NieuwNieuws

Sport

Mercedes vergooit race voor ingevallen Russell, Pérez wint in Sakhir

Verstappen in de eerste ronde in de muur

De winnaar van de knotsgekke Grand Prix van Sakhir is Sergio Pérez van Racing Point, nadat hij in de eerste ronde mede verantwoordelijk was voor het van de baan drukken van Max Verstappen vanwege een touché van Charles Leclerc. Lang leek het erop dat invaller George Russell ging winnen, maar hij had door een rommelig team alle pech van de wereld. De beide Mercedessen kwamen door al het gepruts niet verder dan de achtste en negende plek. 

Zowel Pérez, die zijn eerste GP wint, als Ocon, met zijn eerste podium, kwamen geëmotioneerd over de finishlijn. Als derde passeerde Lance Stroll. Je zou bijna vergeten dat Alexander Albon (als zesde over de lijn) de tweede snelste wagen van het veld onder zijn kont heeft, en nu echt zou kunnen gaan vrezen voor een akkoordje tussen Red Bull-'adviseur' Helmut Marko en winnaar Sergio Pérez.

Max in de banden

De race begon teleurstellend voor Max Verstappen en Charles Leclerc, die in het gedrang van de eerste ronde in de grindbak belandden. Leclerc ging te snel en te wijd de vierde bocht in en raakte daarbij de Racing Point van Sergio Perez. Max moest uitwijken en werd passagier toen zijn Red Bull het grind raakte. Perez kwam weg met een vroege pitstop en begon aan een indrukwekkende inhaalrace om weer terug bovenaan het rijtje te komen. George Russell, de jonge vervanger van de positief op corona geteste Lewis Hamilton, kwam goed weg en haalde gelegenheids-teamgenoot Valtteri Bottas snel in. 

Hij behield zijn voorsprong ook na het pit-window. De Mercedes-radiofragmenten gingen in het midden van de race over en weer, waarin Russell klaagde over een gebrek aan vermogen en de mannen in de pitbox waarschuwden voor een overbelasting van de ophanging in sommige bochten. 

Chaos

In de vijfenvijftigste ronde schoof Nicolas Latifi in zijn Williams de baan af, waardoor een aantal coureurs er een snelle pitstop in konden fietsen onder een korte virtual safety car. Hierna vond Pérez zich indrukwekkend genoeg op een derde plek. Even later deed Jack Aitken, in de wagen van Russel, hetzelfde. Hij liet na een spin zijn voorvleugel achter op de baan, gevolg door een safety car.

Toen ging het bij Mercedes ontzettend mis bij de pitstops, bedoeld om gebruik te maken van het langzamer rijdende veld. Russell kwam als eerste binnen, maar kreeg een paar banden die eigenlijk voor Bottas bedoeld waren. Bottas volgde er meteen achteraan, waarop het team met de handen in het haar probeerde uit te vinden welke band waar moest. Er vloog ook nog een remblok linksvoor in de fik, waardoor besloten werd de oude hardere banden er maar weer op te schroeven. Toen moest Russell wéér naar binnen, dit keer om de soort banden gelijk te trekken. Hij belandde achter Bottas, maar wel met een nieuwere set banden. 

De winnaar van dit gestuntel was duidelijk Sergio Pérez, die ineens vooraan stond. Voor Russell was het echter nog niet afgelopen - hij haalde snel na de herstart Bottas in. En Lance Stroll. En Esteban Ocon. Met Perez in zijn visier en de overwinning binnen handbereik leek Russell hetzelfde te gaan doen als Max Verstappen bij zijn promotie naar Red Bull in 2016, maar toen sloeg de pech weer toe. Met een lekke band moest hij wéér de pits in en zakte hij weg tot de veertiende plek - een positie die hij in de Williams ook al kon halen. Uiteindelijk kwamen de zwarte pijlen niet verder dan de achtste en negende plekken.

Algemeen

Nabestaanden kinderbegraafplaats Leusden kunnen geen schade verhalen op 'geesten-oproepers'

Lees verder

Tientallen migranten vermist na zinken boot voor Griekse kust

Algemeen

29 mannen uit zee gered

Lees verder

VIDEO: volop zomer en hittegolf op komst

Algemeen

In het noorden lagere temperaturen

Lees verder

Charly Luske klaar met 'demonen', geeft huwelijks-update na vreemdgaan

Glamorama

'Flinke stormen doorstaan'

Lees verder

Meer NieuwNieuws

VIDEO: Trump start campagne na FBI-inval in villa

Lees verder

Iran zet eerste stap in crypto met 10 miljoen import order

Lees verder

Dagsluiting - Video: Joe Biden vergeet binnen 5 seconden dat hij iemand de hand schudt

Lees verder

Nare Jongens Podcast met Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf (76) - Huilie Huilie Special

Lees verder

Televizier-Ring ziet geen verschil tussen genders

Lees verder

Video - Donald Trump zinspeelt na FBI-inval Mar-a-Lago op terugkeer

Lees verder

Prinses Amalia wil niet meer lid worden van omstreden Amsterdams studentencorps

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Fietsbeurs Bike Motion afgelast vanwege te weinig fietsen

Lees verder

Nederlander (20) lazert lazarus in leeg Grieks zwembad

Lees verder

Verdacht pakketje in tuin Nijmeegs studentenhuis blijkt toch niet zo gevaarlijk

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: