NieuwNieuws

Binnenland

'Verplaats jaarwisseling naar eind juni'

3...2... 1... GELUKKIGE JULI!!!

Aangezien de komende jaarwisseling uitloopt in een vuurwerkloze lockdowndomper stelt de Vakcentrale voor Professionals (VCP) voor om het hele feest te verplaatsen naar het midden van de zomer. De club concludeert dat veel professionals, zoals zorgmedewerkers en handhavers, door corona geen normale jaarwisseling kunnen vieren. "Wat ligt er meer voor de hand dan het feest uit te stellen en het over een half jaar alsnog samen te vieren", suggereert VCP-bestuurder Marc de Natris.

"Veel van onze professionals zijn door corona met de feestdagen aan het werk of kunnen juist door de pandemie niet thuis zijn. Voor iedereen is het anders en zwaarder dan normaal nu, daarom stellen wij een zogeheten midterm-viering voor, in de nacht van 30 juni op 1 juli. Daarin kunnen we hopelijk de coronageesten alsnog verjagen!", vertelt De Natris. De VCP heeft zich voor het idee laten inspireren door de marine. Daar wordt op een bijzondere manier stilgestaan wanneer een schip halverwege een vaarperiode is. De commandant en de jongste matroos zitten dan op een ‘midterm’-balk boven een bad die ze vervolgens samen doorzagen.

Ellende achter ons laten

Onder koepelorganisatie VCP valleen onder meer vakbonden uit de veiligheidssector zoals politiebond ACP, de Gezamenlijke Officieren Verenigingen en ambtenarenvakbond CMHF. Volgens de organisatie moeten we tijdens dit midterm-feest vooral stilstaan bij de professionals, zoals zorgmedewerkers, militairen en politiemedewerkers. "We kunnen niet zonder hen. Laten we er daarom eind juni met zijn allen een mooi feest van maken, zodat we de ellende van nu achter ons kunnen laten."

Over de invulling van het feest doet de organisatie nog geen uitspraken. Het is dus niet duidelijk of we vuurwerk knallen of balkjes doorzagen. Verder is het onbekend of oliebollen tijdens een midterm-viering met of zonder krenten worden gegeten. Daarnaast blijft het onduidelijk hoe we de eerder genoemde professionals in het zonnetje zetten door een feestdag in het leven te roepen waarop ze zeer waarschijnlijk extra moeten werken. 

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Binnenland

Overvallers zouden zich hebben voorgedaan als pakketbezorgers

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Sport

Politie onderzoekt de zaak

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Glamorama

Raketbouwer onthult zijn geheim en torpedeert ook nog even een cryptomunt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Klaas Dijkhoff maakt transfer naar PSV

Lees verder

Jongen wilde 'mening uiten' met middelvinger voor politie

Lees verder

Raven van Dorst voortaan als non-binair door het leven

Lees verder

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: