NieuwNieuws

Algemeen

Joran van der Sloot smokkelde met rode bieten coke de cel in

Ja, dat mag dus niet he?

Het lukt Joran van der Sloot na een jarenlang verblijf in een Spartaanse Peruaanse cel nog altijd niet goed om zich te gedragen. Volgens de Peruaanse openbaar aanklager is de Nederlandse moordenaar betrokken geweest bij het smokkelen van 300 gram cocaïne en 140 gram marihuana. Hij zou de drugs in bezit gekregen hebben via groentepakketjes afkomstig van zijn vriendin Eva Pacohuanaco.

Van der Sloot liep tegen de lamp nadat het gevangenispersoneel zijn vergeten groentebox aan een inspectie onderwierp. Verstopt in de rode bieten en andere groenten, werd de drugs aangetroffen. De 23-jarige vriendin van Neerlands bekendste exportcrimineel ontkent dat zij hiervan op de hoogte was. Desalniettemin wordt ook zij vervolgd voor betrokkenheid bij de drugssmokkel.

Het zou niet bij een eenmalig incident gebleven zijn. Volgens het Peruaanse OM bracht de vrouw tot drie keer toe een smokkelbezoekje aan de gevangenis waar haar liefje 28 jaar celstraf uitzit voor de moord op Stephany Flores in 2010. Niet alleen de vriendin is verdachte, ook haar broer en nog drie anderen moeten voor de rechter verschijnen.

Oude koeien uit Der Sloot

Voor de drugszaak is nog eens anderhalf jaar cel tegen Van der Sloot geëist. Mocht hij dit opgelegd krijgen dan kan hij ergens rond 2040 de Peruaanse gevangenis verlaten. Een aantal jaar geleden leek het erop dat hij misschien al dit jaar vrij had kunnen komen. Maar om in aanmerking te komen voor strafvermindering dient een gedetineerde zich voorbeeldig te gedragen. 

Aangezien hier na deze drugssmokkel niet bepaald sprake van lijkt te zijn, zal hij vermoedelijk tot ergens in 2040 achter de Peruaanse tralies moeten vertoeven. Als hij dan op 53-jarige leeftijd de gevangenis mag verlaten, wordt hij waarschijnlijk meteen overgeleverd aan de Verenigde Staten. De staat Alabama hem wil veroordelen voor afpersing van de moeder van Nathalie Holloway.

De maximum gevangenisstraf die hiervoor staat is nog eens 25 jaar. Dus wanneer is Joran van der Sloot écht weer een vrij man? Vermoedelijk ergens in het einde van de jaren '60 als hij tegen de tachtig is. Maar dan moet hij zich vanaf nu niet nogmaals in de nesten werken.

Ook prostituees mogen straks thuiswerken in Utrecht

Algemeen

Stad begint met proef

Lees verder

'AI-drone negeert menselijke orders om doel te bereiken'

Niet Doodchecken

Zou daarbij prima een mens kunnen ombrengen

Lees verder

Omvolking-spandoek op Limburgse school niet strafbaar

Algemeen

OM: Omstreden term is slechts kritiek op migratiebeleid

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Mosselen blijken stofzuigers van de oceaan

Lees verder

Ferry Doedens vindt nieuwe liefde op Curaçao

Lees verder

Rechtse VVD'ers willen dat Mark Rutte belofte asielbeleid nakomt

Lees verder

Belgische YouTuber wil eigen rechter spelen rondom fatale ontgroening

Lees verder

Gestolen baby-ezel weer herenigd met moeder

Lees verder

Video - Joe Biden (80) breekt bijna nek op podium

Lees verder

Wolken maken later vandaag plaats voor zon

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man verliest penis bij vuurgevecht met politie

Lees verder

Duitse politie arresteert stripper vanwege neppistool

Lees verder

Ambtenaar die stuwmeer liet leeglopen vanwege in water gevallen telefoon ontslagen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: