NieuwNieuws

Sport

Max tweede in Bahrein na schokkende start

Albon achter hem, Hamilton op 1

Lewis Hamilton won vandaag de bewogen Grand Prix van Bahrein. Hij stond op het podium met, voor het eerst dit seizoen, beide Red Bull-coureurs. 

De race begon met een huiveringwekkende crash van Haas-coureur Romain Grosjean. Hij lanceerde zich over het wiel van Kvyat in een vangrail, waarbij na impact zijn wagen in tweeën brak en in de brand vloog. Het voorste deel van de auto schoot dóór de stalen barrière heen - met Grosjean er nog in. Hij wist wonderbaarlijk genoeg zelfstandig uit de vlammenzee te stappen en werd met brandwonden aan zijn voeten en handen naar het ziekenhuis gebracht. Er werd meteen na de crash met de rode vlag gezwaaid. Of Grosjean volgende week weer op de baan kan staan is niet bekend. 

Het duurde bijna een uur voordat de vangrail vervangen was door nieuwe betonblokken - een vereiste voor een herstart. Toen men was bijgekomen van de schrik en weer onderweg was moesten de negentien overgebleven coureurs weer op de rem toen Lance Stroll in de eerste ronde na de rode vlag ondersteboven op de baan belande. Ook hij kwam in aanraking met Kvyat. De rus kreeg even later een tijdstraf van tien seconden. In het gedrang kreeg Bottas, die eerder al terugviel van zijn plek op de tweede startrij, een lekke band. Met een extra pitstop kwam hij achter het middenveld terecht. Het gaf Max Verstappen de kans zich op de tweede plek achter leider Hamilton neer te zetten. 

Lang veranderde er vooraan het veld weinig. Lewis en Max worden achtervolgd door Perez en Albon. Achter hen Lando Norris, die uiteindelijk vergezeld werd door teamgenoot Sainz. De Spanjaard was bezig met een indrukwekkende golf inhaalmanoeuvres. Hij kwalificeerde zich op zaterdag op een voor hem teleurstellende vijftiende plek, maar wist zich op te werken tot de zesde plaats. 

Alles leek in kannen en kruiken, al helemaal voor Checo Perez, die afstevende op een podium. Althans, totdat de Mexicaan zijn motor een paar rondes voor de finish het op zag geven. Al rokend en vlammend kwam hij tot stilstand. Het zette de deur open voor een volgend podium voor Red Bull-collega Alexander Albon én een onverwachts fijn weekend voor McLaren, dat zich - met beide Racing Point-bolides uitgeschakeld - als derde in het constructeurskampioenschap kan rekenen. 

Politiek

BIJ1 Amsterdam spat uiteen - 'Sylvana Simons is autoritair en dictatoriaal'

Lees verder

Politiek

Martin Bosma (PVV) over rapport Shula Rijxman (D66): Zal ik het even komen ophalen?

Lees verder

Octopussen hebben favoriete tentakel

Algemeen

Zijn ze links, bijna links, midden, midden, midden, midden, bijna rechts of rechtshandig?

Lees verder

Jumbo-chef Frits van Eerd treedt tijdelijk terug

Algemeen

Grootgrutter nog steeds verdachte in witwasonderzoek

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Bijna 50 aanhoudingen rondom natuurbranden in Frankrijk

Lees verder

Wappie-advocaat verdwijnt met 1 miljoen euro aan donaties

Lees verder

Johnny Depp aan het daten met voormalig advocaat

Lees verder

Fitbit-gebruikers moeten vanaf 2025 met Google inloggen

Lees verder

Bierprijzen in Engeland voorlopig niet omhoog

Lees verder

Latifi verlaat Williams, kans voor Nyck de Vries

Lees verder

Ontdekking bevestigt: leven op aarde komt vermoedelijk uit de ruimte

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

School verdedigt transgender docent met 'gigantische nepborsten'

Lees verder

Topman Beyond Meat opgepakt voor bijten in mensenvlees

Lees verder

Sportreporter scheldt radiopresentator de huid vol, die neemt op zender ontslag

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: