NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 16 december

In een paar minuten weer helemaal op de hoogte van het nieuwste NieuwNieuws! 

Met vandaag: bedrijven proberen uit alle macht coronaregels te omzeilen, Tom Cruise heeft zichzelf niet onder controle en weer geen witte Kerst. Dit en niet heel veel meer, komt in luttele minuten voorbij gezoefd in onze dagverse Nieuwnieuws-podcast.

Verder goed nieuws! Onze podcastpresentator Peter merkte op dat 42 procent van de podcastluisteraars via Youtube hun audiovertier tot zich neemt. Walgelijk natuurlijk, maar wij zijn de moeilijkste niet en voorzien ook de youtube-luisteraart graag in een dagelijks audiohapje. Dus vanaf heden is ons Nieuwnieuwste nieuwsoverzicht niet alleen te beluisteren via Spotify,  Apple Podcasts en Google Podcasts, maar ook op Youtube. Hoera! 

En weet je wat wij nou echt héél aardig zouden vinden? Als  jij je abonneert! Zo mis jij geen enkele uitzending en bestormen wij de  podcast-hitlijsten van Nederland. Hele lekkere deal toch?

Transcript

Terwijl de afpersende kleine ondernemer er alles aan doet om maar niet te hoeven werken, zijn er conglomeraten die slim proberen te zijn en door willen werken. Door slim gebruik te maken van een maze in de nieuwe coronamaatregelen wisten onder andere Action en Hema vandaag toch de deuren te openen. Knap staaltje van deze fantastische bedrijven. Sterker nog, HEMA, die naar eigen zeggen de grootste banketbakker van Nederland is, gaf als reden dat ze de drukte in de supermarkten konden ontlasten met hun assortiment. En daar mag wel eens een lans voor gebroken worden. 

Hema, de grootste banketbakker van Nederland, die op durft te komen voor de gewone Nederlander met een pondje teveel op de heupen, die niet meer naar de Albert Heijn durft te gaan omdat het daar te druk is en de coronakilo’s risico verhogend zijn. Die kon bij HEMA nog gewoon veilig terecht voor een Bossche Bol of een Notenrondo met amandelspijs. 

Of dan de Action, die tegen de wil van het volk toch open wilde, omdat ze het niet konden verkroppen de lonen van duizenden Chinese kinderen niet meer te kunnen betalen. Helaas zijn jullie alsnog gesloten, maar jullie zijn de helden van de crisis. 

Overigens probeert in Duitsland zelfs de Douglas open te gaan omdat ze ook niet-essentiële producten verkopen als leesbrillen, deodorant en douchegel en dus naar eigen zeggen drogisterij zijn. Ja hoor, de Duitsers flikkeren vanaf morgen hun cornflakes in parfum, doe gewoon normaal Douglas. 

Acteur Tom Cruise is compleet uit zijn slof geschoten tegenover crewleden die zich niet aan de coronamaatregelen hielden op de set van de nieuwe Mission: Impossible. Cruise is bang dat de filmproducties worden stilgelegd als de medewerkers zich niet aan de coronaregels houden en was daarom woedend. Er zijn opnames gemaakt en gelukkig hebben wij deze kunnen bemachtigen. 

De Bitcoin houdt zijn koers richting de stratosfeer stevig vast de afgelopen tijd. Nadat de koers recentelijk een nieuwe recordhoogte bereikte, is de weg omhoog doorgegaan. Nu breekt de waarde van de cryptomunt voor het eerst door de grens van 20.000 dollar. Vanmiddag stond de koers op 20.482 dollar (16.731 euro). De koers van cryptomunten kreeg dit jaar een flinke boost doordat grote bedrijven zoals Paypal er meer interesse in toonden. Dat voedt de hoop dat de cryptovaluta's voor het grote publiek interessanter worden en ooit een serieus alternatief kunnen vormen voor de bestaande valuta in het dagelijkse gebruik. De koers van de Bitcoin stond in maart op iets meer dan 5.000 dollar, maar heeft sindsdien dus een indrukwekkende stijging meegemaakt. In tien maanden is de munt bijna vier keer zoveel waard geworden, waarmee het één van de beste investeringen van 2020 blijkt te zijn. Ik weet nog heel goed, het was 2010 en een vriend van me zei, kom we gaan investeren in Bitcoin, kost niks. Waarop ik zei: dat waait wel over, ik gebruik mijn centen voor iets nuttigs als Hyves en Farmville. Ja…

Mensen die hoopten dit discutabele jaar op zijn minst af te sluiten met een witte Kerst moeten we helaas teleurstellen. In de voorspelling gaat de temperatuur weliswaar iets naar beneden, maar blijft het nog te warm voor een goed pak sneeuw. "De kans op een witte Kerst blijft klein en daarmee wordt het alweer het tiende achtereenvolgende jaar dat Kerst groen verloopt", zo concluderen de experts van Weeronline. Tijdens en na de Kerst neemt de kans op nachtvorst weliswaar toe, maar overdag springt de thermometer weer boven het vriespunt. Jammer maar helaas, maar wil je zelf wel een witte Kerst? Bestel nu je spannende speelgoed bij onze vrienden van easytoys.nl! 

André Hazes jr. gaat samenwonen met Sarah

Glamorama

Korte relatie nu al in stroomversnelling

Lees verder

Ajax geeft alle fans stukje kampioensschaal

Sport

Iedereen een sterretje

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rabobank gaat meer negatieve rente doorberekenen aan klanten

Lees verder

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: