NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 26 november

Wil jij binnen een paar minuutjes weer helemaal op de hoogte zijn? Luister dan naar onze podcast.

Stookalert voor zeven provinciën in Nederland, een kleptomane kat die het voorzien op lingerie van de buren en de nieuwste plotverdikkers in de voortslepende Forum-soap. Dit en nog veel meer komt iedere dag in een paar minuutjes tijd voorbij gezoefd.

Ons Nieuwnieuwste nieuwsoverzicht is via Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts te beluisteren. En weet je wat we echt heel aardig zouden vinden? Als jij je abonneert! Zo mis jij geen enkele uitzending en bestormen wij de podcast-hitlijsten van Nederland. Hele lekkere deal toch?

Transcript

Het is een zware tijd en we moeten het allemaal vooral binnenhuis gezellig maken om toch deze donkere maanden door te komen. Een gezellig haardvuurtje zal voor veel mensen een van de weinige deugden des levens zijn momenteel en mensen uit Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland en Noord Brabant moeten daar nu mee stoppen. 

Of nou ja moeten, stokers in deze gebieden wordt door het RIVM nadrukkelijk geadviseerd om geen hout in de hens te steken, vuurwerk de lucht in te schieten of olie op het vuur te gooien. Omdat het nauwelijks waait en op sommige plekken zelfs windstil is blijft de rook hangen en vooral mensen met ademhalingsaandoeningen, hart- en vaatziekten, ouderen en kinderen zijn hier vatbaar voor. Daarom is er een zogenaamd stookalert uitgegeven voor eerdergenoemde zeven provinciën

Gisteren berichtten we al even over het nieuwe optrekje van Guus Meeuwis, waar half Nederland over schijnt te vallen. Gelukkig kan de zanger er zelf om lachen. Op Radio 538 maakte hij er zelfs een grapje over door te zeggen: “Wacht even, ik haal even de cake uit de oven”, verwijzend naar mensen die zijn nieuwe huis op een crematorium vinden lijken. 

Meeuwis liet in 2018 een ruim honderd jaar oude villa aan de Bredaseweg in Tilburg slopen en heeft daar nu een strakke en hoekige woning voor teruggezet. Hij zegt gelukkig te zijn met het huis, al woont hij er nog niet. Schijnbaar vinden de buren het ook prima dat de oude villa is vervangen door een stenen doos. "Het huis dat er stond was niet te renoveren naar de wensen van de nieuwe tijd. Dus hebben we voor iets nieuws gekozen. En iedereen om ons heen is er heel blij mee, horen we."

Als de coronapandemie het toelaat, dan zullen de koning en de koningin gemalin naar Eindhoven komen. Dat laat het Koninklijk Huis weten. Het zal niet zo zijn zoals vroeger, een soort verlengde van carnaval, geen woord gelogen, maar de nationale feestdag moet komend jaar wel gewoon doorgaan. De gemeente Eindhoven is uiteraard blij met het nieuws: drie werf 040.  

Dierennieuws! Een kat uit Wells in Groot-Brittannië heeft een wel hele vreemde verslaving. Waar normale katten jagen op vogeltjes en andere dieren, doet Kee Kee het anders. Dit beestje ziet lingerie en sokken als prooi voor zijn jachtpartijen. En nu zou het niet erg zijn als ze dat alleen maar thuis doet, maar ze glipt ook huizen van buurtbewoners binnen om ondergoed te stelen. 

Haar baasje Georgia Careless wordt behoorlijk in verlegenheid gebracht dankzij het kattenkwaad van haar huiskleptomaan. Kee Kee is het meest in de markt voor sokken, BH’s en onderbroeken, maar ze komt soms ook met sportspullen thuis. Ze kwam zelfs een keer thuis met een dure Ted Baker bikini en een losse pantoffel. Foto’s van het schattige beestje en haar buitgemaakte spullen zijn uiteraard te bekijken op NieuwNieuws.nl.

We sluiten toch even af met een kleine update omtrent Forum voor Democratie en Thierry Baudet. Op het Twitter-account van het Forum voor Democratie is een voorstel verschenen om de ruzie tussen Thierry Baudet en de meerderheid van het bestuur van de partij te beëindigen. Het belangrijkste onderdeel van dit voorstel is het uitschrijven van een algemene ledenvergadering waar het royement van Thierry Baudet besproken wordt en een volledig nieuw partijbestuur benoemd wordt. Er hangen wel wat voorwaarden aan dit voorstel. 

Zo moet Baudet per direct stoppen met zijn uitlatingen in de media en trekt hij zich terug uit het partijbestuur. Het bestuur meldt in het voorstel nogmaals dat de lijsttrekkersverkiezing die Thierry eerder aankondigde niet doorgaat. Het is bijzonder dat dit voorstel via het Twitteraccount van Forum is verschenen, want Baudet zou de inloggegevens in handen hebben en houden. Blijkbaar heeft het bestuur nu toch weer toegang tot het account. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: