge vermoedt dat Tijl Beckand bezig is met een 'machtspel' 

Als het aan de fans van het satirische actualiteitenprogramma Promenade ligt moet de Televizierring van 2021 over een aantal maanden om de ringvinger van Diederik Ebbinge zitten. Er is alleen een probleem. Gisteren maakte Televizier genomineerden van de eerste kwalificatieronde bekend en hierop ontbrak de naam van (Zomer)Promenade.

Volgens de organisatie voldoet het zondagavondprogramma niet aan hun zogenaamde 'kijkcijferdrempel'. Dit tot grote teleurstelling van de fans en presentator Diederik Ebbinge waarvan vermoed wordt dat hij Promenade ook graag zou zien winnen. De fans laten het er echter niet bij zitten.

Via een sluiproute waar stemmers handmatig een programma kunnen toevoegen voor de nominatie, wilden ze woensdagmiddag alsnog een plekje in de voorselectie afdwingen. Maar Televizier lijkt echter niet van plan te zijn om terug te komen op hun beslissing.

Fraude, list en bedrog?

Aan het einde van de middag merken de fans op dat de optie om handmatig een favoriet toe te voegen op mysterieuze wijze is verdwenen door de organisatie in een hoop de storm te doen luwen. Maar zoals wel vaker gebeurt door dit soort acties, gooide deze beslissing alleen maar meer olie op het vuur.

Ondertussen is de Blauwe Vogel op figuurlijke wijze 'ontploft'. In het open riool wordt momenteel hardop gespeculeerd over de eerlijkheid van de televisieverkiezingen waarbij termen als 'rigged', 'stembusfraude' en 'recount' absoluut niet worden geschuwd.

Kwade tongen beweren zelfs dat de organisatie het reglement heeft aangepast om Promenade buiten de deur te houden. Volgens Ebbinge is de corruptie bij Televizier het gevolg van een machtspel georchestreerd door RTL-presentator Tijl Beckand die toevalligerwijs ook groot fan is van klassieke muziek. Waarvan akte.

Thierry Baudet blij met referendum over macht bij FvD

Binnenland

'Wilt u dat Thierry Baudet de partijleider blijft van FvD?'

Lees verder

Eenzame olifant na 35 jaar eindelijk weer bij soortgenoten

Buitenland

Van dierentuin naar vrije natuur in Cambodja

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vervanger F1-coureur Romain Grosjean bekend

Lees verder

Daniel Ricciardo walgt van beelden crash Grosjean

Lees verder

Plannen DENK: Racistenlokkers en Zwarte Piet-verbod

Lees verder

Geen treinverkeer door ziekmelding bij ProRail

Lees verder

Man verliest auto dertig seconden na aankoop

Lees verder

Dader gewond bij zware plofkraak Westervoort

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vader noemt dochters 'Mara' en 'Dona'

Lees verder

OPHEF: Demi Lovato eet gebraden kalkoen na knuffelen met kalkoen

Lees verder

VIDEO - Varkensdarmen vliegen in het rond in Taiwanees parlement

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: