NieuwNieuws

Binnenland

Britse Covid-mutatie aangetroffen in Nederland

Vliegverkeer met Verenigd Koninkrijk platgelegd

Begin december is een besmettelijkere mutatie van het coronavirus vastgesteld in Nederland, dat meldde het ministerie van Volksgezondheid gisteravond. De mutatie werd onlangs ontdekt in het Verenigd Koninkrijk. Om verdere verspreiding tegen te gaan heeft het kabinet een vliegverbod afgekondigd voor reizigers vanuit Groot-Brittannië.

Het afgekondigde vliegverbod is vanochtend om zes uur ingegaan en zal uiterlijk gelden tot nieuwjaarsdag. Het RIVM heeft het kabinet geadviseerd om de reizigersbewegingen vanuit het VK zo veel mogelijk te beperken "in afwachting van nadere gegevens en duiding van de epidemiologische situatie in het Verenigd Koninkrijk".

Verenigd Koninkrijk

In het VK zijn gistermiddag zwaardere maatregelen aangekondigd voor het Zuidoosten en Oostelijk gedeelte van Engeland. Ook in hoofdstad Londen zal deze verzwaring van kracht zijn. De maatregelen houden onder andere in dat niet-essentiele detailhandel, sportscholen en recreatieve instellingen op slot gaan. Ook gelden er reisbeperkingen en is het dringende advies afgegeven om niemand thuis te ontvangen.

De mutatie zou volgens het Britse ministerie van Volksgezondheid niet gevaarlijker zijn dan eerdere varianten, ook zou naar verluid de mutatie geen impact hebben op de effectiviteit van een vaccin. Wel zou deze variant volgens de Britse premier Boris Johnson tot 70 procent besmettelijker zijn

Uit een labonderzoek blijkt dat een besmetting in Nederland van begin december dezelfde kenmerken heeft als de variant zoals ontdekt in het Verenigd Koninkrijk. "De casus wordt naar aanleiding van dit bericht uit het VK verder onderzocht, met de GGD wordt gekeken om wie het gaat, hoe de infectie tot stand kwam en of gerelateerde gevallen bekend zijn". Zo staat te lezen in het persbericht van het ministerie voor Volksgezondheid.

PSV sluit deal met Joël Drommel

Sport

Doelman maakt overstap naar Eindhoven

Lees verder

Nieuw deel Fast & Furious vanaf 8 juli in bios

Glamorama

Eerste blockbuster in lange tijd

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Parlementslid verschijnt ongekleed in Zoom-vergadering

Lees verder

Superoplichter Bernie Madoff overleden

Lees verder

Dochter David Hasselhoff uit de kleren voor Playboy

Lees verder

Don Diablo verdient miljoen met NFT

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Khloé Kardashian wil foto zonder filter van het internet hebben

Lees verder

Hülkenberg tekent nieuwe deal bij Aston Martin

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Moeder komt met bokshandschoen naar school, vecht met scholiere

Lees verder

Scholier (12!) verkoopt tasers aan klasgenootjes

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: