NieuwNieuws

Algemeen

'Verplaats jaarwisseling naar eind juni'

3...2... 1... GELUKKIGE JULI!!!

Aangezien de komende jaarwisseling uitloopt in een vuurwerkloze lockdowndomper stelt de Vakcentrale voor Professionals (VCP) voor om het hele feest te verplaatsen naar het midden van de zomer. De club concludeert dat veel professionals, zoals zorgmedewerkers en handhavers, door corona geen normale jaarwisseling kunnen vieren. "Wat ligt er meer voor de hand dan het feest uit te stellen en het over een half jaar alsnog samen te vieren", suggereert VCP-bestuurder Marc de Natris.

"Veel van onze professionals zijn door corona met de feestdagen aan het werk of kunnen juist door de pandemie niet thuis zijn. Voor iedereen is het anders en zwaarder dan normaal nu, daarom stellen wij een zogeheten midterm-viering voor, in de nacht van 30 juni op 1 juli. Daarin kunnen we hopelijk de coronageesten alsnog verjagen!", vertelt De Natris. De VCP heeft zich voor het idee laten inspireren door de marine. Daar wordt op een bijzondere manier stilgestaan wanneer een schip halverwege een vaarperiode is. De commandant en de jongste matroos zitten dan op een ‘midterm’-balk boven een bad die ze vervolgens samen doorzagen.

Ellende achter ons laten

Onder koepelorganisatie VCP valleen onder meer vakbonden uit de veiligheidssector zoals politiebond ACP, de Gezamenlijke Officieren Verenigingen en ambtenarenvakbond CMHF. Volgens de organisatie moeten we tijdens dit midterm-feest vooral stilstaan bij de professionals, zoals zorgmedewerkers, militairen en politiemedewerkers. "We kunnen niet zonder hen. Laten we er daarom eind juni met zijn allen een mooi feest van maken, zodat we de ellende van nu achter ons kunnen laten."

Over de invulling van het feest doet de organisatie nog geen uitspraken. Het is dus niet duidelijk of we vuurwerk knallen of balkjes doorzagen. Verder is het onbekend of oliebollen tijdens een midterm-viering met of zonder krenten worden gegeten. Daarnaast blijft het onduidelijk hoe we de eerder genoemde professionals in het zonnetje zetten door een feestdag in het leven te roepen waarop ze zeer waarschijnlijk extra moeten werken. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: