NieuwNieuws

Binnenland

Natuurliefhebbers Zeewolde geteisterd door 'naaktwandelaars'

Buurtbewoners vinden het gebied 'te populair' onder blootrecreanten

In Nederland is buitenrecreatie in twee hoofdcategorieën te categoriseren: naaktrecreatie en bekleedde recreatie. Normaliter vinden beide vormen op verschillende locaties aan zodat een gezellige gezinswandeling met de kindertjes niet wordt verstoord door een hedonistische homo-orgie in de struiken en vice versa.

Dit ging ook lange goed in het Hulkesteinse bos in Zeewolde, maar sinds het natuurgebied opnieuw is ingericht lopen ze elkaar voor de voeten. De klachten komen vooral van geklede gasten die overlast ervaren van 'mannen die elkaar ontmoeten om activiteiten te ondernemen die maatschappelijk totaal onaanvaardbaar zijn', meldt Omroep Flevoland.

Het zijn niet alleen hijgende kerels in de bosjes die de rust in het gebied verstoren. Zo is het gebied ook een geliefde wandelroute voor zogenaamde naaktwandelaars, die zich tussen de geklede wandelaars begeven. Dit leidt tot ergernis van alle liefhebbers van de natuur: gekleed, ongekleed in kalmte en ongekleed in extase. 

"Uren bloot wandelplezier"

Het gebied is onderdeel van het zogenaamde Bloot Kompas van de Naturisten Federatie Nederland, waar het wordt aanbevolen als de ideale plek om in Adamskostuum van de rust te genieten in gezelschap met wilde paarden, damherten, vossen, reeën en vogels. Opzichter Staatsbosbeheer zou het zelfs hebben aangemoedigd.

Ook juridisch heeft de situatie de nodige haken en ogen. Het op de bon slingeren van blootlopers heeft geen zin nadat een rechter in 2017 twee naaktrecreanten in het gelijk stelde nadat zij hun boete hadden aangevochten. Met deze uitspraak meent de NFN dat ze niks illegaals doen in het Hulkesteinse Bos. Omdat het aantal locaties voor naaktrecreatie in Nederland beperkt is, heeft de populariteit van gebied een grote sprong genomen. 

Een groot onderdeel hiervan bestaat uit de zogenaamde 'stille kern', leden die hun hobby in de anonimiteit beoefenen. Omdat de politie terughoudend is geworden met het handhaven, heeft ook het type bosjesman uit de eerste alinea het gebied massaal omarmd. Zij zoeken hun heil echter liever in de struiken dan op de wandelpaden en zijn geen lid van de NFN.

Not in my backyard

Buurtbewoners zijn absoluut not amused met het populaire naaktpretpark in hun achtertuin. Zij zouden graag een wandeling willen maken zonder geconfronteerd te worden met ontklede lijven. Maar dit blijkt nogal een uitdaging te zijn. Zeker bij warm weer.

"De kans dat je in de zomer een naaktwandelaar tegenkomt in dit bos, is groter dan dat je er geen tegenkomt", vertelde een verontruste ondernemer uit de buurt die anoniem wilde blijven uit angst voor repressailes.

De gemeente moet vanavond in een speciale commissievergadering besluiten wat er precies moet gebeuren om de rust in het Hulkesteinse bos terug te laten keren. In de wandelgangen wordt expliciete bewegwijzering overwogen.

Coronacijfers: 5.487 nieuwe besmettingen, boven weekgemiddelde

Binnenland

Wel minder minder ziekenhuisopnames dan gisteren

Lees verder

Armie Hammer raakt steeds verder verwikkeld in kannibalisme-schandaal

Glamorama

Ex zegt dat hij zijn initiaal in haar lies heeft gekrast

Lees verder

Amerikaanse televisielegende Larry King (87) overleden

Glamorama

Lag sinds drie weken met corona in het ziekenhuis

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Gravinfluencer Eloise gaat een boek schrijven

Lees verder

Tom Dumoulin zet wielercarrière voor onbepaalde tijd stop

Lees verder

Snollebollekes en Andries Tunru willen alleen maar samen zijn

Lees verder

YouTube en Instagram verwijderen protest-oproep Navalny

Lees verder

Famke Louise verraadt geheime kapsalon door Instastory

Lees verder

Amsterdam wil wel statushouders, maar niet in Amsterdam

Lees verder

Navalny-protesten: demonstranten met politiegeweld tegengewerkt

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Trouwe hond wacht een week voor ziekenhuis tot baasje terug is

Lees verder

Loesoe door een plakje cake: lichaam Britse man zet suikers om in alcohol

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: