NieuwNieuws

Buitenland

Joran van der Sloot smokkelde met rode bieten coke de cel in

Ja, dat mag dus niet he?

Het lukt Joran van der Sloot na een jarenlang verblijf in een Spartaanse Peruaanse cel nog altijd niet goed om zich te gedragen. Volgens de Peruaanse openbaar aanklager is de Nederlandse moordenaar betrokken geweest bij het smokkelen van 300 gram cocaïne en 140 gram marihuana. Hij zou de drugs in bezit gekregen hebben via groentepakketjes afkomstig van zijn vriendin Eva Pacohuanaco.

Van der Sloot liep tegen de lamp nadat het gevangenispersoneel zijn vergeten groentebox aan een inspectie onderwierp. Verstopt in de rode bieten en andere groenten, werd de drugs aangetroffen. De 23-jarige vriendin van Neerlands bekendste exportcrimineel ontkent dat zij hiervan op de hoogte was. Desalniettemin wordt ook zij vervolgd voor betrokkenheid bij de drugssmokkel.

Het zou niet bij een eenmalig incident gebleven zijn. Volgens het Peruaanse OM bracht de vrouw tot drie keer toe een smokkelbezoekje aan de gevangenis waar haar liefje 28 jaar celstraf uitzit voor de moord op Stephany Flores in 2010. Niet alleen de vriendin is verdachte, ook haar broer en nog drie anderen moeten voor de rechter verschijnen.

Oude koeien uit Der Sloot

Voor de drugszaak is nog eens anderhalf jaar cel tegen Van der Sloot geëist. Mocht hij dit opgelegd krijgen dan kan hij ergens rond 2040 de Peruaanse gevangenis verlaten. Een aantal jaar geleden leek het erop dat hij misschien al dit jaar vrij had kunnen komen. Maar om in aanmerking te komen voor strafvermindering dient een gedetineerde zich voorbeeldig te gedragen. 

Aangezien hier na deze drugssmokkel niet bepaald sprake van lijkt te zijn, zal hij vermoedelijk tot ergens in 2040 achter de Peruaanse tralies moeten vertoeven. Als hij dan op 53-jarige leeftijd de gevangenis mag verlaten, wordt hij waarschijnlijk meteen overgeleverd aan de Verenigde Staten. De staat Alabama hem wil veroordelen voor afpersing van de moeder van Nathalie Holloway.

De maximum gevangenisstraf die hiervoor staat is nog eens 25 jaar. Dus wanneer is Joran van der Sloot écht weer een vrij man? Vermoedelijk ergens in het einde van de jaren '60 als hij tegen de tachtig is. Maar dan moet hij zich vanaf nu niet nogmaals in de nesten werken.

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Sport

Gaat in een Mercedes rijden

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Sport

Grote terugkeer in Italië

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Marvel kondigt enorme lading nieuwe films aan

Lees verder

Billie Eilish verrast met foto's in Vogue

Lees verder

Nieuw drankspel: bierdoppen inslikken

Lees verder

Politie rukt uit voor seksende zwanen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Victoria Koblenko weer uit de kleren voor FHM

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: