NieuwNieuws

Binnenland

'Mondkapjeshater' bekogelt ALDI-personeel met bierblikjes

Hij kreeg het aan de stok met de ALDI, de politie en ambulancebroeders

Een 60-jarige man uit Enschede is donderdag finaal door het lint gegaan bij het bezoek aan een ALDI-filiaal. Het ging al direct mis bij binnenkomst waar hij door de manager werd aangesproken op het niet dragen van een mondkapje.

Hierop werd het rood voor zijn ogen, meldt RTV Oost. De manager werd door de klant belaagd waarbij het mondkapje werd afgerukt en een bril op de grond viel. Dit mondde uit in een paar tikken over en weer.

Een medewerker, met mondkapje, die op de tumult afkwam kreeg daarna ook de volle laag. Ook dit bleef niet alleen bij woorden. De geflipte ALDI-klant bekogelde hem met bierblikken en deed een poging een tik uit te delen met zijn wandelstok.

Rode kap op een stier

Het lukte het supermarktpersoneel na wat duw-en-trekwerk uiteindelijk om de onruststoker het pand uit te begeleiden en de politie in te schakelen. Op de parkeerplaats voor de zaak, sloeg de vlam kort hierop opnieuw in de pan.

Bij aankomst troffen agenten de boze burger in kalme toestand aan liggend op de grond. Hij werd alleen ineens weer helemaal wakker na het zien van de agenten die ook mondkapjes droegen. Dit triggerde een tweede woedeaanval bij de terrortukker.

Nadat hij ook tegen de agenten in razernij uitbarstte, werden de emoties klaarblijkelijk even te veel. Hij werd onwel en er moest opnieuw 112 gebeld worden: nu voor een ambulance. En je raadt het al: bij aankomst van de ambulancebroeders ontwaakte hij opnieuw vrij abrupt.

Oneens met mondkapjesplicht

Voor de derde maal uitte hij zijn ongenoegen over de mondkapjes in niet al te zachtzinnige retoriek. Nadat ook de medische hulpdiensten de wind van voren hadden gekregen, werd duidelijk dat hij geen behandeling wenste. De agenten vonden het welletjes en sloegen hem in de boeien. 

De man zit in voorlopige hechtenis. Volgens de politie staat hij niet bekend als een verward persoon of onruststoker bij hulpinstanties. Wel is vastgesteld dat hij tamelijk kritisch tegenover de coronaregels staat.

Voor de ALDI is zijn gedrag meer dan genoeg reden om aangifte te doen. Ook heeft hij een winkelverbod opgelegd gekregen waardoor hij in het vervolg elders zijn boosschappen zal moeten doen.

Superoplichter Bernie Madoff overleden

Buitenland

Bouwde meer piramides dan de Egyptenaren 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Dochter David Hasselhoff uit de kleren voor Playboy

Lees verder

Don Diablo verdient miljoen met NFT

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Khloé Kardashian wil foto zonder filter van het internet hebben

Lees verder

Hülkenberg tekent nieuwe deal bij Aston Martin

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Scholier (12!) verkoopt tasers aan klasgenootjes

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: