NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Drama, misdaad en superhelden

Het weekend is officieel begonnen! Trek een fles wijn open, pop de popcorn in de magnetron en installeer je op de bank. Daar hoef je de rest van het weekend niet meer vanaf te komen. De redactie van NieuwNieuws heeft namelijk weer de nieuw-nieuwste releases, beste bingewaardige series, films die je moet zien voor je en we hebben ook nog even de tv-gids uitgeplozen. Voor als je gek bent op kabeltv.

Voetjes omhoog en die tv aan!

In de bioscoop: Wonder Woman 1984

De zoveelste film die keer op keer werd uitgesteld is toch eindelijk op het witte doek te zien! Wonder Woman 1984 zou eigenlijk al in juni in de bioscopen (en in eerste instantie al in december 2019) maar dat werd dankzij het coronavirus uitgesteld en nog een keer uitgesteld en nou ja, in principe draait Wonder Woman 1984 nu toch nog in de meeste bioscopen. Advies is direct maar dit weekend te gaan, voor je ‘t weet moet de boel weer op slot.

Hoe dan ook: in Wonder Woman (Gal Gadot) maakten we kennis met deze superheld, in dit deel bevindt de Amazone zich in 1984. Inclusief schoudervullingen, synthesizers en kapsels die hoognodig terug in de mode moeten komen. Terwijl Diana het opneemt tegen de bad guys, moet ze haar geliefde Steve Trevor (één van de vele Chrissen uit alle comicverfilmingen) vanuit de jaren tien een beetje wegwijs maken in dit hypermoderne decennium.

Bingen: Fargo

De makers van de serie Fargo weten tot nu toe aardig recht te doen aan The Coen Brothers. Hoewel seizoen vier niet zo briljant is als seizoen één en drie, is ook dit seizoen wel gewoon het bingen waard. De laatste aflevering is vorige week op Videoland verschenen dus het is tijd om te bingen. Mocht je dat nog niet hebben gedaan. 

De serie speelt zich uiteraard weer af in de plaats Fargo en dit keer ook deels in Kansas City. Het zijn de vijftiger jaren en Loy Cannon (Chris Rock) staat in Fargo aan het hoofd van een criminele organisatie die de strijd aanbindt met de maffia in Kansas. Lekker op z’n Fargo’s, natuurlijk.

Kostuumdrama: The Favourite

Nou ja, drama. Het is tegelijk een komedie. Queen Anne (briljant vertolkt door Olivia Colman) staat aan het hoofd van Engeland en Schotland, samen met haar beste vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz). De twee zijn onafscheidelijk, ondanks dat Anne de titel 'dramaqueen' met verve draagt. Tot dienstmeisje Abigail (Emma Stone) ten tonele verschijnt. De twee beginnen te vechten voor de aandacht van de koningin., wie wordt de nieuwe lieveling van Anne?

Grappig, scherp, eigenzinnig en een heerlijke film voor in je weekend. Extra leuk als je gek bent op kostuums. En op Emma Stone. Maar we geloven niet dat er mensen bestaan die niet gek zijn op Emma Stone.

Op tv: The Truman Show

Het is stiekem toch wel één van de allerbeste films ooit gemaakt. Het concept, het verhaal, het plot en natuurlijk de briljante muziek. In The Truman Show speelt Jim Carrey de vrolijke verkoper die geen idee heeft dat zijn leven al sinds zijn geboorte een realityshow is. Alles is in scène gezet en alles wordt 24 uur per dag gefilmd én uitgezonden. Een soort leven van een influencer (inclusief de merchandise) alleen heeft hij zelf geen idee. 

Truman krijgt na dertig jaar het idee dat er iets niet klopt en gaat op onderzoek uit. Steeds meer dingen lijken niet te kloppen. En Wat Er Toen Gebeurde moet je zelf maar gaan zien op Spike. Of weer gaan zien. Voor de zoveelste keer. Zaterdag om half negen, donderdag gaat 'ie om kwart over elf 's avonds nog even op reprise.

Documentaire: Giving Voice

Wie de droom heeft op het podium van Broadway te staan, weet sowieso dat het een vrij lastig haalbaar doel is. Het is voor weinigen weggelegd. En ben je Afro-Amerikaans of heb je een Zuid-Amerikaanse roots en kom je uit een arm gezin of achterstandswijk? Dan zijn je kansen nog kleiner. De in 2005 overleden schrijver August Wilson gaf deze mensen een stem. Zij helpen nu duizenden scholieren door ieder jaar de August Wilson monologue competition te organiseren. 

In de documentaire Giving Voice op Netflix worden deelnemers, betrokkenen en professionals uit de acteerwereld gevolgd. Hoe kom je terecht op Broadway? Hoe kun je je droom waarmaken als 96 procent van de mensen - inclusief jijzelf - uit jouw leefomgeving onder de armoedegrens leeft? Deze indrukwekkende documentaire viel onder andere op Sundance Festival in de prijzen.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek. 

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Buitenland

'Ik ben ook gay!',  'Arresteer ons!'

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Glamorama

Heeft een nieuwe hobby ontdekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

FvD-bijeenkomst Nijmegen beëindigd door burgemeester

Lees verder

Facebook moet schadevergoeding betalen aan 1,6 miljoen Amerikanen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: