NieuwNieuws

Binnenland

Nederlanders het beste in verzekeringsfraude

Kampioenen! 

Nederlanders zijn van alle Europeanen het allerbeste in het oplichten van de verzekering. In ons polderlandje vallen opvallend veel iPhones in het toilet en verdwijnen ongewoon veel koffers tijdens de vakantie. 

Uit onderzoek van verzekeringsmaatschappij Deck blijkt dat er per Nederlander jaar gemiddeld 88 euro wordt gefraudeerd en daarmee staan we met stip op de eerste plaats in Europa. Ierland staat op een tweede plek met 55 euro per inwoner. Onder aan de lijst bungelt Spanje met 25 euro. 

Volgens Decks directeur Bob Stehmann ligt het fraudepercentage in Nederland zo hoog omdat wij ons oververzekeren. "Nederlanders houden van een sociaal vangnet en verzekeren zich daarom soms meer dan zij nodig hebben. Daardoor vinden zij dat zij dan ook wel eens recht hebben op een claim, ook al is die claim onterecht", stelt hij.

Niet ontdekt

In het onderzoek is gebruik gemaakt van cijfers van verschillende verzekeringsmaatschappijen in het binnen- en buitenland. Ongeveer 70 procent van de schadeclaims draait om bedragen van minder dan duizend euro. Ongeveer 90 procent van het aantal fraudes vindt daar plaats. Slechts 5,5 procent van de gepleegde fraudes wordt ontdekt, stellen de onderzoekers.

Stehmann heeft zelf bij verschillende verzekeraars gewerkt en kwam daar de meest bizarre claims tegen. "Een nieuwe iPhone kwam uit en klanten dienden massaal claims in omdat hun oude telefoon stuk was gegaan of in het toilet was gevallen. In een reactie daarop hebben wij als verzekeringsmaatschappij alle klanten met die claim een oude iPhone opgestuurd in plaats van geld uitgekeerd." 

Wil je je ook beter verzekeren, stap dan over

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Sport

Gaat in een Mercedes rijden

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Sport

Grote terugkeer in Italië

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Marvel kondigt enorme lading nieuwe films aan

Lees verder

Billie Eilish verrast met foto's in Vogue

Lees verder

Nieuw drankspel: bierdoppen inslikken

Lees verder

Politie rukt uit voor seksende zwanen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Victoria Koblenko weer uit de kleren voor FHM

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: