NieuwNieuws

Binnenland

Cliteur: "Antisemitisme-aantijgingen schuld van GeenStijl"

"Mijn kop gaat niet rollen", aldus de strijdbare oud-senator van FvD

Hoogleraar Paul Cliteur ziet het onderzoek dat naar hem en zijn faculteit is gestart door de Universiteit Leiden met de volste vertrouwen tegemoet. "Mijn kop gaat niet rollen", schrijft de voormalige Forumsenator dit keer in de eerste persoon op zijn LinkedIn-pagina. 

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid waar ook Baudet in 2012 promoveerde wordt door critici al langere tijd de 'Boreale broedplaats' genoemd. Volgens Cliteur is er van deze beschuldigingen echter helemaal niets juist. GeenStijl zou hem in een kwaad daglicht hebben gezet in een artikel van afgelopen zaterdag.

Rector Magnificus Carel Stolker liet hierop vrij gauw weten de zaak hoog op te nemen en dat de zaak 'snel vervolgd' zou worden.

Cliteur bekent kleur?

Het college van bestuur heeft een externe onderzoekscommissie op de Faculteit der Rechtsgeleerdheid gezet. Zij zagen een open brief van de collega's van Cliteur als aanleiding om de zaak nader onder de loep te nemen. De hoogleraar herkent zich absoluut niet in het geschetste beeld en dringt erop aan om de resultaten openbaar te publiceren.

GeenStijl is op hun beurt weer in de gordijnen omdat ze dit onderzoek veel te ver vinden gaan. Zij noemen het besluit van de Universiteit Leiden 'brand safety, vroom deugen en schijnheiligheid'. Bovendien benadrukt het roze weblog dat zij Paul Cliteur zelf nooit hebben beschuldigd van antisemitisme, maar eerder van een wir-haben-es-nicht-gewusst-attitude.

Lang verhaal kort: Paul Cliteur vindt GeenStijl en de Universiteit Leiden stom, Geenstijl vindt Paul Cliteur en Universiteit Leiden stom.

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Sport

Gaat in een Mercedes rijden

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Sport

Grote terugkeer in Italië

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Marvel kondigt enorme lading nieuwe films aan

Lees verder

Billie Eilish verrast met foto's in Vogue

Lees verder

Nieuw drankspel: bierdoppen inslikken

Lees verder

Politie rukt uit voor seksende zwanen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Victoria Koblenko weer uit de kleren voor FHM

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: