NieuwNieuws

Sport

Max tweede in Bahrein na schokkende start

Albon achter hem, Hamilton op 1

Lewis Hamilton won vandaag de bewogen Grand Prix van Bahrein. Hij stond op het podium met, voor het eerst dit seizoen, beide Red Bull-coureurs. 

De race begon met een huiveringwekkende crash van Haas-coureur Romain Grosjean. Hij lanceerde zich over het wiel van Kvyat in een vangrail, waarbij na impact zijn wagen in tweeën brak en in de brand vloog. Het voorste deel van de auto schoot dóór de stalen barrière heen - met Grosjean er nog in. Hij wist wonderbaarlijk genoeg zelfstandig uit de vlammenzee te stappen en werd met brandwonden aan zijn voeten en handen naar het ziekenhuis gebracht. Er werd meteen na de crash met de rode vlag gezwaaid. Of Grosjean volgende week weer op de baan kan staan is niet bekend. 

Het duurde bijna een uur voordat de vangrail vervangen was door nieuwe betonblokken - een vereiste voor een herstart. Toen men was bijgekomen van de schrik en weer onderweg was moesten de negentien overgebleven coureurs weer op de rem toen Lance Stroll in de eerste ronde na de rode vlag ondersteboven op de baan belande. Ook hij kwam in aanraking met Kvyat. De rus kreeg even later een tijdstraf van tien seconden. In het gedrang kreeg Bottas, die eerder al terugviel van zijn plek op de tweede startrij, een lekke band. Met een extra pitstop kwam hij achter het middenveld terecht. Het gaf Max Verstappen de kans zich op de tweede plek achter leider Hamilton neer te zetten. 

Lang veranderde er vooraan het veld weinig. Lewis en Max worden achtervolgd door Perez en Albon. Achter hen Lando Norris, die uiteindelijk vergezeld werd door teamgenoot Sainz. De Spanjaard was bezig met een indrukwekkende golf inhaalmanoeuvres. Hij kwalificeerde zich op zaterdag op een voor hem teleurstellende vijftiende plek, maar wist zich op te werken tot de zesde plaats. 

Alles leek in kannen en kruiken, al helemaal voor Checo Perez, die afstevende op een podium. Althans, totdat de Mexicaan zijn motor een paar rondes voor de finish het op zag geven. Al rokend en vlammend kwam hij tot stilstand. Het zette de deur open voor een volgend podium voor Red Bull-collega Alexander Albon én een onverwachts fijn weekend voor McLaren, dat zich - met beide Racing Point-bolides uitgeschakeld - als derde in het constructeurskampioenschap kan rekenen. 

Opa K'NEX krijgt nieuw reuzenrad, donaties naar goed doel

Binnenland

Zijn 1,96m grote K'NEX-reuzenrad werd dit weekend gestolen door stomme steeldieven

Lees verder

Openbaar Ministerie gaat uit van misdrijf bij dood 14-jarige Lotte

Binnenland

Het lichaam van de Almelose tiener werd dit weekeinde aangetroffen in de buurt van een bedrijventerrein

Lees verder

VIDEO - Toeslagenleed en ontslag maken impact op Eric Wiebes

Binnenland

"De rechtstaat heeft gefaald. Inderdaad ongekend" - opgestapte minister van Economische Zaken

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Fiscus wil schulden toeslagenaffaire innen via compensatiegeld

Lees verder

Joe de oceaanreisduif blijkt bedrieger met een nepnummer

Lees verder

Jinek zegt ongeneeslijk zieke Melissa voor de tweede keer af

Lees verder

PERSCO KABINET: Kabinet gaat 'de facto demissionair verder'

Lees verder

Val Rutte III: Minister Eric Wiebes moet per direct wieberen

Lees verder

OVERZICHT - Oppositie slijpt campagnemessen na val kabinet Rutte III

Lees verder

JLo laat steeds meer van zichzelf zien op Instagram

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Britten bang voor onheil na vermissing Tower of London-raaf

Lees verder

Geschrokken moeder ziet Trumps gezicht op babyecho

Lees verder

Doodstraf dreigt voor duif die 13.000 km aflegt

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: