NieuwNieuws

Algemeen

Natuurliefhebbers Zeewolde geteisterd door 'naaktwandelaars'

Buurtbewoners vinden het gebied 'te populair' onder blootrecreanten

In Nederland is buitenrecreatie in twee hoofdcategorieën te categoriseren: naaktrecreatie en bekleedde recreatie. Normaliter vinden beide vormen op verschillende locaties aan zodat een gezellige gezinswandeling met de kindertjes niet wordt verstoord door een hedonistische homo-orgie in de struiken en vice versa.

Dit ging ook lange goed in het Hulkesteinse bos in Zeewolde, maar sinds het natuurgebied opnieuw is ingericht lopen ze elkaar voor de voeten. De klachten komen vooral van geklede gasten die overlast ervaren van 'mannen die elkaar ontmoeten om activiteiten te ondernemen die maatschappelijk totaal onaanvaardbaar zijn', meldt Omroep Flevoland.

Het zijn niet alleen hijgende kerels in de bosjes die de rust in het gebied verstoren. Zo is het gebied ook een geliefde wandelroute voor zogenaamde naaktwandelaars, die zich tussen de geklede wandelaars begeven. Dit leidt tot ergernis van alle liefhebbers van de natuur: gekleed, ongekleed in kalmte en ongekleed in extase. 

"Uren bloot wandelplezier"

Het gebied is onderdeel van het zogenaamde Bloot Kompas van de Naturisten Federatie Nederland, waar het wordt aanbevolen als de ideale plek om in Adamskostuum van de rust te genieten in gezelschap met wilde paarden, damherten, vossen, reeën en vogels. Opzichter Staatsbosbeheer zou het zelfs hebben aangemoedigd.

Ook juridisch heeft de situatie de nodige haken en ogen. Het op de bon slingeren van blootlopers heeft geen zin nadat een rechter in 2017 twee naaktrecreanten in het gelijk stelde nadat zij hun boete hadden aangevochten. Met deze uitspraak meent de NFN dat ze niks illegaals doen in het Hulkesteinse Bos. Omdat het aantal locaties voor naaktrecreatie in Nederland beperkt is, heeft de populariteit van gebied een grote sprong genomen. 

Een groot onderdeel hiervan bestaat uit de zogenaamde 'stille kern', leden die hun hobby in de anonimiteit beoefenen. Omdat de politie terughoudend is geworden met het handhaven, heeft ook het type bosjesman uit de eerste alinea het gebied massaal omarmd. Zij zoeken hun heil echter liever in de struiken dan op de wandelpaden en zijn geen lid van de NFN.

Not in my backyard

Buurtbewoners zijn absoluut not amused met het populaire naaktpretpark in hun achtertuin. Zij zouden graag een wandeling willen maken zonder geconfronteerd te worden met ontklede lijven. Maar dit blijkt nogal een uitdaging te zijn. Zeker bij warm weer.

"De kans dat je in de zomer een naaktwandelaar tegenkomt in dit bos, is groter dan dat je er geen tegenkomt", vertelde een verontruste ondernemer uit de buurt die anoniem wilde blijven uit angst voor repressailes.

De gemeente moet vanavond in een speciale commissievergadering besluiten wat er precies moet gebeuren om de rust in het Hulkesteinse bos terug te laten keren. In de wandelgangen wordt expliciete bewegwijzering overwogen.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: